E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da kar satışı gelebilir---

Borsa'da kar satışı gelebilir

Borsa'da kar satışı gelebilir
01 Temmuz 2016 - 08:27 borsagundem.com

A1 Capital;Son zamanlardaki yoğun gündem sonrası Dolar/TL tarafında oldukça volatil bir seyir görebileceğimizi belirtti

HAFTANIN SON İŞLEM GÜNÜNDE MERAK KONUSU RİSK İŞTAHI

Dün %0,14'ük bir yükselişle 76.817 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde, yurt içi veri akışının ve yurt dışı piyasalardaki havanın yansımaları etkili oldu.

Haftanın son işlem gününde paritelerdeki son duruma baktığımızda ise; Doların/TL 2,88-89, Dolar Endeksinin 95,900-96,000, Altının ise 1330 Dolar/Ons seviyelerindeki seyrini sürdürmekte olduğunu görmekteyiz.(Saat: 07:50)

Son günlerde yurt içinde hükümet kanadından dış politikada iyileştirici adımların atılması, bu adımların dış ticarete ve ülke ekonomisine yansıyacak pozitif etkilerinin fiyatlanması, ekonomik alanda ise bir takım düzenlemelerin ve teşviklerin devam edeceğinin açıklanması; Dolar/TL ve 10 yıllık tahvil faizlerimizde aşağı yönlü hareketlenmeleri beraberinde getirdi.

Öte yandan yurt dışında yaşanan gelişmelere paralel olarak risk iştahındaki artış, bu olumlu süreci destekleyen bir diğer unsur.

Brexit'in diğer ülkelere doğrudan ve dolaylı yoldan etkileri devam etmekte. Başta oluşan olumsuz havanınsa bir miktar tersine döndüğünü, en azından bu durumun gelişen ülke piyasaları için şimdilik geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu konudaki toz bulutunun halen dağılmadığını ve hızlı değişen gündeme bağlı olarak Altın fiyatlarında yeniden yukarı yönlü bir hareketlenme görülebileceğini de hatırlatalım. Dolayısıyla bu yönde etkili olabilecek olası siyasi açıklamaları yakından takip ediyor olacağız.

Bugünün ajandasında ise yurt içinde sırasıyla saat 10:00 ve 11:00'da, İmalat PMI ve İhracat, öne çıkan veri akışını oluşturmakta. Günün ikinci yarısındaysa ABD tarafından PMI ve ISM verilerini takip ediyor olacağız.

BİST100 Endeksinde gün içerisinde ekonomik veri akışının yanı sıra; içeride siyasi kanattaki gelişmeler ve yapılabilecek açıklamalar etkisini gösterebilir. Bunun yanında son zamanlarda yaşanan yoğun gündem sonrası Dolar/TL tarafında gün içerisinde oldukça volatil bir seyir görmemiz mümkün.

Endeksteki hareketlenmeleerde; Dolar/TL'nin ağırlığının yanında hisse bazlı hareketlerde kendini hissettirebilir. Dolayısıyla haftanın son işlem günü olması nedeniyle de gelebilecek kar satışlarına dikkat etmekte fayda var.

Bugünün Rehberleri Dolar/TL, İçeride 10 Yıllık Tahvil Faizlerimiz, BİST100 Endeksinin Seyri, Dolar Endeksi, Euro/Dolar Ve Altın Olup, Gündeme Yön Verebilecek Tüm Gelişmeleri Yakından Takip Ediyor Olacağız.

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 01.07.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 01.07.2016

 

Petrol fiyatları pozitif yatay seyrediyor

 

Citigroup VE HSBC havacılık sektörü hisselerinde hedef fiyat açıkladı

 

Avrupa borsalarının yükselişle açılmaları bekleniyor

 




Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)