E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da dolarında etkisi ile alıcılı açılış bekleniyor---

Borsa'da dolarında etkisi ile alıcılı açılış bekleniyor

Borsa'da dolarında etkisi ile alıcılı açılış bekleniyor
26 Temmuz 2016 - 08:48 borsagundem.com

Yatırım Finansman, 74.000 ara desteğinin kırılması durumunda gevşeme eğiliminin hız kazanabileceğini belirtti

Haftaya güçlü alımlar ile başlayan ve gün boyunca yükseliş eğilimini koruyan BİST 100 endeksi günü %3.40 oranında değer kazanımı ile 74.174 seviyesinden tamamladı. Dün etkili olan Pozitif hava genele yaygınlık gösterirken, Bankacılık endeksinde %3.21, Sanayi endeksinde ise %3.71 oranında yükselişler ile kapandı.

İlk seansta önemli bir verinin bulunmadığı günde, saat 14:00'da açıklanacak olan TCMB Haziran ayı PPK toplantısı tutanakları takip edilecek. ABD'de ise sırasıyla 16:00'da S&P-CS konut fiyatları, 16:45'de öncü hizmet ve bileşik PMI verileri, 17:00'da ise tüketici güven endeksi ve yeni konut satışları verilerini yakından izliyor olacağız. Ayrıca yarın karar metni açıklanacak olan Fed'in FOMC toplantısı da bugün başlayacak. Avrupa'da herhangi önemli bir verinin olmadığı günde, iç siyasi gündemi ve haber akışlarını yakından takip etmeye devam edeceğiz.

USD/TL kurundaki gevşeme eğiliminin ivme kazanarak devam ettiği yeni günün sabah saatlerinde kurun 3,02-3,03 aralığına kadar çekildiğini ve TL'nin güçlü değer kazandığını görmekteyiz. Euro/Dolar paritesinin 1,10 seviyesini test etmesi ve Dolar endeksinin (DXY) 97 seviyesine kadar çekilmesi, USD'nin küresel bazda bir değer kaybı yaşadığına işaret ediyor. Ancak diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine göre Lira'nın Güney Afrika Rand'ı ile birlikte pozitif ayrıştığını söylemek mümkündür. Petrol fiyatlarındaki değer kazanımının devam etmesi de küresel bazda risk iştahının canlı olduğuna işaret ediyor. 5 yıllık CDS primlerinin de, iç siyasi gerginliğin bir miktar azalması sonrasında, düşüş ivmesinin yavaşlayarak 271 seviyesine geri çekildiği görülüyor.

Küresel borsalar tarafında Asya borsalarındaki dün görülen karışık seyrin devam ettiği görülüyor. Dün pozitif kapanan Asya borsalarının bugün düzeltme hareketi gösterdiğini, düşüş göstermiş olanların ise tepki yükselişleriyle fiyatlandığı sabah saatlerinde ABD vadelilerindeki hafif değer kazanım eğilimi ise sürmekte. Avrupa borsalarının ise açılışının yatay olması bekleniyor.

Kur cephesindeki pozitif ayrışmanın da etkisiyle alıcılı açılış beklediğimiz BIST-100 endeksinde 74.000 üzerinde tepkinin devamı beklenebilir. Bu seviye üzerindeki hareketlerde 74.800 ve 75.300 gün içi dirençler olarak izlenecektir. 74.000 ara desteğinin kırılması durumunda ise gevşeme eğiliminin hız kazandığını görebiliriz

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Piyasada haber akışı olumlu seyri sürdürebilir

 

Dolar 3.03 seviyesinin altında

 

Bank Asya'da parası ve ödemesi olanlar dikkat!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)