E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsalarda güç kaybı görülüyor---

Borsalarda güç kaybı görülüyor

Borsalarda güç kaybı görülüyor
22 Haziran 2016 - 08:37 borsagundem.com

Yatırım Finansman; USD'nin küresel bazda değer kazanmasının hissedeki olumlu havayı dağıtabileceğini belirtti

Piyasa Beklentisi
Dün hafif alıcılı açılış sonrasında güçlenen alımlar ile gün ortasında 78.060'a kadar yükselen BİST-100 endeksinde kapanışa doğru kâr satışları etkili oldu ve endeks bir önceki günün sadece 8 puan üzerinde 77.531'den kapandı.

TCMB dün gerçekleştirdiği toplantısında beklendiği üzere üst bantta yaptığı 50 bp.'lık indirim dışında bir değişikliğe gitmedi. Karar metninde ise temel değişiklik, çekirdek enflasyona yapılan vurgu oldu. Beklentiler dahilinde gelen karar sonrasında, sert fiyatlamaların görülmediği piyasalar bugün sabah gerçekleştirilecek olan "Banka Analistleri Toplantısı"ndan çıkacak mesajlara daha fazla ağırlık verebilir.
Akşam saatlerinde ardı ardına konuşmalar gerçekleştiren ECB Başkanı Mario Draghi ve Fed Başkanı Janet Yellen sert mesajlar vermediler. ECB başkanı Draghi, ılımlı büyümeye dikkat çekerek, Brexit'e hazır olduklarını ifade ederek piyasalara güven aşılamaya çalıştı. Draghi'nin konuşmasında öne çıkan nokta enflasyon dinamiklerindeki yavaşlığa ilişkin ek teşviklerin hazırlandığı yönündeki açıklamalar oldu. Yellen'da güvercin açıklamalarda bulunarak faiz artırımında ihityatlı bir yol izleneceğini ve kademeli faiz artışı gerçekleşeceğini ifade etti. Brexit konusunda da açıklamalarda bulunan Yellen, "İngiltere AB'den ayrılmasının ciddi sonuçları olabileceği" ifadelerini kullanarak olumsuz senaryonun sert tepkilenebileceğini ifade etti.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 22.06.2016

Bugün yurtiçinde 10:00'daki tüketici güven endeksi dışında önemli bir makroekonomik veri bulunmuyor. ABD'de saat 17:00'da Janet Yellen bir konuşma daha gerçekleştirecek. Yellen'in konuşması dışında 16:00'daki konut fiyatları endeksi ve yine 17:00'daki yeni konut satışları ABD'den takip edilecek diğer önemli veriler olacak. Euro Bölgesi'nde ise tek veri, 17:00'daki tüketici güven endeksi olacak.

İlk fiyatlamalara bakıldığında her ne kadar küresel borsalar ve emtia cephesi olumlu bir tablo çizse de, kur cephesinde USD'nin küresel bazda değer kazanımı bu olumlu havayı dağıtabilir. Dün günü $49,57'de kapaatan petrol fiyatları, stok verileri sonrası yeniden $50'nin üzerine atmış durumdadır. Pozitif seyreden Asya borsaları ve ABD vadelileri dışında Avrupa borsalarında da hafif alıcılı açılış beklentisi mevcuttur. Bunlara karşın USD/TL kurunda, benzer ülke para birimlerinden daha sert değer kazanımı ile 2,91'in üzerinde kotasyonlar görülmesi ve Euro/Dolar paritesindeki geri çekilmeler, gün açılışındaki küresel iyimserliği kısıtlamaktadır.

Günün önemli şirket haberleri - 22.06.2016

Hafif satıcılı bir açılış beklediğimiz ve 77.100-77.700 destek direnç bandını izleyeceğimiz endekste saatlik göstergelerin güç kaybı, satışların derinleşebileceğine işaret ediyor. 77.100 desteği bu nedenle yakından izlenecek. Desteğin kırılması durumunda 76.600-76.400 alt destek bandı gündeme gelecektir. Olası yukarı hareketlerde 77.700 aşıldığı takdirde 78.300 ve 79.000'e kadar hareketlerin devamı beklenebilir
Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Borsalarda temkinli olma zamanı

 

BİST-100'de iyimserlik sürüyor

 

Fed'den ABD hisseleri için uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)