E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da veri ve EKK kararları takip edilecek---

Borsa'da veri ve EKK kararları takip edilecek

Borsa'da veri ve EKK kararları takip edilecek
02 Aralık 2016 - 09:10 borsagundem.com

Alan Yatırım;endeks açısından bugün ABD istihdam verileri ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı’ndan çıkabilecek kararların belirleyici olacağını belirtti

DÜN NE OLDU? 

ABD DOLARI VE PETROL FİYATLARINDA YÜKSELİŞLE BİRLİKTE BIST 100 ENDEKSİNDE DÜŞÜŞ DEVAM ETTİ…

BIST 100 Endeksinde genel zayıf seyir ABD Doları ve Petrol fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak dün de devam ederek günü %2,0 düşüşle 72,520 seviyesinden tamamladı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

ABD İSTİHDAM VERİLERİ SAAT 16:30’DA… 

EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU SAAT 17:00’DA TOPLANIYOR…

BIST 100 Endeksi açısından bugün için ABD istihdam verileri ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı’ndan çıkabilecek kararların belirleyici olmasını beklemekteyiz. ABD’de güçlü istihdam verilerinin açıklanması ve EKK’dan etkili kararların alınmaması durumunda genel zayıf sürebilir. Bloomberg anketine göre ABD istihdam verilerininin 170,000 kişi ve saatlik kazançların aylık bazda %0,2 artış şeklinde olması beklenmekte. İki gün önce açıklanan özel sektör istihdam verilerinin ve dün açıklanan ABD Imalat PMI verilerinin güçlü gelmesi bugün de verilerin beklentilerin üzerinde gelebileceğine işaret etmekte. TL’de değer kaybının sürmesi ile birlikte USDTRY’de 3,50’nin aşılmasının ardından bugün EKK’da geçen haftalardaki toplantıya kıyasla daha agresif kararların alınması sözkonusu olabilir.  

ŞİRKET HABERLERİ 

ODAS…Sınırlı Pozitif…Şirket, %100 oranında bağlı ortaklığı Suda Maden A.Ş. tesislerinde Metal Üretim Fırını dün itibariyle devreye alındığını açıkladı. Ayrıca, bu sayede Antimuan Trioksit üretimi ile birlikte üretim gamı içerisine metal üretimi de dahil edildiğini bildirdi. 2016 yılı son çeyreğinde başlayan Antimuan Trioksit satışlarına ilave olarak metal üretimine yönelik satışların da 2017 yılı başı itibariyle başlaması planlandığı açıklandı. Böylelikle söz konusu üretimlerle birlikte grubun portföyünde yer alan dolara endeksli gelir kalemlerinde de artış sağlanacak. Ek olarak, altın madenciliğine yönelik araştırma ve geliştirme çalışmalarının ilk kısmı da 2016 Aralık ayı içerisinde paylaşılması hedeflendiğini bildirdi. (KAP) 

ORGE…Sınırlı Pozitif…Şirket, Epique Island Projesi kapsamındaki elektrik taahhüt işlerinin yapımı için 10.6 milyon TL+KDV bedel üzerinden anlaşma sağlandığını açıkladı. Proje, 42 adet villanın bina içi elektrik işleri  ve 1. Etap elektrik altyapı işlerini kapsayacak. Ayrıca, şirket, projenin ilk etabında bulunan 42 adet villa dışında, projenin 2. Etabı olarak adlandırılan kısmında bulunan 32 adet villanın da elektrik tesisat işleri, 1. Etap sözleşme birim fiyatları esas alınarak yapılacağını açıkladı. (KAP) 

EKGYO…Nötr… Şirket, 2016 yılının ilk 10 ayında, %5 düşüş ile 8,926 adet bağımsız bölüm satış gerçekleştirdi. 2016’nın Ekim ayına göre ise, Kasım ayında %155 artış ile 2,205 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdi. Ayrıca, şirket, 2016 yılının ilk 10 ayındaki 8,926 adet bağımsız bölüm satışından 6.2 milyar TL gelir elde etti. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Aralık vadeli kontrat, dün %2,1 düşüşle günü 89,125 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta dün BIST Kapanış sonrası geçen sürede ABD ve Asya piyasalarında negatif seyire bağlı olarak düşüş eğilmli trendin sürmesi beklenebilir. 

USDTRY Kontratı 

Yurt içinde Türk Lirası cinsinden varlıklarda negatif ayrışma görüldü. Dün Türk Lirası dolar karşısında değer kaybeden para birimleri arasında ilk sıralarda yer alırken, gün içerisinde Türk Lirası’nın değer kaybı %2’ye ulaştı. Bu kapsamda USDTRY Aralık kontratı dünü  %1,94  değer kazancı ile 3,5238 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,50 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,45-3,40 bandı destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası doların dünya genelinde değer kazanması sonra altında görülen satış baskısı gün içerisinde derinleşti. Altın cephesinde satışların 1160 seviyesinde denge bulduğu görüldü. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı dünü %1,10 değer kaybı ile 1165 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı pozitif seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası dolar endeksinde yükselişlerin 101,40 seviyesinde hız kestiği görüldü. Piyasalarda hakim olan güçlü dolar algısı ile birlikte G10 para birimleri Dolar karşısında değer kaybederken söz konusu sıralamada Euro orta sıralardaki yerini aldı. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı dünü yatay ve 1,0613 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz. 

