E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da hafif tepki alımı bekleniyor---

Borsa'da hafif tepki alımı bekleniyor

Borsa'da hafif tepki alımı bekleniyor
22 Temmuz 2016 - 08:43 borsagundem.com

Yatırım Finanasman, güne hafif tepki alımları ile başlanmasını beklediğini belirtti

Piyasa Beklentisi
İç piyasalarda gevşeme eğiliminin dünde etkili olduğu görülürken, BİST100 endeksi %4.42 oranında değer kaybı ile 71.594'den günü tamamladı. Bankacılık endeksinin %4.71, sanayi endeksinin ise %3.79 oranında değer kaybettiği günde Dolat/TL kuru %1.25 oranında değer kazanımı ile 3.0725'den kapandı.
ECB'nin dünkü toplantısında faizleri değiştirmemesine rağmen, mevcut siyasi konjonktür ve Moody's'in THY'nin kredi notunu düşürerek Şişecam, Tüpraş, Turkcell gibi şirketleri de izlemeye almasının ardından BIST-100 sert bir düşüş yaşadı ve satış baskısıyla karşılaştı.

Yeni günde iç siyasi gelişmeler ve haber akışları temelinde bir ajanda izlenecek. 10:30 ve 11:00'da sırasıyla Almanya ve Euro Bölgesi İmalat ile Hizmet öncü PMI verileri açıklanacak. 16:45'de ise ABD'de öncü imalat PMI verisi takip edilecek. Söz konusu veriler dışında yurtiçi makroekonomik verilerden konut satışları açıklanacak olsa da mevcut durumda piyasa etkisinin olacağını düşünmemekteyiz.

Haftanın son işlem gününde; yurtdışı piyasalarda satış baskısının arttığını, petrol ve altın fiyatlarının bu durumu desteklediğini ancak Dolar'daki değer kaybının TL cephesine de yansıdığını görmekteyiz. 97 seviyesinin altında seyreden Dolar Endeksi (DXY) ile 1,10'un üzerine çıkan parite sonrasında 3,07'nin altına kıran bir USD/TL kurunu takip ediyoruz. %1-1,5 civarı değer kaybeden petrol fiyatlarına paralel olarak hafif değer kazanan altın (ons) fiyatları sonrasında değer kaybeden Asya borsaları ve ABD vadelileri yurtdışında olumsuz bir havanın olduğuna işaret ediyor. Avrupa borsalarında da diğer dış faktörlere paralel olarak düşüş beklenmektedir. Türkiye'nin 5 yıllık CDS'lerinde ise 298 seviyesinden 281 seviyesine sert düşüş, Borsa İstanbul tarafında tepki olasılığını güçlendiriyor.

Güne hafif tepki alımları ile başlanmasını beklediğimiz endekste 72.600 seviyesini gün içi hareketlerde ilk direnç olacaktır. Tepkinin güç kazanması için ilk etapta bu direnç aşılmalı. Aksi durumda gevşeme tekrar etkili olaabilir. 73.000 ve 74.000 direncin aşılması durumunda takip edilecek. 71.000 ve 70.400 seviyelerini ise gün içi ilk destekler olarak verebiliriz.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 22.07.2016

 

Günün önemli şirket haberleri 22.07.2016

 

Emtia ve döviz piyasasında beklentiler neler

 

Borsa'da riskler devam ediyor

 

Ülkesini seven patronlar ortaya çıkacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN22 Temmuz 2016 09:05

    OHALDE TEPKİ DEĞİL TEPİK TEPİK AŞAĞI GİDER,DURUMLAR VAHİM,BAKAN DURUM EKONOMİK AÇIDAN AŞAĞI GİDİŞ VAR DİYORSA,O 1 DİYORSA PİYASA 5 DER