E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da dolar ve bilançolar takip edilmeli---

Borsa'da dolar ve bilançolar takip edilmeli

Borsa'da dolar ve bilançolar takip edilmeli
27 Temmuz 2016 - 08:19 borsagundem.com

A1 Capital; iç dinamiklerde meydana gelen olaylar ve buna bağlı olarak Dolar/TL takip edilmesi gerektiğini belirtti

İKİ MERKEZ BANKASINDAN İLKİ: "FED"
 
Dün %0,65'lik bir düşüşle 73.689 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde iki seans boyunca satıcılı bir görünüm hakimdi.
 
Genel anlamda borsa endekslerindeki hareketlilikte; yurt içinde ve yurt dışında yaşanan gelişmelerin yanı sıra, ülkelerde açıklanan şirket bilançoları da etkisini göstermekte.
 
(ABD'de açıklanan şirket bilançoları, Avrupa'da ki şirket raporlar ve kâr tahminleri, Türkiye'de dün akşam itibariyle açıklanmaya başlayan BİST Şirketleri bilançoları...)
 
Yurt içinde BİST şirketlerinin hisse geri alımlarını sürdürmesi ve ikinci çeyrek kâr beklentilerinin pozitif yönde olması ise; hisse bazlı hareketlenmeleri bugünde devam ettirebilir.
 
Bunların yanında Endeksin seyrinde asıl etkili olan ve olmaya devam eden yurt içi ve yurt dışı gelişmelere değinecek olursak;
 
* Bu akşam saat 21:00'da FED tarafından açıklanacak faiz kararı (Üyeler arasında fikir ayrılıkları yaşansa da, genel beklenti faizlerde bir adım atılmayacağı yönünde. Bu yıl içinde faiz artırma olasılığı ise % 50'ye varmış durumda.)
 
*Cuma günü gerçekleştirilecek Japonya Merkez Bankası toplantısında teşvik miktarının artırılacağına, hatta en başında planlanan 3 trilyon Yen'in 6 trilyon Yen'e çıkarılabileceği yönündeki beklentilerin kuvvetlenmesi,
 
* Bakanlar seviyesinde ilk kez Rusya ziyaretinin gerçekleştirilmesinin yanında, 9 Ağustosta Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın Putin ile görüşeceği yönündeki haber akışı,
 
*Finansal istikrara ve büyümeye katkı sağlaması için kurulması planlanan Varlık Yönetim Fonu ve bu fonun On Milyarlarca Dolar büyüklüğünde olabileceğine dair açıklamalar (Fondan beklentiler: İstihdam ve Büyümeye katkı, Kriz ve Şoklara karşı dayanıklılık, Savunma Sanayi ve Teknoloji Sektörlerine Finansman Sağlama gibi olumlu etkiler...).

Tüm bu gelişmelerle birlikte iç dinamiklerde meydana gelen olaylar ve buna bağlı olarak yön değiştiren Dolar/TL, BİST100 Endeksinin seyrinde etkili olacaktır (3.03'ün üzerindeki hareketine halen devam etmekte).
 
Öte yandan değindiğimiz üzere; bugünden itibaren Cuma gününe kadar gelmeye devam edecek şirket bilançoları ise Endekste hisse bazlı hareketlenmeleri beraberinde getirebilir.
 
Piyasaların, bu akşamki FED kararını ve bu yöndeki açıklamaları ve Cuma günkü Japonya Merkez bankası kararını bekleyebileceklerini hatırlatalım.
 
Dolayısıyla yoğun veri akışının (Cuma günü Avrupa ve ABD tarafından açıklanacak önemli makroekonomik datalar mevcut.)devam ettiği bu süreçte temkinli adımlarla ilerlemekte ve ani hareketlenmeler sonrasında gelebilecek olası kâr satışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var.
 
Yurt içi ve yurt dışı gelişmeleri takip edeceğimiz bugünde rehberlerimiz; 10,02'lerde olan 10 Yıllık tahvil Faizlerimiz, 3,03'lerde ki seyrini sürdüren (Sabah itibariyle) Dolar/TL, Dolar Endeksi, Petrol ve geri çekilmeye devam eden Altın fiyatları olacaktır.


 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

HSBC'den 6 banka için yeni tavsiye

 

Petrol fiyatlarında aşağı hareket devam ediyor

 

Türk Telekom 2. çeyrek bilançosunu açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)