E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da satıcılı açılış beklentisi---

Borsa'da satıcılı açılış beklentisi

Borsa'da satıcılı açılış beklentisi
18 Mayıs 2016 - 08:30 borsagundem.com

"Satıcılı açılış beklediğimiz endekste 76.700 seviyesi ilk ara destek olarak izlenebilir."

Piyasa Beklentisi
Dün dalgalı bir seyir izleyen ve 76.449-77.765 bandında hareket eden BİST 100 endeksi günü %0.36 oranında yükseliş ile 77.277'den kapandı. Bankacılık endeksinin %1.08 değer kazandı günde, sanayi endeksinde %0.12 gibi çok sınırlı düşüş görüldü. Kur cephesi ise %0.47'lik düşüş ile 2.9625'den günü tamamladı.
Haftanın çok önemli gündem maddelerine sahip gününü geride bıraktık. Güne İngiltere'den gelen pozitif veriler (TÜFE, ÜFE ve Perakende Satışlar) ile başlayan Avrupa'da Euro Bölgesi dış ticaret dengesi mevsim etkisinden arındırılmış olarak 22,3 mlr € fazla vererek beklentiyi aştı. ABD'de açıklanan veriler ise piyasanın en yakından izlediği verilerdi. ABD'de Nisan ayı enflasyonu manşet veride aylık %0,4 ile beklentileri aşarken, yıllık bazda %1,1 olan manşet veri ve; çekirdek enflasyonlar (aylık: %0,2 yıllık: %2,1) beklentiyi karşıladı. Ancak Sanayi üretimi verisi oldukça güçlü gelen ABD'de sanayi üretimi aylık bazda %,7 artarak son 17 ayın zirvesine çıktı. Bununla beraber %75,4 olarak açıklanan kapasite kullanım oranı da tahminlerin üzerinde gerçekleşti. Diğer takip edilen önemli ABD verilerinde konut başlangıçları aylık bazda %6,6 ile tahminlerin iki katı büyüme gösterirken, inşaat izinleri aylık bazda %3,6 artış gösterdi ve beklentilerin oldukça altında kaldı.

Günün önemli şirket haberleri - 18.05.2016

Dünün bir diğer önemli gündem maddesi ise dün TCMB'de gerçekleştirilen ilk tur dokunulmazlık görüşmeleri idi. Dokunulmazlık oylamasının ilk turunda 348 evet, 155 hayır, 8 çekimser, 25 boş oy çıktı. Böylece teklifin maddelerinin görüşülmesine geçilmesi kabul edildi. Görüşmeler sonucu TBMM Genel Kurulu'nda, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin ilk 2 maddesi kabul edildi. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, teklifin saat 01:58 itibarıyla kabul edildiğini ve teklifin 2. tur görüşmelerine 20 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da geçileceğini ifade etti.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 18.05.2016

Japonya'da açıklanan büyüme verileri ise ülkenin ilk çeyrek sonu itibarıyla kamu ve tüketici harcamalarının işletme yatırıımlarındaki düşüşe ağır basmasının etkisiyle resesyona girmekten kurtulduğuna işaret ediyor. %1,7 büyüyen Japonya ekonomisi beklentileri oldukça aştı. ABD'de Fed başkanlarından gelen açıklamalar ise bu yıl içerisinde bir başka faiz artırımı geleceği beklentisini iyiden iyiye güçlendirdi. San Francisco Fed Başkanı Williams ve Atlanta Fed Başkanı Lockhart, bu yıl 2 veya 3 faiz artırımı gerçekleşeceğini ve piyasanın bu beklentiden daha kötümser tarafta yer aldıklarını ifade etti. Dallas Fed Başkanı Kaplan Bugün ise 12:00'daki Euro Bölgesi enflasyonu ve 14:30'daki TCMB Mayıs ayı beklenti anketi yatırımcıların odağında olacak gündem maddeleri olarak karşımıza çıkıyor. Esas önemli gündem maddesi olan 21:00'daki Fed'in 26-27 Nisan tarihli FOMC toplantısına ait toplantı tutanaklarından çıkacak olası mesajların, son dönemde artan "Haziran ayında faiz artışı gelebileceği" ihtimaline destek olup olmayacağı yakından izlenecek. Yarın ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Borsa İstanbul kapalı olacak.

Borsa, dolar kurunu izleyecek

İlk fiyatlamalar piyasaların yeni güne satıcılı başlayacağına işaret ediyor. 2,96'ya yakın seviyelerde kapanan USD/TL kurunun 2,97'nin üzerine atmış olması bu beklentiyi güçlendiriyor. Aynı zamanda Asya piyasalarındaki güçlü satışlar (özellikle Japonya büyümesinin parasal teşvik beklentilerini azaltması nedeniyle) ve ABD vadelilerinin dünkü kapanışımızdan bu yana satıcılı seyri; Avrupa borsalarında da açılışın düşüş yönlü olacağına işaret ediyor.
Satıcılı açılış beklediğimiz endekste 76.700 seviyesi ilk ara destek olarak izlenebilir. Bu ara destekten tepki alımlarıyla beraber bir dönüş görebiliriz. 76.700'ün üzerinde kalınamaması halinde 76.400 desteğine kadar düşüş görebiliriz. 77.800 - 78.000 bandı ise gün içi direnç olarak izlenecek.

 Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okan güneş18 Mayıs 2016 08:59

    Dünün bir diğer önemli gündem maddesi ise dün TCMB'de gerçekleştirilen ilk tur dokunulmazlık görüşmeleri idi. merkez bankasının bağımsız olduğunu biliyordum da, bir yasama organı gibi karar aldığını ilk kez duydum.