E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa tarihinin en önemli genel kurulu---

Borsa tarihinin en önemli genel kurulu

Borsa tarihinin en önemli genel kurulu
11 Mayıs 2017 - 11:55 borsagundem.com

Olağan Genel Kurul’da yeni yönetim belirlenecek. Yönetim Kurulu Başkanı ile Genel Müdür gerginliği de gündeme gelecek… Kader oyunun sahibi ise TVF Başkanı Bostan..

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Borsa İstanbul yeni yönetiminin belirleneceği kritik Genel Kurul yarın saat 11.00’de İstinye’deki borsa binasında gerçekleştirilecek. Olağan Genel Kurul’da Himmet Karadağ’ın yeniden yönetim kurulu başkanı olması halinde Osman Saraç’ın ilk Yönetim Kurulu toplantısında görevden alınması gündeme gelebilir. 1 Nisan 2016 tarihinde göreve getirilen Himmet Karadağ’ın ise yeniden yönetime seçilip seçilmeyeceğine kesin gözüyle bakılmıyor. Bu yüzden yarın yapılacak Genel Kurul’un kritik öneme sahip olduğu ifade ediliyor. Borsa Yönetim Kurulu’nu eskiden Hazine Müsteşarlığı temsilcisinin kullandığı oylar belirliyordu, şimdi ise Türkiye Varlık Fonu temsilcisi belirleyecek. Borsa İstanbul’un Hazine Müsteşarlığı mülkiyetinde olan payları Şubat ayında Türkiye Varlık Fonuna devredilmişti. Seçimlerde Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan’ın oyu önemli. Varlık Fonu yönetiminin Genel Kurul toplantısından sonra Borsa İstanbul A.Ş.’nin halka arzı konusunda kapsamlı bir çalışma başlatması bekleniyor.   

BORSA İSTANBUL’DA YÖNETİM KRİZİ ÇÖZÜLECEK

Halen Himmet Karadağ Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaparken, Osman Saraç Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür pozisyonunda. Geçen yıl Nisan ayında gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısından sonra bu göreve atanan Osman Saraç, 2017 Şubat ayında, “İstifamı sundum, görevimin başındayım” diye açıklama yapmıştı. Himmet Karadağ’ın, Osman Saraç’ı istifaya zorladığı ancak Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın istifayı geri çevirdiği biliniyor.

SERMAYE PİYASASI AKTÖRLERİ ARASINDA KOORDİNASYON BOZULDU

Geçmiş dönemlerde Borsa İstanbul Genel Müdürü icranın başında yer alırken, Himmet Karadağ Borsa Yönetim Kurulu Başkanı olduktan sonra bu durum değişti. Borsa Genel Müdürlük makamı pasifize edildi.

Ayrıca Himmet Karadağ tüm yetkileri kendisinde topladıktan sonra Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Takasbank ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) arasında koordinasyonun bozulduğu iddiası uzun süredir kulislerde konuşuluyor. Siyasi çevrelerin de sermaye piyasalarında yaşanan bu gerilimin bir an önce son bulmasını istediği belirtiliyor. Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyan sermaye piyasalarının gerilim ve kavgalarla anılması herkesi rahatsız ediyor. Sermaye piyasalarının yeniden, başarılı halka arzlar, yeni ürünler ve ülke ekonomisine katkı sağlayan bir yapıya kavuşması isteniyor.   

GENEL KURUL YENİDEN ERTELENDİ

Borsa İstanbul Olağan Genel Kurulu 12 Mayıs'tan 8 Haziran'a ertelendi. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Daha önce 12 Mayıs 2017 Cuma günü 10.30’da yapılacağı duyurulan Olağan Genel Kurul Toplantımız 8 Haziran 2017 Perşembe günü 15.00’e ertelenecektir" denildi. Erteleme kararının yeni yönetimin belirlemesi süreciyle ilgili olduğu söyleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Yorumcu11 Mayıs 2017 23:51

    Aman birbirlerine anayasa kitapçığı fırlatmasınlar genel kurulda. Valla gırtlağa kadar hissedeyiz. Mahvoluruz :)