E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada iyimserlik için birkaç neden---

Borsada iyimserlik için birkaç neden

Borsada iyimserlik için birkaç neden
22 Nisan 2014 - 09:07 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalardada kâr satışları görülse de iyimserlik korunuyor

''BIST100 Endeksi dünü 29 puanlık (% 0.12) düşüş ile 73.446 seviyesinden 1.574 milyon TL işlem hacmiyle kapattı.  Endeks dar bantta hareket ederken bir çok Avrupa borsasının kapalı olması nedeniyle zayıf hacimli hareket  görüldü. Hisse bazlı hareketlilik izlendi. Bono faiz oranları ve döviz kurları ise sakin seyrini sürdürdü.         

Piyasada kâr satışları görülse de iyimserlik korunuyor. Dışarıda merkez bankalarının düşük faiz ve bol likiditeye devam politikası, içeride ise para girişleriyle birlikte piyasaları zorlayacak gündemin bulunmaması iyimserliğin nedenleri olarak görülebilir. ABD makro ekonomik verileri, FED kaynaklı gelişmeler, Ukrayna konusu dışarıda öne çıkan konu başlıkları. İç gündemde, merkez bankasından faiz indirim beklentisi, cari denge başta olmak üzere makro ekonomik veriler, Türkiye için yabancı kredi derecelendirme kuruluşları ve yatırım bankalarından gelen uyarı niteliğindeki değerlendirmeler, Cumhurbaşkanlığı seçimi odaklı siyaset öne çıkan gelişmeler. Türkiye için gelen dış kaynaklı uyarı ve değerlendirmelere piyasalar duyarsız. Yapılan değerlendirmeler önemli görülmekle birlikte para girişlerinin ve dış piyasalardaki olumlu seyrin etkisiyle bu aşamada henüz fiyatlamaya konu olmuş değil. Kısa vadede 24 Nisan’daki Merkez Bankası toplantısından çıkacak karar bekleniyor. Kısa sürede oluşan ciddi primler ve beklenti ihtiyacı nedeniyle piyasada olumlu hava sorgulansa da korunuyor.  

Endekste çıkış trendi sürüyor. Gelen kâr satışlar bu aşamada “Düzeltme” boyutunda.  İlk direnç 74.000 olarak görülürken bu seviyelerde satışlar görülebilir. 74.000 seviyesinin üzerinde çıkışın devamı beklenmekle birlikte sonraki dirençler 74.500 ve 75.000 olarak görülüyor.  İlk destekler 73.300-72.900 seviyesinde. Bu seviyeler günlük işlemler için önemli. 72.900 seviyesinin altında sonraki destek 73.250-72.000 seviyesinde 72.000 kısa dönem için de önemli. Endekste çıkış hareketi gücünü korumakla birlikte direnç seviyelerinde kâr satışları görülebilir.

74.000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 72.900 seviyesinin altında kâr satışları etkili olabilir. 74.000 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.''
ZEYNEL BALCI- STRATEJİST/MEKSA YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsa bence uzun süre bitti22 Nisan 2014 10:50

    iyimserliğini ancak,elinde yüksek maliyetle kağıt kalmışlar korur,gelnekte olanlar ise,rusya,ukrayna kapışması ki abd gemileri karadenizde malum hala,çin yavaşlaması artıyor,petrol hala düşmedi,bizde c.b swçim neolacaklığı ,yaz borsa durgunluk klasiği,yani mayısta sat herzamanlığı,bankalardaki büyük kar gerilemesii vb...