E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yükselme isteği devam ediyor---

Borsada yükselme isteği devam ediyor

Borsada yükselme isteği devam ediyor
24 Nisan 2015 - 08:57 borsagundem.com

''Mevcut kur seviyeleri ile endeksin bulunduğu seviye arasında bir uyumsuzluk söz konusu''

Çarşamba günü TCMB'den Lira'yı destekleyecek ek sıkı önlemler gelmezken, piyasanın beklediği şahin ifadelere karşılaşılmadı. Karar sonrasında Lira değer kaybederken, BIST100'de %0,59 oranında kayıpla 83.780 puandan kapattı. Toplantıda, TCMB'nin mevcut kur seviyelerinde önemli bir aksiyonda bulunmaması, Lira'yı daha kırılgan hale getirebilir. Ancak para piyasasında ortalama fonlama maliyetindeki yükseliş ve sıkı duruş devam edebilir. Bu da Lira'yı kısmen destekleyebilir.

Resmi tatil dolayısıyla piyasaların kapalı olduğu günde ise USDTRY 2,7343 ile yeni zirveyi test ederek dalgalı bir seyir izledi. Avro bölgesinden zayıf gelen verilerin de etkisiyle EURUSD parite kaynaklı yükselen kur,  ABD'den zayıf gelen makro veriler ve Yunanistan konusunda kreditörlerin olumlu sayılabilecek açıklamaları sonrasında 2,70 seviyesinin altına kadar geriledi.  Bu sabah ise USDTRY 2,71 civarında hareket etmekte. Gerileyen USDTRY ile birlikte Türk ETF'i %0,47 oranında kazançla günü kapattı. Güne alıcılı bir seyirle başlayabiliriz.

Yurtdışı piyasalara baktığımızda Asya borsaları satıcılı ancak ABD borsaları alıcılı bir görüntü içerisindeler. ABD'de cephesinde önemli bilançolar açıklanmaya devam ediyor. Yapı sektöründe faaliyet gösteren Caterpillar'ın bilançosu beklentileri karşılarken, Pepsi, Proctle&Gamble, Microsoft, Google gibi şirketlerin gelirlerinde güçlü Dolar'ın olumsuz etkisi hissedildi. Hazır yemek firmalarının bilançoları ise işlerin iyi gittiğinin işareti. Kısaca, güçlü Dolar bazı şirketlerin karlılığını bozsa da, önemli şirketlerin olumlu bilançoları ABD ekonomisi ile ilgili pozitif bir havanın oluşmasını sağlamış durumda.

Günün önemli gelişmelerine baktığımızda, Yunanistan odaklı Eurogroup toplantısının yanı sıra, TSİ 15:30'da ABD'de açıklanacak Dayanıklı Mal Siparişleri verisi takip edilecektir. İyi bir veri,  kötü gelen ilk çeyrek rakamlarını unutturabilir. Bu da zayıf gelen verilere rağmen sınırlı bir düzeltme yaşayan Dolar endeksinde önemli bir değer kazanımı gündeme getirebilir. USDTRY tarafında ise yeni zirveler test edilebilir. Aksi durumda ise bir miktar soluklanma yaşanabilir. BIST100 tarafına tekrar bakacak olursak, mevcut kur seviyeleri ile endeksin bulunduğu seviye arasında bir uyumsuzluk söz konusu.  Ancak yine de endekste yükseliş isteğinin devam ettiğini izlemekteyiz. Kritik bir seviyeden kapatan endeksin, söz konusu kapanış seviyesinin üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda teknik bir yükseliş ihtimali halen masada.''

ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)