E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da yatay açılış sonrası veriler takip edilecek---

Borsa'da yatay açılış sonrası veriler takip edilecek

Borsa'da yatay açılış sonrası veriler takip edilecek
26 Ağustos 2016 - 08:43 borsagundem.com

Yatırım Finansman; güne dair ilk fiyatlamaların yatay bir seyire işaret ettiğini belirtti

Dün güne tepki alımları ile başladıktan sonra bir ara 77.000 seviyesine kadar yükselen BIST-100
endeksine bu seviyeden gelen satışlarla beraber 76.400'e çekilmişti. Kapanışa doğru gelen zayıf
tepki hareketi sonucu endeks günü %0,88 yükselişle 76.790 seviyesinden kapandı ve bu hafta ilk
kez değer kazanarak günü tamamladı. Piyasalardaki hareketlilik ağırlıklı olarak bankacılık tarafında gerçekleşti. XBANK'ın değer kazancı %1,49, XUSIN endeksinin ise %0,64 olarak gerçekleşti. USD/TL kuru ise seansı 2,9395 seviyesinde kapattıktan sonra gece bu seviye etrafında dalgalandı.

Yerel Fed başkanları tarafından, Yellen'in Jackson Hole konuşması öncesinde şahin açıklamalar gelmeye devam ediyor. FOMC'de oy hakkı olan üyelerden Esther George,"Faiz artırımı için
doğru zamanın geldiği" yönünde açıklamalarda bulunurken, yedek üyelerden Robert Kaplan "Eylül ayında faiz artırım ihtimali halen masadan kalkmış değil" açıklamalarında bulundu. 21 Eylül'de açıklanması beklenen Fed'in faiz kararı üzerinde gerçekleşen bu yukarı yönlü spekülasyonlar hiç şüphesiz fiyatlamaları negatif etkileyecektir. Yurtiçinde ise askeri operasyonların yanı sıra, iç güvenlik riskini artıran terör saldırıları da gerçekleşmeye devam ediyor. Cizre'de polis noktasına yapılan saldırı, söz konusu riski canlı tutmaktadır.

Makroekonomik ajandaya bakıldığında günün en önemli gündem maddesi 15:30'da ABD'de açıklanacak olan reviz büyüme ve kişisel harcamalar (PCE) verileridir. Özellikle PCE verisi Fed tarafından dikkatle izlendiği ve para politikalarında önemli bir baz teşkil ettiği için fiyatlamalar üzerinde daha yüksek etki yapacaktır. Bu verinin ardından saat 18:00'daki Yellen'in konuşmasına odaklanacak olan piyasalar için, 17:00'daki Michigan tüketici güven endeksinin etkisi ise sınırlı kalacaktır.

Güne dair ilk fiyatlamalar yatay bir seyire işaret ediyor. Petrol ve altın ons fiyatlarında görülen hafif yükselişlerin dışında kur cephesinde sakin bir fiyatlama söz konusudur. Dolar endeksi 94,65 seviyelerine yakın, Euro/Dolar paritesi de seans kapanışına yakın 1,1290 seviyesinde işlem
görmeye devam ediyor. Asya borsalarının karışık seyrinin dışında, ABD vadelilerinin yatay seyrinin Avrupa açılışına da yansıması bekleniyor. Dolar/TL tarafında da USD'nin küresel seyrine paralel bir seyir görmekteyiz. 5 yıllık CDS primleri ise kapanışı 245 seviyesinden yatay bir şekilde gerçekleştirse de, Cizre'deki patlama sonrasında bir miktar yukarı yönlü hareket görülebilir.

Güne yatay başlamasını beklediğimiz endekste 76.500-77.300 bandı ilk destekler olarak izlenecek. 77.300 ara direnci aiılmadan tepkinin gücünü artırmasını beklemiyoruz. Bu seviyenin üzerinde 77.850 ve 78.300 seviyeleri üst dirençler olarak izlenebilir. 76.500 desteğinin kırılması durumunda gevşeme eğilimi artabilir.


 Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 26.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 26.08.2016

 

Jackson Hole toplantısından beklentiler

 

Borsa'da Yellen ve veri akışı etkili olacak

 

Yüzbinlerce finansçı işsiz kalabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)