E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da enflasyon verisi etkili olacak---

Borsa'da enflasyon verisi etkili olacak

Borsa'da enflasyon verisi etkili olacak
03 Mayıs 2016 - 09:07 borsagundem.com

Bugün açıklanacak enflasyon verisi BİST-100 endeksinde etkili olacak

Haftaya yatay bir seyirle başlayan BİST 100 Endeksi sonrasında yurt dışındaki aşağı yönlü seyirlere paralel yönünü aşağıya çevirdi. TL'de ve yurtiçi tahvil faizlerindeki yatay seyre karşın kar satışlarıyla 84.000 seviyeleri altına sarkan Endeks günü %1.8 düşüşle 83.830 seviyesinden tamamladı.

Piyasalar bugün içeride saat 10:00'da açıklanacak Nisan ayı enflasyon verilerini (TÜFE'de piyasa beklentisi %1 gelmesi yönünde bulunurken Şeker Yatırım olarak beklentimiz %1,2 seviyesinde yönünde bulunuyor)izleyecek.

Japonya'da piyasaların kapalı olduğu günde Çin'de beklentilerin altında gelen imalat verilerine rağmen Asya borsalarında tepki alımları ile toparlanmalar görülüyor. Avrupa borsalarının da güne alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor. Dünkü yaşanan satışların ardından güne tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz BIST'in sonrasında Nisan ayı enflasyon verilerini takip ederek yükseliş hareketini sürdürme çabası içinde olacağını düşünüyoruz.

Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 03.05.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 03.05.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)