E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda düşüş bekleniyor---

Borsalarda düşüş bekleniyor

Borsalarda düşüş bekleniyor
01 Ağustos 2014 - 07:08 borsagundem.com

Avrupa borsalarının yeni güne düşüşle başlamaları bekleniyor

Dün Wall Street'te yaşanan sert düşüşün ardından bugün Avrupa borsalarının güne düşüşle başlamaları bekleniyor. Analistler, yatırımcıların cari değerlemeleri mevcut kar beklentileri ile haklı görmekte zorlanmalarının bir miktar satış getireceğini öngörüyorlar. 
IG, FTSE 100'ün 17, Dax'ın 14 ve Cac-40'ın 11 puan kayıpla açılacağını tahmin ediyor. 

ABD endeksleri sert bir düşüşle kapandı

ABD hisse senetleri piyasası Temmuz ayının son gününde sert satışlara sahne oldu. Bu satışlar Dow Jones sanayi endeksinde 300 puanlık kayba neden olurken endekslerin 5 gündür süren yükselişine de son vermiş oldu.

Piyasa oyuncluları açılışta başlayan ve kapanışa yakın hız kazanarak Dow Jones endeksinin yıl başından bu yana yaşadığı yükselişi tamamen traşlayan düşüşün arkasında tek bir neden
olmadığını belirtiyor.

Yatırımcılar istihdam verilerinin olumlu görünümünün Fed'in tahmin edilenden önce bir faiz artırımına gidebileceği endişesi doğurduğuna işaret ediyor. Bazı yatırımcılar da ABD şirketlerinin açıkladığı mali tabloların olumsuz görünümüne dikkat çekiyor. Bir diğer grup ise Arjantin'in bazı tahvillerinde yaşadığı temerrütün etkili olduğunu dile getiriyor. Öte yandan ECB'nin yeni canlandırma önlemleri almak zorunda kalabileceği de vurgulanıyor.

Bu gelişmelerin ardından Dow Jones Sanayi Endeksi günü 317.06 puan düşüşle 16563.30, S&P 500 39.40 puan düşüşle 1930.67 ve Nasdaq Bileşik endeksi 93.13 puan düşüşle 4369.77 puandan Perşembe gününü tamamladılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)