E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da 78.300 seviyesi ilk destek ---

Borsa'da 78.300 seviyesi ilk destek

Borsa'da 78.300 seviyesi ilk destek
26 Eylül 2016 - 08:50 borsagundem.com

Yatırım Finansman, Moody's fiyatlamaları gölgesinde girecek olan BIST-100 endeksi, hafta boyunca Fed başkanlarından gelecek açıklamaları fiyatlayacak

Cuma gününe yatay açılış yaptıktan sonra dalgalı bir seyir izleyen BIST-100 endeksi, günü %0,05 gibi oldukça sınırlı bir geri çekilme ile 79.756 seviyesinden tamamladı. Böylece endeksin haftalık değişimi %4,91 değer kazancı şeklinde oldu. Bankacılık endeksi %0,67 değer kaybederek hafif satıcılı kapanışta etkili olurken, sanayi endeksi %0,33 değer kazanadı. USD/TL kuru ise BIST-100'de işlemlerin tamamlandığı saat itibarıyla 2,9550 seviyesinde idi.

Haftasonuna başlamadan önce Cuma gecesi; sürpriz bir karara sahne oldu. Daha önce ülke notu hakkında pozitife yakın açıklamalarda bulunan ve değişiklik beklenmeyen Moody's; kredi derecelendirme notunu bir basamak düşürerek "Baa3" seviyesinden "Ba1" seviyesine revize etti; not görünümünü "durağan" olarak belirledi. Böylece Moody's'den "yatırım yapılabilir ülke" notunu kaybetmiş olduk.

Haberle beraber 2,99 seviyesinin üzerine çıkan USD/TL kuru; 3,00 kritik eşiğini aşmadı.
Yeni haftaya Moody's fiyatlamaları gölgesinde girecek olan BIST-100 endeksi, hafta boyunca Fed başkanlarından gelecek yoğun konuşmaları fiyatlıyor olacak.

Yurt içinde en önemli veri akışı Cuma günkü Dış Ticaret açığı olurken, yurtdışında ise makroekonomik veri olarak Perşembe günü ABD'nin 2Ç16 nihai kişisel harcamalar (PCE) ve GSYH büyüme verilerini izliyor olacağız. Ayrıca Çarşamba ve Perşembe günleri Fed Başkanı Janet Yellen'in yapacağı konuşmalar da dikkatle takip edilecek.

Bugün ise yurtiçinde saat 14:30'daki Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı dışında önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında 17:00'da ABD'den yeni konut satışları ve aynı saatte başlayacak olan ECB Başkanı Mario Draghi'nin konuşmaları yakından izlenecek.

Moody's sonrasında USD/TL kuru 2,9930 seviyelerinde stabilize olmaya çalışırken, 5 yıllık CDS'ler karara rağmen sınırlı bir artışla 247,8 seviyelerinde işlem görüyor. Yurtdışı dinamiklerde de önemli bozulmalar izliyoruz.

Dolar endeksinin (DXY) 95,5 seviyesinde sabit seyrettiği günde Asya borsaları ve ABD vadelilerinde satıışlar görülmektedir. Avrupa vadelilerinde ise açılışta satışlar beklenmektedir. Petrol fiyatlarında ise Cezayir'deki gayriresmi toplantıları ve Kasım'daki Viyana görüşmeleri öncesi %2,8 civarı geri çekilmeyle $46,2 seviyesinde fiyatlanıyor.

Not kararının etkisiyle sert satıcılı başlamasını beklediğimiz BIST-100 endeksinde 78.300 seviyesi ilk destek olarak izlenecek. Son yükseliş kanal desteği konumunda olan bu seviyenin üzerinde tutunulamazsa gevşeme eğilimi hız kazanabilir. Bu durumda 77.300 ve 76.700 seviyeleri sırasıyla kısa vadeli alt destekler olacak.


 Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Borsanın satışla açılması bekleniyor

 

Dolar ne kadar?

 

Döviz ve emtia piyasalarında beklentiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)