E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yurt içi gündemle gelen iyimserlik---

Borsada yurt içi gündemle gelen iyimserlik

Borsada yurt içi gündemle gelen iyimserlik
20 Ağustos 2014 - 08:55 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan'ın 21 Ağustos’a yaptığı atıfla yeni siyasi oluşum hala gündemin öncelikli maddesi olarak kalmaya devam edecek

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:

"GÖRÜNEN VE GÖRÜNMEYEN NEDENLER..

Jeopolitik risklerin yatışmaya başlamasıyla beraber yeni haftaya iyimser bir havada başlayan küresel piyasalardaki bahar havası dün de devam ederken BIST100 endeksi de dün yükselişini ikinci güne taşıdı. Güne %0,38 değer kazancıyla başlayan BIST100, 2.seansta hızlanmaya devam eden alımlarla gün içi en yüksek 79,408 seviyesini gördü ve günü %2,50 primle 79,275 puandan tamamladı. İşlem hacmi 4,3 milyar TL oldu.
   
Jackson Hole beklenirken ABD’de TÜFE’nin de FED’in para politikalarını sıkıştıracak bir fiyat baskısı olmadığı spekülasyonlarını canlandırması ile Ukrayna tansiyonunun yatışmasıyla rahat bir nefes almış piyasalar halinden memnun ve risk-on modunda kalmaya devam ederken içeride de yurtdışına uyum sağlama eğilimi vardı ama bunun asıl nedeni de geçen haftadan beri düşüşlere sebebiyet veren gelişmelere ilişkin yeni spekülasyonlar.. Dün C.Başkanı Gül de piyasanın konuştuğu üzere Başbakanlık için Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu işaret etti. Bu taraftan ziyade piyasa, ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğini merak etmeye devam ediyor ki dünkü spekülasyon da Başbakan Yardımcısı Babacan’ın 2015 genel seçimlere dek görevde kalmaya devam edebileceğiydi. Yükseliş de bununla geldi..
   
Bu sabaha bakıldığında Gazze’de çatışmalar yeniden başlarken Ukrayna’da çözüm arayışı sürüyor. Dün rekora yaklaşan ABD borsaları sonrası bu sabah Avrupa için hafif düşüş beklentisi var.

Bizde ise yurtiçi siyasi dengelere dair spekülasyonlarla hava sakinliğin yanında iyimser de kalmaya devam ediyor. Dünkü sert yükselişler sonrası bugün BIST’te yatay bir açılış görebiliriz, kar satışları gelmesi halinde 78,500 ve 77,500 ilk destekler olacak. Yükseliş denemelerinde ise düşüş eğiliminin dışına çıkış sinyali verebilecek 79,500 ve psikolojik 80,000 eşiği önemli olacak..
   
Tüm riskli unsurların arka arkaya geldiği zor ve stresli geçen bir haftanın ardından Fitch’den gelen Türkiye değerlendirmesi de bankalar öncülüğünde dünkü harekette etkili oldu ancak geçen haftayı hatırlayacak olursa sert bir baskı ve riskten kaçış modu vardı ve yurtiçinde stres yaratan belirsizlikler aşılmadan bu moddan çıkışın zor olabileceğini bekliyorduk.
   
Şimdi bir yurtdışına uzanıp ABD’de açıklanan TÜFE verisine bakıldığında ise  TÜFE rakamları genel olarak beklentinin dışına çıkmazken özellikle önem verilen gıda ve enerji hariç TÜFE’nin yani çekirdek TÜFE’nin aylık bazda beklentinin hafifçe altında kalması da Jackson Hole öncesi olumlu havayı bozmayacak bir tablo çiziyordu diyebiliriz.. Bu ortamda akşam saatlerinde FED’in FOMC tutanaklarını izliyor olacağız.

Yurtiçinde ise geçen hafta Başbakan Erdoğan’ın 21 Ağustos’a yaptığı atıfla yeni siyasi oluşum hala gündemin öncelikli maddesi olarak kalmaya devam edecek. Ancak piyasanın daha ziyade ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğiyle daha yakından ilgilendiğine dair spekülasyonların devam ettiğini de hatırlatmak isteriz. BIST100 bu gelişmelere göre reaksiyon vermeye devam edecektir. Ancak Merkez’in 27 Ağustos’taki PPK’da ne yapacağı da gelecek hafta başında sıklıkla tartışılan bir konu olarak gündemde olacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)