E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHarekat sonrası BİST-100'de satıcılı açılış bekleniyor---

Harekat sonrası BİST-100'de satıcılı açılış bekleniyor

Harekat sonrası BİST-100'de satıcılı açılış bekleniyor
24 Ağustos 2016 - 09:01 borsagundem.com

Yatırım Finansman, içinde bulunduğumuz konjonktür nedeniyle verilerin fiyatlama etkisinin sınırlı kalmasını bekliyor

Güne hafif alıcılı bir açılış sonrası yatay seyreden endeks, ABD verileri sonrasında sert satış baskısıyla karşılaştı. BIST-100 endeksi günü %0,79 düşüşle 77.333 seviyesinden kapandı. BIST-100'de hacim, seans sonunda gelen satışlarla beraber 5.9 mlr TL'ye kadar ulaşırken, haftanın ilk iki günü toplamından daha yüksek bir seviyeye ulaştı.

Dün TCMB'den sürpriz bir karar çıkmadı. Merkez bankası üst bantta 25 bp. indirim yaparken, politika faizi ve alt bantta değişiklikte bulunmadı.

Gece saatlerinde ise Cerablus'a başlayan askeri harekat, piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Seans kapanışında 2,9360 seviyesinde, saat 04:00 itibarıyla 2,9490 seviyesinde işlem gören USD/TL kuru, an itibarıyla 2,9550 seviyesine kadar yükselmiş durumdadır. Askeri kaynaklar herhangi bir kara harekatının yapılmadığını ifade ediyor.

Bugün daha çok askeri operasyon temelli haber akışlarının izleneceği piyasada makroekonomik olarak saat 09:00'daki Almanya büyüme verisi ile 17:00'daki ABD 2. el konut satışları izleniyor olacak. Ancak içinde bulunduğumuz konjonktür nedeniyle söz konusu verilerin fiyatlama etkisinin sınırlı kalmasını bekliyoruz.

Asya borsalarında karışık bir seyir söz konusu. ABD vadelileri yatay seyrediyor. Avrupa borsalarının açılışında ise geri çekilmeler beklenmektedir. İran tarafından gelen spekülasyonlara rağmen petrol fiyatlarındaki geri çekilme dikkat çekicidir. Haber akışlarına ve seans sonunda gelen sert satış dalgasına rağmen 243 seviyesinde tutunan 5 yıllık CDS'ler risklerin halen yönetilebilir olduğuna işaret etmektedir.

Güne haber akışları temelli kur hareketlerinin etkisiyle satıcılı bir açılış beklediğimiz BIST-100 endeksinde, dün günün 77.500 desteğinin altında tamamlanmasını olumsuz bulmaktayız. Gün içi
işlemlerde ilk destek seviyesi 76.800'ü takip edeceğiz. Açılış sonrası bu desteğin üzerinde kalınamaması durumunda 76.200 ve 75.600 seviyeleri sırası ile alt destekler olarak izlenebilir

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

 

Borsaların hafif düşüşle açılmaları bekleniyor

 

Borsa'da askeri harekata yönelik haber akışı etkili olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)