E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yükseliş devam edecek mi---

Borsada yükseliş devam edecek mi

Borsada yükseliş devam edecek mi
14 Nisan 2017 - 09:06 borsagundem.com

Piyasalar referandum sonuçlarına odaklanmış durumda

BIST 100 Endeksi haftanın başında bankacılık hisselerindeki yaşanan sert yükselişin etkisiyle yukarı yönlü hareketler sergilerken, son iki yılın en yüksek seviyelerinde kapanış gerçekleşti. Endeks hafta içerisinde 91.500 direncinin üzerine yönelim sergiledi. Bu seviyenin kalıcı olarak aşılması endekste teknik olarak yükselişin devamı açısından önemli. 90 bin desteğinin üzerinde kaldığı sürece endekste kısa vadeli olumlu teknik görünüm korunuyor olacak. Diğer yandan bu yılın başından beri dolar bazında %12 oranında yükseliş gösteren BIST 100 Endeksi’ni Fiyat/Kazanç (F/K) çarpanı bazında MSCI GOÜ Endeksi (yılın başından bu yana %11 yükseliş) ile karşılaştırdığımızda göreceli olarak ucuz kalmaya devam ediyor. BIST 100 Endeksi’nin MSCI GOÜ Endeksi F/K’sına oranı Türkiye’nin artan siyasi risk primi, büyüme ve enflasyon gibi makro ekonomik dinamiklerinde yaşanan bozulma, yatırım yapılabilir ülke statüsünü kaybetmesi gibi nedenlerin etkisiyle yaklaşık olarak üç  yıldır aşağı yönlü trendde hareket ediyor. Referandum sonuçları önümüzdeki dönemde BIST’in ve diğer TL varlıkların seyrinde belirleyici olacak. Öte yandan son yayımlanan anketlerde “evet” ve “hayır” oylarının birbirine yakın olduğunu görüyoruz.

Referandumdan “Evet” sonucu çıkması halinde; yurtiçi varlıklar olası bu sonuca kısa vadede olumlu tepki verebilir. Dolayısıyla TL’de değer kazancı ile birlikte gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışma, BIST ve tahvil-bono piyasalarında alımlar görebiliriz. Ancak orta vadede piyasalar, hükümetin ekonomiye yönelik performansına odaklanıyor olacak. Yüksek seyreden enflasyonun gidişatı ve Merkez Bankası’nın enflasyon ile mücadeledeki önlemleri takip edilecek. Diğer yandan Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ekonomik ve diplomatik ilişkileri, Suriye’ye yönelik operasyonların seyri de yakından izlenecek.

Referandumdan “hayır” sonucu çıkması halinde; ilk etapta TL ve TL varlıklar olumsuz tepki verebilir. Sonraki süreçte siyasilerden gelecek açıklamaların siyasi belirsizliğin yükseldiğini işaret etmesi halinde Türkiye’nin artan siyasi risk primi piyasalarda baskı yaratabilir. Olası bu durumda yurtiçi varlıkların performansı gelişmekte olan ülke varlıklarının görece gerisinde kalabilir.

İrem DIŞPINAR / FINANSINVEST - Dünya

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • intibakzade14 Nisan 2017 10:55

    borsa bitikdi...hepten umut yok artık... ayrıca 2000 sonrası 10 milyonluk bir kesim olan 2000 sonrası mağdur edilen intibak mağduru emekli refwerandumda ne diyecek sizce...onlar içinde son çıkış..seçime giderken alamadıkları bu hakları daha ne zaman verilirmi ***yookkk..

  • Faize gel14 Nisan 2017 09:35

    Borsa bitti bitti. Mayıs sat tatile çık bu sene erken sat tatile çık oldu