E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada 83.500 desteklenirse hedef 85.000---

Borsada 83.500 desteklenirse hedef 85.000

Borsada 83.500 desteklenirse hedef 85.000
25 Temmuz 2014 - 08:46 borsagundem.com

Borsada haftanın son gününe yatay başlangıç bekleniyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"MERKEZ’DEN AÇIK ÇAĞRI..   

ABD ve Asya kaynaklı olumlu havanın etkisiyle dün de güne alıcılı başlayan BIST100 endeksinde 83,061- 83,920 bandında bir hareketin ardından kapanış % 1,17 primle 83,824 puandan gerçekleşti. Bankacılık endeksi %1,97 değer kazandı.
   
Bu sabaha bakıldığında ise hafif ekside ABD vadelileri, düşüşle açılması beklenen Avrupa borsaları, hafif yükselişte olan DolarTL ve dün içeride kapanış sonrası beklenenden iyi gelen banka karları gibi gelişmelerin birbirini dengeleyebileceğini düşünüyor ve bu şekilde de BIST’in haftanın son işlem gününe yatay başlamasını bekliyoruz.
   
Dünün en önemli yurtiçi gündemi olan enflasyon raporu ve Sayın Başçı’nın sunumuna geçmeden önce endeksin hareketini detaylandıracak olursak  günlerdir hedeflenen ancak aşılmakta zorlanan 83,000 ara direnci açılışta aşıldıktan sonra Başçı’nın sunumun verdiği işaretler, kur ve faizin de desteği ile 83,500 direncinin üzerine bir hareket izledik. Teknik tablo olumlu devam ederken endeksin 5 günlük hareketli ortalaması üzerinde seyretmeyi sürdürmesi de dikkat çekiyor. 84,000 sınırında zorlanarak geri çekilen ancak 83,500 seviyesinden tepki alımları ile karşılaşan BIST100 için 83,500 destek haline getirilirse 85,000 piyasaların radarına girebilir. Geri çekilmelerde ise 83,000 ve 82,500 ilk izleyeceğimiz destekler olacak.
   
Şimdi gelelim enflasyon raporuna ve TCMB Başkanı Başçı’nın sunumuna… Nisan raporunda ilan edilen %70 olasılıkla, 2014 yılı sonunda %6,4 ile %8,8 aralığındaki (orta noktası %7,6) enflasyon tahmininde senenin 3.raporu olan bugünkü raporda belirsizlik aralığı %6,7-8,5 olarak güncellenirken orta nokta %7,6 olarak sabit bırakıldı. 2015 için ise enflasyon tahmini %70 olasılıkla %3,3-6,7 ve orta nokta %5 olarak ilan edildi. Bu tahminler yapılırken Merkez petrol fiyatları öngörüsünü aşağı yönlü, ithal fiyatları öngörüsünü ise yukarı yönlü revize ettiğini, bu güncellemelerin ise birbirini nötrlemesi ile yurtdışı fiyatlar için bir tahmin değişikliği olmadığını söylüyor.
   
Gelelim yurtiçi fiyatlara ilişkin tahminlere  burada deyim yerindeyse top, gıda fiyatlarına ve kuraklığa atılmış durumda. Tabi bu noktada Merkez’in bir kontrol gücü olmadığı aşikar, bunun için de destekleyici bir dış ticaret politikası için açık bir çağrı var.. Başçı net bir şekilde  yıl sonunda enflasyon hedefinde bir sapma olursa bunun gıda fiyatları kaynaklı olacağını söylüyor. Ayrıca 2015’te %5’e inmeyen bir enflasyon olması durumunda bu hedefin sorgulanmaya başlanmasının gerekebileceğini belirtiyor. Bu da makroekonomik perspektif ve para politikası bakımından oldukça önemli bir sinyal..   

Ancak piyasanın odaklandığı nokta  kısa vadede faiz indirimlerinin sürüp sürmeyeceğiydi. Bu noktada da Başçı’nın piyasayı sükut-u hayale uğratmadığını söyleyebiliriz. ABD’nin faiz artırımlarını büyük bir risk olarak görmeyen Başçı, yurtiçinde ise faiz indirimi hamlelerinin “ölçülü” olması söylemini koruyor ve piyasanın da şu an 50 bps’lik bir indirimi fiyatladığını düşünüyor. Faiz koridorunun üst bandı ise olası şoklara karşı bir sigorta olarak sabit tutulmaya devam edilecek. Bu açıklamalar bize göre  küresel likidite şartları olumlu devam ettikçe ölçülü indirimlerin, en azından Ağustos toplantısında da devam edebileceği sinyali veriyor, ancak indirimlerin şimdiye dek olana kıyasla vites küçülterek devam edeceğini ve üst banda dokunmama kararlılığının da korunacağını öngörmekteyiz.. ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)