E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
15 Şubat 2018 - 09:11 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un güne yurtdışı piyasalara paralel olarak yükselişle başlaması bekleniyor

BİST 100 endeksinin güne Asya ve ABD borsalarına paralel olarak pozitif açılış yapması bekleniyor.

BIST 100 ENDEKSİ GÜÇLÜ ABD ENFLASYON VERİSİ EŞLİĞİNDE GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi dün, yurtdışı hisse piyasalarında yaşanan yükseliş eğilimli seyre paralel olarak güne yükselişle başlamasına karşın beklentilerimize paralel bir şekilde ABD enflasyonun tahminlerin üzerinde gelmesi ve Dolar’ın güçlenmesine ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişe bağlı olarak satışlarla karşılaştı ve günü %0,9 düşüşle 113,455 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,0, BIST Sanayi Endeksi ise %0,02 oranında geriledi. Ayrıca dün ekonomik veri olarak yurtiçinde Aralık ayı cari açık, ABD’de ise enflasyon verileri takip edildi. Yurtiçinde Aralık ayı cari açık verisi beklentilerin hafif üzerinde olarak 7,7 milyar USD seviyesinde gerçekleşirken, ABD’de enflasyon beklentilerin hafif üzerinde olarak aylık %0,5, yıllık %2,1 artış gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

RİSK İŞTAHININ POZİTİFE DÖNMESİ EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELİŞ…

ABD enflasyonunun yukarı ivmelenmesi ve FED’den daha hızlı faiz artırım beklentileri eşliğinde ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişe karşın yurtdışı piyasalar bu gelişmelerden etkilenmiş görünmüyor. Şubat ayının ilk Cuma günü açıklanan güçlü ücretler verisi sonrasında tahvil faizlerindeki yükseliş ve sonrasında piyasaların rahatsız olması ile birlikte yaşanan sert satış baskısının da hafiflemesi ile birlikte piyasalarda dengelenme söz konusu. Bu gelişmelere bağlı olarak, son dönemde gelişen ülke piyasalarına kıyasla %4 geride performans gösteren ve kendi tarihsel iskontosunun %17 altında işlem gören BIST 100 Endeksi’nde yurtdışı hisse piyasalarına paralel olarak pozitif seyir beklemememizle birlikte kısa vadede gelişen ülke piyasalarına kıyasla daha iyi performans göstermesi beklenebilir. Bugüne geldiğimizde ise, önemli veri akışı bulunmazken, sabah itibariyle, Asya piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları ise yükseliş eğilimli seyir izlemekte. BIST 100 Endeksi'nin bugün, yurtdışı Hisse piyasalarına paralel olarak hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)