E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada 'köprü' dönemi---

Borsada 'köprü' dönemi

Borsada 'köprü' dönemi
15 Nisan 2017 - 19:57 borsagundem.com

BİST Başkanı Karadağ, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden bin liralık sertifika aldığınızda geçen trafiğe göre gelir elde edeceksiniz. Bu sermaye piyasalarımıza bayağı renk getirecek." diye konuştu

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Türkiye'de faizsiz finans konusunda borsanın öncü olacağına işaret ederek, "Referandum sonrasında da faizsiz finansın en güzel modellerini Borsa'da alıp satmaya başlayacağız." dedi.

Borsa'da ilk kez konut sertifikasının alım satımının başladığını hatırlatan Karadağ, "Şu anda bir konut sertifikası var. Önümüzdeki dönemde İstanbul'un ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden inşaat projeleri, Borsa'da alınıp satılıyor olacak. Beğendiğiniz projelerin veya projelerin değişik karmalarından yatırım yapabileceksiniz. Körfez'den Balkanlara kadar konut projelerinin alınıp satılabilir olmasını, hedefliyoruz. Bu amaçla hem Balkanlar'dan hem Körfez'den inşaat şirketleriyle görüşüyoruz. Yakın gelecekte onların da konutlarını Borsa'da alınıp satılabiliyor yapacağız." diye konuştu.

Konut sertifikasının konut fiyatlarını biraz ucuzlatacağını da kaydeden Karadağ, "Faizin maliyete eklenmemesini sağlayacağı için ucuzlatır." ifadelerini kullandı.

"Trafiğe göre gelir elde edeceksiniz"

Karadağ, köprüler dahil tüm gelir üreten kamu varlıklarının menkul kıymet, sertifika şeklinde Borsa'da satılabileceği bilgisini vererek, "Bunların tamamının İslami uyumluluğu da var. Helalinden gelir elde ediyor, olacaksınız. Mesela 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden bin liralık sertifika aldığınızda geçen trafiğe göre gelir elde edeceksiniz. Bu sermaye piyasalarımıza bayağı renk getirecek." değerlendirmesini yaptı.

"Diriliş Ertuğrul'u satalım"

Karadağ, Borsa'da satılmak üzere farklı model arayışı içinde olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Başarılı yapımları nasıl getirebilirim diye 'Diriliş Ertuğrul' dizisi yapımcısıyla görüştüm. Onu satalım dedim. Çok başarılı. 200'e yakın ülkede satılıyor. Köprü mantığıyla aynı. Dizinin geliri belli. 2 yıllığını satsak 40 bölüm falan. Bölüm başına 1-1,5 milyon. Kanalla anlaşıyor. O kanaldan aldığı para dışında, yurt dışı satış gelirleri, biraz daha reytinge bağlı geliri olsa, ne kadar yaptı? Onu 100-150 milyon bandında belli bir fiyat aralığında peşin satın alacaksınız. Aldığınızda ne kadar kazanacağınız belli. Reytinge duyarlı da geliriniz olacak. Bu güzel bir modelleme."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)