E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da terörün etkisi hissedilecek---

Borsa'da terörün etkisi hissedilecek

Borsa'da terörün etkisi hissedilecek
29 Haziran 2016 - 08:55 borsagundem.com

Yatırım Finansman; yurtdışındaki iyimserliğin devamına rağmen terör saldırılarının gölgesinde satıcılı açılış bekliyor

Piyasa Beklentisi
Dün güne pozitif başlayan ve gün boyunca alıcılı seyrini sürdüren BİST 100 endeksi gün %2.35 oranında yükseliş ile 76.929 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksinin %1.66 oranında değer kazandığı günde sanayi sektör hisseleri daha güçlü seyir izledi ve sanayi endeksi %2.36 oranında yükseliş ile kapandı.

Akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırıları sonrasında resmi açıklamalara göre 36 insanımız hayatını kaybederken, 147 kişi ise yaralandı. Söz konusu haberle beraber artan iç güvenlik risk primi temelinde USD/TL kuru 2,8920'den 2,9010'a doğru hareketlendi. Gelişmelerin ve haber akışlarının yakından izleneceği saldırıya ilişkin haber akışları yakından izlenecektir.
Gün içerisindeki makroekonomik takvim oldukça yoğun. Yurtiçinde saat 10:00'daki ekonomik güven endeksi ve 14:00'daki bankacılık sektörü toplu bilançosu dışında herhangi bir veri bulunmuyor. Yurtdışında ise 12:00'da Euro Bölgesi güven endeksleri, 15:00 Almanya TÜFE verisi Avrupa cephesinde yakından takip edilecek. 15:30'da açıklanacak ABD verilerinde kişisel gelirler ve harcamalar ile aylık kişisel tüketim harcamaları verileri açıklanacak. 17:00'da ise ABD'den bekleyen konut satışları verisini izleyeceğiz. 16:30'da ECB Başkanı Draghi'nin konuşması ise ECB zirvesi kapsamındaki son konuşma olacak.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 29.06.2016

İlk fiyatlamalarda USD/TL kurunun 2,90 üzerindeki hareketi dışında yurtdışı borsalarda alıcılı bir seyir söz konusu. Avrupa borsalarının açılışında da yükselişler bekleniyor. Petrol fiyatlarında hafif yukarı yönlü seyire ek olarak Altın (ons) fiyatlarında sakin bir seyir görülüyor.

Güne yurtdışındaki iyimserliğin devamına rağmen terör saldırılarının gölgesinde satıcılı başlamasını beklediğimiz endekste 76.200'ü ilk destek olarak izleyeceğiz. Baskının devamı durumunda 75.300 alt desteğine kadar çekilme görebiliriz. Gün içi yeni maliyetlenmeler için ise desteklerden tutunma çabasını beklemek yararlı olacaktır.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Günün önemli şirket haberleri - 29.06.2016

Piyasalarda yükseliş devam edebilecek mi

 

Petrol pozitif seyrini sürdürüyor

 

Fed 2017 için FOMC toplantı takvimini yayınladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)