E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş bekleniyor---

Borsalarda yükseliş bekleniyor

Borsalarda yükseliş bekleniyor
18 Eylül 2014 - 07:08 borsagundem.com

Avrupa borsalarının yükselişle açılmaları bekleniyor

Fed'in dün sona 2 günlük FOMC toplantısının ardından yaptığı açıklamada 'kayda değer zaman' ifadesine yer vermeye devam ederek, faiz artırımının yakın olmadığının işaretini vermesinin Avrupa borsalarını rahatlatması bekleniyor. Avrupa borsalarının Wall Street'i takip ederek yükselişle açılacakları öngörülüyor.
IG, FTSE 100'ün 15, Dax'ın 25 ve Cac-40'ın 13 puan artıda açılacağını tahmin ediyor.

ABD hisse senetleri yükselişle kapandı

ABD hisse senetleri Fed'den gelen açıklamaların ardından yeni rekor seviyelere yükseldi. Fed'in büyük oranda rotasını koruması ve Ekim ayında varlık alım programının sona ereceğini ancak faizlerin uzun süre düşük seviyelerde kalmaya devam edeceğinin
ifade edilmesi piyasaya olumlu yansıdı. Piyasalar FOMC'nin açıklaması öncesinde ve sonrasında dalgalı bir seyir izledi. Piyasaların ilk faiz artırımı için tahminleri 2015 ortaları olarak kalmaya devam etti. 

Bu gelişmelerin ardından Dow Jones Sanayi endeksi 24.95 puan yükselişle rekor kapanış seviyesi olan 17156.92 puandan günü tamamladı. Endeksin yaşadığı yükselişe DuPont ve Home Depot hisseleri öncülük etti.

S&P endeksi 2.59 puan yükselişle 2001.57 puandan kapanırken Nasdaq 9.43 puan yükselişle 4562.19 puandan günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)