E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsanın 82.000 puanın üstünde tutunması önemli---

Borsanın 82.000 puanın üstünde tutunması önemli

Borsanın 82.000 puanın üstünde tutunması önemli
21 Temmuz 2014 - 09:04 borsagundem.com

BİST 100 endeksi haftanın son işlem gününde kayıplarını telafi ederken, jeopolitik gündem piyasalara yön vermeye devam ediyor..

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:   

''... BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 82.314-80.933 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0.65 değer kazanarak 82.314 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1.44 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0.63 değer kazandı.   

Cuma günü Euro Bölgesi'nde dış ticaret fazlası beklentiyi karşılamamak ile beraber Avrupa'da veri akışının yanı sıra geçtiğimiz hafta artan siyasi tansiyon nedeniyle jeopolitik risklerin piyasaya yön verdiği bir gün oldu. Geçtiğimiz hafta Ukrayna-Rusya arasındaki gerginlik, Ukrayna'da Malezya yolcu uçağının düşürülmesi, uçağın Rusya yanlısı muhalifler tarafından düşürüldüğü iddiaları nedeniyle haftanın son işlem gününde dalgalı seyir görülen Avrupa borsaları günü karışık seyir ile tamamladı. Bugün Euro Bölgesi'nde Almanya ÜFE ve İtalya sanayi siparişleri verileri takip edilecek.
   
Haftanın son işlem gününde  ABD tarafında beklentiyi karşılamayan Michigan Tüketici Güven endeksi verisinin yanı sıra ABD'de bilanço sezonunun takip edildiği piyasalarda beklentilerin üzerinde açıklanan kar rakamları ve hisse bazlı hareketler Ukrayna ve Orta Doğu'yla ilgili tedirginlikleri gölgede bırakarak ABD borsaları günü yükselişle tamamladı. Bugün ABD'de Chicago FED ulusal aktivite endeksi takip edilmekle birlikte, Ukrayna ve Orta Doğu'yla ilgili gelişmeler takipte olacak.
   
Asya'da tarafında ise jeopolitik riskler kaynaklı artan tansiyon piyasalar tarafından yakından takip edilirken, Asya endeksleri bu sabah  ABD borsalarında piyasalarda beklentilerin üzerinde açıklanan kar rakamlarının Ukrayna ve Orta Doğu'yla ilgili piyasalardaki olumsuz etkiyi gidermesi sonucuna paralel olarak pozitif seyir görülüyor.
   
Yurt içine baktığımızda ise  haftanın son işlem gününde jeopolitik risklerin piyasaya yön verdiği gündemde, güne zayıf seyir ile başlangıç yapan BIST 100 endeksi gün içerisindeki Türk Lirası'ndaki toparlanma ve tepki alımlarının da etkisiyle günü pozitif tamamladı. Hareketli bir gün geçiren BIST 100 endeksi jeopolitik risklerin etkisiyle vermiş olduğu kayıplarını geri alarak haftanın son işlem gününde günü 82.314 seviyesinden tamamladı.
   
Teknik olarak bugün için endeksin 82.000 seviyesi üzerinde tutunması  önem arz etmektedir. Endeksin 82.000 seviyesi üzerinde tutunması durumunda yukarı yönlü hareketlerin görülebileceği, 82.500 ve 83.000 dirençlerinin hedeflenebileceğini söylemek mümkün olabilir. Endeksin 82.500 seviyesini yukarı yönlü kırması durumunda endekste sert yukarı yönlü hareketlerin görülebileceğinden, 82.500 seviyesi dikkatle izlenmelidir.

Endeksin 82.000 seviyesinden gevşeme göstermesi durumunda ise 81.300 ve 80.800 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yurt içinde ve yurt dışında veri akışı sakin olmak ile beraber, teknik seviyelerin ön plana çıkması beklenebilir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)