E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da açıklanacak kararlar bekleniyor---

Borsa'da açıklanacak kararlar bekleniyor

Borsa'da açıklanacak kararlar bekleniyor
20 Temmuz 2016 - 08:29 borsagundem.com

A1 Capital; darbe girişimi sonrasındaki gelişmelerin satıcılı seyri devam ettirebileceğini belirtti

TÜM DİKKATLER AÇIKLANACAK KARARDA

BİST100 Endeksi dünkü kapanışını %1'lik düşüşle 76.177 puan seviyesinden gerçekleştirdi. İlk seansta kademeli olarak oluşan alıcılı seyir, ikinci seansta yerini yoğun satış baskısına bıraktı.

Bu satıcılı seyirde; yurt içinde yapılan siyasi açıklamalar ve buna bağlı olarak Doların agresif hareketlenmeleri oldukça etkiliydi.

Fakat satış baskısını artıran bir unsur olan Dolar/TL'de yukarı yönlü hareketlenmelerin tek kaynağının yurt içinde yükselen tansiyon olmadığını; Dünya genelinde Doların değer kazanımının da bu konuda etkisini hissettirdiğini söyleyebiliriz. (Sabah itibariyle Dolar Endeksi 97'li seviyelerde)

Yurt içi gelişmelere değinecek olursak;

Merkez Bankasının beklentiler dahilinde üst bantta 25 Baz puanlık indirime gitmesi sonrasında sınırlı tepki gösteren piyasalarda, ikinci seansın sonlarına doğru siyasilerden yapılan yoğun bir takım açıklamalar ani hareketlenmeleri beraberinde getirdi.

Dolarda yukarı Borsada Aşağı yönlü hareketlenmeleri beraberinde getiren bu önemli etken ise; bugün MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklanacak Önemli Karar.

Kararla ilgili siyasi kanattan ılımlı açıklamalar yapılsa da, piyasalarda akıllarda yer edinen bir takım korkuları tetiklediği görülmekte.

Özellikle gergin anların ve yüksek tansiyonun yaşandığı bu süreçte açıklanacak kararın "Sürpriz" nitelikte olması, pozitif fiyat oluşumlarının önüne geçmekte.

Bununla birlikte yaşananlar sonrasında TR-ABD arasında devam eden diyaloglar, birçok kamu kurum ve kuruluşlarında hız kesmeden süren açığa/gözaltına alınmalar, Moody's ve S&P'nin uluslararası ekonomi otoritelerinin Türkiye'yi yakından izleyeceklerini söylemeleri, satıcılı seyri devam ettirebilecek önemli unsurlar.

Bugün bu unsurlarla ilgili ve hükümet tarafından açıklanacak karar öncesinde gelecek haber akışının, Endeks ve parite üzerinde son derece etkili olacağını belirtmekle birlikte; ani hareketlenmelere karşı aceleci kararlar verilmemesi yönündeki görüşümüzü koruyooruz.

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 20.07.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 20.07.2016

 

Dolar 3.06 seviyelerine yükseldi

 

Bugün açıklanacak 'çok önemli kararlar' ne?

 

İdam yerine bu ceza gündemde

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali20 Temmuz 2016 08:41

    Yoruma bak satıcılı seyrin devamı imiş. Ekonomik darbe ve kaosa kesinlikle izin verilmemeli. Baki Canikli'nin açıklamaları piyasaları destekleyecektir.