E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalar haftaya satın almalarla olumlu başladı---

Borsalar haftaya satın almalarla olumlu başladı

Borsalar haftaya satın almalarla olumlu başladı
25 Ekim 2016 - 14:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım; Rockwell Collins'in BE Aerospace’i toplam 8.3 milyar dolara satın almaya karar vermesi ile anlaşmanın büyüklüğü ve kapsamları açısından risk iştahını körüklediğini belirtti

Ana endeksler haftaya satın alma haberleri ve teknoloji (+1.1%) sektörü öncülüğünde iyimser bir başlangıç yaptı. Nasdaq Composite (+1.0%), S&P 500 (+0.5%) ve Dow Jones Sanayi Endeksi (+0.4%) önünde bir kapanış sergiledi.

Son gelen satın alma haberleri dalgası Cuma kapanışı sonrası açıklanan bazı anlaşmalar ile somutluk kazandı. AT&T ve Time Warner arasındaki anlaşma neticesinde telekom devi Time Warner’a hisse başı 107.50$ ödeyeceğinin açıklandığı Cumartesi günü manşetlere yansıdı. Anlaşma’nın değeri 85.4 milyar dolarak olarak gerçekleşirken bu Cuma kapanışına göre 20.1%’lik bir primi işaret ediyor. Bu arada, Rockwell Collins ise BE Aerospace’i hisse başı $62.00’dan toplam 8.3 milyar dolara satın
alımına karar verdi. Anlaşmaların büyüklüğü ve kapsamları açısından risk iştahını körüklediğini söyleyebiliriz.

Gösterge endeks S&P 500 seans başlangıcında yükseliş yaşarken günün geri kalanında test ettiği gün içi zirve seviyesini yenileyemedi. Ham petrol vadelilerindeki aşağı yönlü hareketin sabah saatlerindeki geri çekilmeye etkisi olurken yatırımcılar ayrıca OPEC’in planladığı üretim dondurma anlaşmasına yönelik açıklamaları değerlendirdi.

Irak daha önce yapılan üretim kısıntısı anlaşmasından muafiyet aradığını belirterek sabah ki gündeme damgasını vurdu. Diğer yandan, İran tarafında diğer OPEC üyelerini de üretim dondurma anlaşmasına yönelik teşviklerde bulunulacağına dair söylemler ile petrol’deki satış baskısı azaldı. Ham petrol vadelileri 50 dolar seviyesini aşağı yönlü kırsa da çok fazla kalıcılaşmadan bu seviye üzerinde kalmayı başardı.

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)