E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa Suriye ve Yellen öncesi temkinli---

Borsa Suriye ve Yellen öncesi temkinli

Borsa Suriye ve Yellen öncesi temkinli
25 Ağustos 2016 - 08:45 borsagundem.com

Meksa Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

BIST100 Endeksi dünü 1.217 (% 1.57} puanlık düşüş ile 76.116 seviyesinden ve 3.483 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste düşü; görülürken bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise yükseliş vardı.

Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği harekat. ABD başkan yardımcısının Türkiye ziyareti, terör eylemleri, siyasi gelişmeler. FED başta olmak üzere merkez bankası kaynaklı gelişmeler, dış borsalar ve petrol fiyatları, yabancı yatırım bankaları ve kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen değerlendirmeler izlenen konu başlıkları. Suriye konusu gündemin ilk sırasına yerleşirken piyasalar üzerinde tedirginliğe neden oldu. Ancak borsadaki geri çekilmenin kontrollü, döviz kurlarındaki çıkışın sınırlı kalması ve borsada gelen satışları karşılama çabaları önemli. Bu durum piyasalardaki gerilimi hafifleten gelişmeler. Önümüzdeki günlerde piyasaların yönü konusunda Suriye kaynaklı gelişmeler önem kazanacak. FED Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole'de yapacağı konuşma bekleniyor. Suriye konusu ve dış piyasalardaki iyimserliğin zayıflaması temkinli görünümün sürmesine neden olabilir.

Endekste satışlarla birlikte son dönemdeki çıkış trendinin altına salınım gerçekleşti. Çıkış hareketinin gücünü koruması için endeksin çıkış trendinin üzerinde kalması önemliydi. İlk destekler 75.700-75.500 ve 75.000 seviyelerinde. 75.000 daha önemli. Bu seviyeye geri çekilmelerde tepki alımları görülebilir. Sonraki destekler 74.500 ve 74.000 seviyelerinde bulunuyor. İlk dirençler ise 77.000-77.300 seviyelerinde. Çıkışın devamı için 77.300 seviyesinin geçilmesi gerekecek. Sonraki dirençler 78.000-78.300 seviyelerinde görülüyor. Endekste tepki alımları görülebilir. Ancak direnç seviyelerinde satışla karşılaşma olasılığı yüksek.

Meksa Yatırım

Borsa'da satış baskısı sınırlı kalabilir

 

Avrupa borsalarının ekside açılması bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)