E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş bekleniyor---

Borsalarda yükseliş bekleniyor

Borsalarda yükseliş bekleniyor
17 Eylül 2014 - 07:13 borsagundem.com

​Avrupa borsalarının güne yükselişle başlamaları bekleniyor

Çin Merkez Bankası'nın ekonomik büyümenin yavaşlamasıyla mücadele için 5 büyük kamu bankasına 500 milyar yuan kredi vermesinin bugün Avruha borsalarını olumlu etkilemesi bekleniyor.
Yükseliş beklentisinde, bugün sona erecek FOMC toplantısında öncesinde Wall Street'de yaşanan yukarı hareket de etkili oldu. 
IG, FTSE 100'ün 16, Dax'ın 42 ve Cac-40'ın 23 puan artıda açılacağını tahmin ediyor. 

ABD BORSALARI YÜKSELDİ

ABD hisse senetleri salı gününü yükselişle tamamladı. ABD hisse senetleri dün sert bir yükselişle kapandı. Dow Jones endeksi günü daha önceki rekor kapanışının hemem altından tamamladı. Yatırımcılar Fed'in düşük faiz oranları ile daha uzun süre yola devam edileceğine
inanmaya başladılar ve bu durumda borsaya olumlu yansıdı.  

Wall Street Journal gazetesinin Fed'e yakınlığı ile bilinen baş ekonomisti Jon Hilsenrath'ın Fed'in toplantı sonrası açıklamalarında faiz oranlarının ne kadar düşük kalacağı konusunda "kayda değer bir zaman" tabirini kullanmaya devam edeceğini söylemesi piyasalara bu konuda ümit verdi.

Bu gelişmenin ardından Dow Jones Sanayi endeksi 100.83 puan yükselişle 17131.97 puandan günü tamamladı. Endeksin rekor kapanışı ise 16 Temmuzda 17138.20 puandan gerçekleşen kapanışla görülmüştü.

S&P 500 endeksi 14.85 puan yükselişle 1998.98 ve Nasdaq Bileşik endeksi 33.86 puan artışla 4552. 76 puandan günü tamamladılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)