E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş bekleniyor---

Borsalarda yükseliş bekleniyor

Borsalarda yükseliş bekleniyor
16 Eylül 2014 - 07:29 borsagundem.com

​Avrupa borsaları Fed kararı öncesi güne yükselişle başlayabilir

Gözlerin yarın sona erecek FOMC toplantısına çevrildiği ortamda Avrupa borsalarının yeni güne ihtiyatlı ancak artıda başlamaları bekleniyor. Piyasalarda gözler FOMC'nin yanı sıra 18 Eylül'de yapılacak İskoçya bağımsızlık referandumunda olmaya devam edecek. 
IG, FTSE 100'ün 7, Dax'ın 11 ve Cac-40'ın 5 puan artıda açılacağını tahmin ediyor. 

ABD'de Nasdaq ve S&P geriledi Dow yükseldi

ABD hisse seneedi piyasalarında dün teknoloji sektörü hisselerinde ve küçük şirketlerin hisselerinde düşüşler etkili oldu. Yatırımcılar Fed'in bu hafta alacağı kararları savunmada kalarak beklemeyi tercih ettiler.

Çin'den gelen ve zayıf ekonomik ortama işaret eden veriler, İskoçya'da yapılacak olan bağımsızlık oylaması ve yakından izlenen Ali Baba'nın halka arzı gibi konular piyasaları etkilemeye devam ediyor.  

Dow Jones Sanayi endeksi 43.63 puan ve yüzde 0.3 oranında yükselişle 17031.14 puandan günü tamamladı. Yatırımcıların Pfizer ve Chevron gibi büyük şirketlerin hisselerinde alıma gitmeleri, endeksi pozitif bölgeye taşıdı. S&P 500 endeksi ise 1.41 puan düşüşle 1984.13 puandan kapandı.
 
Piyasadaki bu yukarı yönlü arzu teknoloji sektörü hisselerine gelen satışlar tarafından gölgelendi ve teknoloji hisselerinin çoğunlukta olduğu Nasdaq endeksi günü son 2,5 ayın en sert bir günlük kaybı ile  48.70 puan gerileyerek 4518.90 puandan tamamladı. Küçük şirketlerin hisselerinin işlem gördüğü Russell 2000 endeksi ise 14.09 puan gerileyerek 1146.52 puandan kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)