E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da gözler siyasi gelişmelerde---

Borsa'da gözler siyasi gelişmelerde

Borsa'da gözler siyasi gelişmelerde
05 Mayıs 2016 - 08:48 borsagundem.com

BİST'in de güne %4'ü aşan satışlarla 75.000 seviyelerine yakın başlayacağını düşünüyoruz.

Piyasalara Bakış

Güne 81.000 seviyesinden yatay bir başlangıç yapan BİST, günün devamında da satış baskısında kalmaya devam etti. 80.000 seviyesinin altına sarkan BİST, günün kapanışını 79,383 seviyesinden günü tamamladı.

ABD'de beklentinin altında gelen makroekonomik veriler ile borsalar düşüşler gösterdi. Cuma günü açıklanacak olan kritik tarım dışı istihdam verisi öncesinden yakından izlenen ADP özel sektör istihdamı Nisan'da 156 bin ile 198 bin olan beklentinin oldukça altında gerçekleşti. Avrupa borsaları da dün sert düşüşler gösterdi ve kayıplarını dördüncü güne taşıdı. Piyasalarda gözler yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdamda olacak. İstihdamın Nisan'da 200 bin artış göstermesi bekleniyor.

Bugün yurt içinde Başbakan Davutoğlu'nun saat 11:00'de toplanacak Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı ardından düzenleyeceği basın toplantısı izlenecek. Ayrıca, piyasa kapanışı ardından Tüpraş, Vakıfbank ve Tekfen Holding'in 1Ç finansalları beklenecek. Yurt dışında ise ABD'den haftalık işsizlik rakamları takip edilecek. Dün kapanış sonrasında kur tarafında yaşanan hareketlilik ve Türkiye ETF'lerinin kapanış itibariyle %8 aşağıda olması, BİST'in de güne %4'ü aşan satışlarla 75.000 seviyelerine yakın başlayacağını düşünüyoruz. Gün içindeki haber akışları takip edilerek BİST tarafındaki dengelenmenin hangi seviyelerde oluşacağı izlenecektir.

Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 05.05.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 05.05.2016

 

Borsa'da gözler siyasi gelişmelerde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)