E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da temkinli olma zamanı---

Borsa'da temkinli olma zamanı

Borsa'da temkinli olma zamanı
29 Temmuz 2016 - 08:36 borsagundem.com

A1 Capital; haftanın son işlem günü olması nedeniyle yatırımcıların temkinli olması gerektiğini belirtti

Kuroda'dan Faiz Oranları Değişikliği Yok, Ama Ek Parasal Genişleme Var.
*Japonya Merkez Bankası sabah saatlerinde yıllık parasal tabanı genişletme hedefini 80 Trilyon Yende (700 Milyar Dolar) tuttuğunu ve faiz oranlarında bir değişiklik yapmadığını açıkladı. (Faiz Oranı -%0,10)
 
* Yıllık Exchange Traded Funds alımlarını 3,3 Trilyon Yen'den 6 Trilyon yene çıkardı. (ETF - Türkiye'de Borsa Yatırım Fonu (BYF) olarak ifade edilir).
 
*Dolar cinsinden borç programını ise 2 kat artırarak 24 Milyar Dolara çıkardı.

*Faiz oranlarının sabit bırakılmasının beklentiler dahilinde olduğunu, fakat aynı durumun parasal genişleme miktarındaki beklentiler için geçerli olmadığını söyleyebiliriz.
 
* Dolayısıyla başta Asya piyasalarında olmak üzere borsalarda bir miktar satıcılı seyir görülebilir.
 
* 2 Ağustosta ise Japonya hükümetinin deflasyondan kurtulmak ve ekonomiyi canlandırmak için Ekonomik Teşvik Paketini onaylayacağını ve o zamana kadarki sürede Başbakan Abe'nin de etkisiyle parasal genişleme konusunun yeniden şekillenebilme ihtimali olduğunu belirtelim (Sadece Olası Bir Senaryo...). Gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız.
 
*Dün %0,23'lük bir yükselişle 75.244 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde yurt içinde yaşanan gelişmeler ve bilanço sezonunun başlamasıyla hisse bazlı hareketler etkisini gösterdi.
 
* Haftanın son işlem günü olan bugünde ise; yurt içinde öne çıkacak gelişmeler, BİST Şirketlerinin açıklanmaya devam eden bilançoları, Japonya Merkez Bankası kararı sonrasında yurt dışı piyasaların seyri ve önemli ekonomik veri akışı, BİST100 Endeksinin seyrinde etkili olacaktır.
 
* Bugünün ajandasında öne çıkan verileri ise; İçeride saat 10:00'da Turizm Gelirleri ve Ticaret Açığı, Dışarıda saat 12:00'da Avrupa TÜFE, Büyüme (GSYİH) ve İşsizlik, saat 15:30'da ise ABD Büyüme, Reel Tüketici Harcamaları oluşturmakta.
 
* Önemli ekonomik veri akışının ve yurt içi dinamiklerin seyrinin Endekste etkili olabileceği bugünde, haftanın son işlem günü olması nedeniyle de gelebilecek olası kâr satışlarına dikkat etmekte ve temkinli adımlarla ilerlemeye devam etmekte fayda var.
 
* Rehberlerimiz içeride gerilemeye devam eden 10 Yıllık tahvil faizlerimiz, sabah itibariyle 3,01'lerdeki seyrini sürdüren Dolar/TL, bir miktar geri çekilen Dolar Endeksi, Altın ve BİST100 Endeksinin seyri olacaktır.

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Piyasalarda yoğun veri akışı izlenmeli

 

Emtia ve döviz piyasasında son durum

 

Japonya Merkez Bankası ETF alımlarını genişletti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazık memleketime30 Temmuz 2016 18:11

    76 bin tepkisi geride kaldı. şimdi yeni dipler arama zamanı. darbenin etkileri 5 sene geçmez. bu kdaar görevden alınan vatandaş ne yapacak o önemli. örgütlenirseler ülkenin çekeceği var. aç kurt saldırır.