E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada bu seviye kritik---

Borsada bu seviye kritik

Borsada bu seviye kritik
10 Ocak 2018 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan, Dünya'daki bugünkü yazısında, Borsa İstanbul'un son dönemdeki yükselişini değerlendirdi. İşte Doğan'ın o yazısı:

Son haftalarda Borsa İstanbul’da yaşanan yükselişte küresel risk iştahının oldukça yüksek seyrediyor olması da oldukça etkili. Gerek gelişmiş gerekse de gelişmekte olan ülkelerde hisse senetlerine yönelik ilgi devam ediyor. Borsa İstanbul aralık ayından başlayan dönemi baz aldığımızda en yüksek getiri sağlayan endeksler arasında yer alırken, bu performansta kasım ayında emsallerinden önemli ölçüde negatif ayrışmış olmasının getirdiği baz etkisi var. Gelecek haftalarda Borsa İstanbul’daki iyimserliğin devamı için risk iştahının küresel ölçüde yüksek seyretmesine ihtiyaç var. Bu hafta içeride de yurtdışında da trend üzerinde etkili olabilecek bir veri ya da haber akışı yok. Bu nedenle daha çok teknik seviyelerin ön plana çıkacağı bir fiyatlama eğilimi göreceğiz.

Borsa İstanbul’da son dönemde görülen sert ve hacimsiz yükseliş olası bir düzeltmenin sert gerçekleşme ihtimalini artırıyor. Yaşanacak düzeltme hareketlerinde bir önceki tarihi zirvelerin bulunduğu seviyeler olan 115 bin seviyesi önem arz etmekte. Endeksin 115 binli seviyelerin altında kapanışlar gerçekleştirmesi, yaşanan düşüşlerin ivme kazanmasında etkili olabilir. Bu hafta içerisinde yurt içinde cuma günü cari açık verisi takip edilecek. Artan emtia ve enerji fiyatlarına ek olarak kur geçişkenliğinin de yansıttığı maliyette bu yıl cari açığın yükselmesi bekleniyor. Avrupa tarafında perşembe günü sanayi üretimi ile ECB toplantı tutanakları açıklanacak. ABD’ye baktığımızda ise perşembe günü açıklanacak ÜFE rakamı ile cuma günü açıklanacak olan TÜFE rakamı ön plana çıkmakta. Ayrıca hafta boyunca Fed üyelerinin konuşmaları ve faiz artırımları ile enflasyon görünüm hakkında söylemleri piyasalarca izlenevek gelişmeler arasında bulunmakta. Hafta içerisinde en önemli veriler olan ABD’deki ÜFE ve TÜFE rakamları doların küresel piyasalardaki seyri üzerinde etkili olabileceğinden izlenmesinde fayda bulunmakta. Aralık ayından bu yana dolardaki değer kayıplarına bağlı olarak 3,90 – 3,85 bandından 3,75 TL’li seviyelere gerileyen Dolar/TL kurundaki düşüşlerin devam etmesi, doların küresel piyasalardaki seyrine bağlı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Büyük Yatırımcı10 Ocak 2018 17:42

    Şu kendini küçük yatırımcı (ky) diye tanımlayan kitle olmasa biz napardık bilmem.

  • ağlayanborsacı10 Ocak 2018 15:49

    resmen çöküş...çok önemli bi şeyler kötü ki borsa çöktü resmen...de haberimiz hala yok..bakalım ne zaman patlatacaklar..şimdilik yamuk basın hala uçuyormuşuz onu yazmaya devam ediyor pişkinler...

  • ağla borsacı10 Ocak 2018 17:41

    Çini takip et anlarsın

  • KILIÇ10 Ocak 2018 11:02

    KAÇAN KURTULUR GİBİ SATIŞ GELİYOR.