E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda kürsel yükselişe devam ---

Borsalarda kürsel yükselişe devam

Borsalarda kürsel yükselişe devam
07 Kasım 2017 - 13:37 borsagundem.com

Hisse senedi piyasalarında küresel düzeyde yaşanan yükseliş bugün de ara vermeden devam ediyor.

BORSAGUNDEM.COM


Bugün süren yükseliş dünya hisse senetleri açısından yakından takip edilen dünya endeksinin yükselişini dokuzuncu gününde de devam etmesini sağladı.

Yükselişin son ayağı Japonya'da Nikkei endeksinin 1992 yılından bu yana en güçlü seviyesine gelmesiyle yaşandı. Almanya'da DAX endeksi yeni bir rekor seviyeyi test ederken, Avrupa'nın geri kalan endeksleri son 2,5 yılın en yüksek seviyelerini test ediyor. Petrol fiyatlarının seyri enerji sektörü hisselerine destek vermeye devam ediyor.


Wall Street'in önde gelen 3 endeksi de dün rekor seviyelerden kapanmıştı. Bu gelişmelerin ardında MSSCI'nın 47 ülke endeksinden oluşan "Bütün Dünya" endeksi yüzde 0.2 oranında artışla 500 puanın üzerine yükseldi. Endeksin bu yıl boyunca yaşadığı artış yüzde 20 seviyesine ulaştı.

Pictet Asset Management’ın küresel piyasalar stratejisti Luca Paolini, "Hisse senetleri açısından nerdeyse mükemmel denebilecek bir arka plan sözkonusu, nominal büyüme rakamları artıyor, karlılıklarda yüzde 10-15 seviyeleri sözkonusu" ifadelerini kullanıyor.

Bu olumlu görünüme tek karşıt gelişme Körfez bölgesinde yaşanan gerilimler olarak görünüyor. kuveyt Borsası'nda yüzde 4'ün üzerinde bir düşüş sözkonusu.

Suudi Arabistan'da yaşanan gelişmelerde sonra son 6 haftanın en sert yükselişini yaşayan petrol fiyatları bu yükselişini koruyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)