E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.65 artı kapattı---

Borsa günü yüzde 0.65 artı kapattı

Borsa günü yüzde 0.65 artı kapattı
30 Mayıs 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 0.65 artışla 78.535 puandan kapattı

Borsa İstanbul açılışın hemen ardından gelen alımlarla artıya geçtikten sonra tüm gün pozitif ama yatay seyretti. BİST-100 endeksi günü yüzde 0.65 artışla 78.535 puandan kapattı. İşlem hacmi 2.4  milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

BİST-100 endeksinde haftanın son işlem günü veri akışı sakindi. Endeks 78.509-77.801 seviyeleri arasında işlem gördükten sonra günü 78.028 seviyesinde yüzde 0,01 ile yataya yakın negatif tamamladı. Endeks yeni güne yüzde 0.10 düşüşle 77.948 puandan açılış yaptı.

Geçtiğimiz cuma akşamı Harvard Üniversitesi'nde konuşan ABD Merkez Bankası Başkanı Yellen, " Ekonomi, beklendiği gibi büyür ve istihdam yaratmaya devam ederse, Fed için kademeli ve temkinli faiz artırımı muhtemelen önümüzdeki aylar böyle bir hareket için uygun olabilir" dedi. Yellen, ABD ekonomisinin çok büyük aşama kaydettiğini ve yavaşça iyileşmeye devam ettiğini belirtti.

ABD'de Cuma günü açıklanan verinin büyümenin birinci çeyrekte ilk açıklanan rakama göre daha hızlı gerçekleştiğini göstermesinin ardından, Haziran ayında faiz artırımı olasılığı yüzde 30'a ve Temmuz ayında ise yüzde 50'ye çıktı.

Altın, Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımının önümüzdeki aylarda mümkün olabileceğini kaydetmesinin ardından düşüşünü dokuzuncu güne taşıyarak son bir yılın en uzun düşüş dönemini gerçekleştirirken, dolar önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kazandı.  Petrol fiyatları, Viyana'da gerçekleştirilecek olan üretim politikasının görüşüleceği OPEC toplantısı öncesinde 50 dolar civarındaki seyrini sürdürüyor.

Bugün ABD'de Anma Günü,İngiltere'de resmi tatil  nedeniyle piyasalar kapalı olacağından sakin bir gün olacağı bekleniyor. Bugün yurtiçinde veri akışı da sakin geçecek.Yurt içinde bu haftanın öne çıkan verisini Cuma günü açıklanacak olan TÜFE, Çekirdek TÜFE ve ÜFE oluşturmakta.

Geçtiğimiz hafta iç dinamiklerde yaşanan gelişmelerle yön bulmaya çalışan endekste, bu hafta çoğunlukla yurt dışına bağlı gelişmelerin yansımalarını görülecek. Yine de yurt içinde yeni hükümetin ve isimlerin, piyasalardaki etkilerini görmeye devam edeceğiz . Bu haftanın ekonomik veri açısından oldukça yoğun olmasından dolayı iç ve dış piyasalarda ani hareketler görmek mümkün... Bu nedenle uzmanlar gelebilecek kâr satışlarına dikkat etmekte fayda olduğunu belirtiyor.

Analistlere göre teknik açıdan endekste 77.950 seviyesi altında 76.200 seviyesini hedeflemesi beklenebilir. Endekste gelebilecek toparlanmalarda ise ilk etapta 79.500 seviyesi takip edilecek. Bu direncin üzerinde 82.000 seviyesi hedeflenebilir.

KÜRESEL PİYASALAR

Fed Başkanı Yellen'ın yaptığı konuşmada önümüzdeki aylarda kademeli faiz artırımının uygun olacağını belirtmesinin ardından ABD Borsaları günü alıcılı tamamladı. Bu alımlara telekomünikasyon, sağlık ve bankacılık sektörlerindeki alımlar etkili oldu.

Asya hisse senetlerinin çoğu, ABD ekonomisinin bu yaz yapılacak bir faiz artırımına dayanabilecek kadar güçlü olduğuna ilişkin güvenin artması sonucu yendeki zayıflamanın etkisi ile, Japonya hisse senetlerinin öncülüğünde değer kazandı.

ABD ve İngiltere piyasalarını kapalı olacağı günde Euro Bölgesi tüketici güveni ve Almanya TÜFE verisi ön plana çıkıyor. Önümüzdeki hafta içinde ABD’den istihdam raporu, ISM PMI, çekirdek PCE fiyat endeksi gibi çok önemli veriler gelecek.

Günün önemli şirket haberleri - 30.05.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 30.05.2016

 

Bugün yapılan temettü ödemeleri

 

Dolarla altının dikkat çeken ilişkisi!

 

Dolar 2.96 seviyesinin altında

 

 

Petrol düşüşte

 

Altın 1200 dolara indi

 

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musa Erdoğan30 Mayıs 2016 20:27

    Aşağı basa basa fiatlar kelepir fakat millette hisse de kalmadı , birileri sattı birileri topladı şimdi al alabilirsen. al-sat tavsiyesi değildir