FOREX BÜLTENİ

DÜN NE OLDU? 

Dün Avrupa’da bölgenin Ekim ayına ilişkin işsizlik oranı verisi %9,8’e geriledi. Bununla birlikte bölgenin Kasım ayına ilişkin imalat PMI verisi beklentiler paralelinde gelirken, Almanya’nın ilgili döneme ait imalat PMI verisi beklentileri karşılayamadı. 

ABD’de ise gündeme konu olan Kasım ayı imalat ve ISM imalat PMI verileri beklentilerin üzerinde açıklanırken, söz konusu veri akışı dolarda değerlenmenin devamını beraberinde getirdi. 

Yurt içinde Türk Lirası cinsinden varlıklarda negatif ayrışma görüldü. Dün Türk Lirası dolar karşısında değer kaybeden para birimleri arasında ilk sıralarda yer alırken, gün içerisinde Türk Lirası’nın değer kaybı %2’ye ulaştı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugünün en önemli gündem maddesini ABD’de açıklanacak olan Kasım ayı istihdam raporu oluştururken, Avrupa’da da bölgenin Kasım ayına ait ÜFE verileri izlenecek. 

Yurt içinde ise saat 17:00’de Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplanacak. Bununla birlikte uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, geçen yıl sonunda belirlediği ve Türkiye için bugün görünen değerlendirmeyi takviminden çıkardı. 

USDTRY 

Yurt içinde Türk Lirası cinsinden varlıklarda negatif ayrışma görüldü. Dün Türk Lirası dolar karşısında değer kaybeden para birimleri arasında ilk sıralarda yer alırken, gün içerisinde Türk Lirası’nın değer kaybı %2’ye ulaştı. USDTRY dün zirve seviyelerini yenileyerek 3,50 seviyesini test etti. 

Bugün ABD’de açıklanacak olan Kasım ayına ilişkin istihdam verileri ile birlikte yurt içinde Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na ilişkin haber akışı paritede hareketlilik yaratabilir. 

Teknik olarak bakıldığında, 3,4500 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,4500 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,5200 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,4500 ve 3,4000 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

EURUSD 

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası dolar endeksinde yükselişlerin 101,40 seviyesinde hız kestiği görüldü. Piyasalarda hakim olan güçlü dolar algısı ile birlikte G10 para birimleri Dolar karşısında değer kaybederken söz konusu sıralamada Euro orta sıralardaki yerini aldı. 

Bugün ABD’de açıklanacak olan Kasım ayına ilişkin istihdam verileri paritede hareketlilik yaratabilir. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0660 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0720 ve 1,0765 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede zayıf seyrin görülmesi halinde ise 1,0600 ve 1,0585 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN 

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası doların dünya genelinde değer kazanması sonra altında görülen satış baskısı gün içerisinde derinleşti. Altın cephesinde satışların 1160 seviyesinde denge bulduğu görüldü.  

Bugün ABD’de açıklanacak olan Kasım ayına ilişkin istihdam verileri altın cephesinde hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında Altında 1174 seviyesi önemli konumdadır.  Altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1174 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1180 ve 1198 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1163 ve 1158 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Hafta başında Yen’in dolar karşısındaki kayıplarını telafi etme çabası gün içerisinde beklentilerin üzerinde açıklanan ABD verilerinin doları yukarı yönlü taşıması nedeniyle yerini zayıf seyre bıraktı. Piyasalarda hakim olan güçlü dolar algısı ile birlikte G10 para birimleri Dolar karşısında değer kaybederken söz konusu sıralamada Yen ilk sıralardaki yerini aldı. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 114,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin görülmesi durumunda 114,90 ve 115,90 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 113,20 ve  112,20 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD 

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası piyasalarda hakim olan güçlü dolar algısına rağmen, İngiletere’de siyasi yetkililerin Brexit sürecine ilişkin yaptığı açıklamalar Sterlin’e değer kazandırdı. Söz konusu açıklamalar paralelinde Sterlin’de görülen sert yukarı yönlü hareketler sonrası GBPUSD paritesi 1,2695 seviyesini test etti.  

Bugün ABD’de açıklanacak olan Kasım ayına ilişkin istihdam verileri paritede hareketlilik yaratabilir. 

Teknik olarak bakıldığında bir süredir zayıf seyir izleyen GBPUSD paritesi  1,2400 seviyesinin üzerindeki hareketi ile teknik görünümü olumlu bir hal almıştır. Paritede görülebilecek kar satışlarında 1,2240 ve 1,2150 izlenebilecek destek seviyeleri olup, yükselişlerin devam etmesi halinde ise 1,2620 ve 1,2840 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

BRENT 

Merakla beklenen OPEC toplantısından çıkan karara göre günlük arz 1.2 milyon varil düşürülerek 32.5 milyon varile çekilmesi sonrasında petrol fiyatlarında görülen pozitif seyir devam etmekte. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin devam edebilmesi için 52,00 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 53,70 ve 54,60 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 51,30 ve 50,20 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

 

 

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)