E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalarda en önemli risk unsuru geride kaldı---

Borsalarda en önemli risk unsuru geride kaldı

Borsalarda en önemli risk unsuru geride kaldı
16 Nisan 2014 - 08:49 borsagundem.com

Teknik seviyeler ve jeo-politik risk dinamikleri nedeniyle Borsa İstanbul'da bu hafta oynaklığın arttığı gözlenmekte

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bülteni:
   
""EJDERHAYI ATLATTIK, SIRADA UKRAYNA"   

Bu haftanın en önemli risk unsuru bu sabah TSİ 05:00'de Çin İstatistik Enstitüsü tarafından açıklanan 1. Çeyrek büyüme verisi ile geride kaldı. Açıklanan veri, Çin ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde %7,4 oranında büyüdüğüne işaret etmekte. Bahsi geçen değer piyasa beklentisi %7,3'ün üzerinde ve hükümet hedefi "%7,5 civarı"nda.
   
Çin hükümetinin nicel büyüme yerine "tam istihdam" koşullarını amaçladığı göz önüne alındığında yılın ilk çeyreğinde ekonominin sağladığı 3,4 milyon yeni istihdam geçen seneye göre 40bin kişilik artışa işaret ederken, konut balonu ve finansal risk endişelerinin hüküm sürdüğü Çin ekonomisinde GSYİH verisinin alt kırılımları, büyüme kompozisyonunun hükümetin "yeniden dengelenme" uygulamaları ile uyumlu seyrettiği sinyalleri vermekte.
   
Büyüme ile aynı anda açıklanan perakende satış verisi de gücünü korumakta. Otoritelerin, yeniden dengelenmeyi iç tüketim üzerine kurduğu senaryoda perakende satışların tahmin edilenden fazla artış göstermesi ekonominin sağlığını ifade etmekte. Sınai üretim ise yeni dinamikler dahilinde makul bir hızda devam ediyor.   

Çin verisinin ardından Ukrayna merkezli gelişmeler nedeniyle bozulan risk algısının toparlandığı gözlemleniyor. Asya piyasaları primli işlem görürken ABD vadeli işlemlerde de endeks kontratları %0,30 oranında değer kazanmaktalar. Japon Yeni ABD Doları karşısında 102 seviyesinin üzerine değer kaybetmekte ve Altın da ons başına 1.300 Dolar'ın altında.   

Teknik seviyeler ve jeo-politik risk dinamikleri nedeniyle Borsa İstanbul'da bu hafta oynaklığın arttığı gözlenmekte. Hisse senetlerindeki endişeleri sabit getiri piyasası teyit etmiyor. Sabit getiri piyasası Türkiye ekonomisindeki olumlu dinamikleri fiyatlamaya devam etmekte. Verim eğrisi kısa taraftaki alımlarla normalleşirken 2 yıl vadeli getiri %9,78 10 yıl vadeli getiri ise %10,16 oranında. Bu nedenle Borsa İstanbul'daki geri çekilmelerin alım fırsatı olarak düşünülmesi gerektiği görüşümüzü korumaktayız. Benzer şekilde kurdaki değer kayıpları da alım fırsatı vermekte. Türk Lirası'nın Ukrayna merkezli gelişmelerdeki sakinleşme ile ilk aşamada yeniden 2,10 seviyesinin altına gelmesi beklenebilir.
   
Bugün Euro Bölgesi'nde EuroStat Mart ayı enflasyon oranını güncelliyor olacak. Ay sonunda açıklanan oran %0,5 idi. Geçtiğimiz Cuma günü Alman enflasyonuna bir değişiklik yapılmadı. Bugün de piyasa, enflasyon güncellemesinde değişiklik beklemiyor. Asıl önemli olan ise 30 Nisan günü açıklanacak Nisan ayı enflasyon oranı. İçinde bulunduğumuz Nisan ayında enflasyonun %1 oranına doğru hız kazanması bekleniyor. Enflasyonun ne kadar hız kazandığı Avrupa Merkez Bankası'nın hamlelerini belirleyecektir."
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)