E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa Okulu’nun eğitimine katılan yatırımcılardan bomba gibi mesajlar---

Borsa Okulu’nun eğitimine katılan yatırımcılardan bomba gibi mesajlar

Borsa Okulu’nun eğitimine katılan yatırımcılardan bomba gibi mesajlar
28 Mayıs 2020 - 08:20 borsagundem.com

Mayıs ayında Borsa ve VİOP seminerleriyle internetten eğitimde fırtına gibi esen Borsa Okulu’na yine kutlama yağdı. Yatırımcılar, "artık kaybetmek yok" derken, bir iş adamı, kazanımlarını 9 maddede anlattı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsagundem.com’un, finansal okuryazarlığı Türkiye’ye yayma girişimlerinin dev adresi  Borsa Okulu’nun mayıs ayındaki eğitim fırtınası, yatırımcı dünyasına damgasını vurdu. Sermaye Piyasaları, müthiş performans sonunda, yine yeni bilinçli borsacılarına kavuştu.

Borsagundem.com- Inforce işbirliğinde internetten düzenlenen dersler, her zamanki gibi öğrenmeye aç geniş bir grupla işlendi. Usta borsacı Dr. Gökhan Ugan ve usta teknik analizci Serdar Uluca’nın hocalığında, mali analiz, teknik analiz, bilanço, hisse seçimi, portföy yönetimi, risk yönetimi, destek ve direnç noktaları gibi kritik bilgilerin anlatıldığı 0’dan 100’e Borsa Seminerleri’yle aya ‘merhaba’ denilen eğitim atağında, 5 günün sonunda ‘yatırım rotasını’ belirleyen katılımcılardan kutlama yağdı. Öğretiler güven getirdi, hamle yeteneklerini kat kat artırdı. 

STRATEJİK EĞİTİM KAPLERDE YATIRIM ATEŞİ YAKTI

Küresel bir kabusa dönüşen Kovid-19 sürecinde ‘evde kal yatırımsız kalma’ sloganıyla çıkılan yolda, Türkiye sevdalılarına ikinci eğitim VİOP başlığı altında verildi. Dr. Gökhan Ugan’ın, “Borsa düşerken de kazanmayı öğreten eğitim”i 0’dan 100’e VİOP Seminerleri’nde Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasaları, vadeli işlem sözleşmeleri, opsiyon sözleşmeleri, VİOP ürünleriyle alım-satım teknikleri ve VİOP ürünleriyle riskten korunma yolları aktarıldı. Stratejik bilgiler, katılımcıları donanımlı birer borsacıya dönüştürürken, kalplerde de ‘yatırım ateşi’ yaktı. 

Memur, iş adamı, öğrenci, işçi, bankacı, doktor, sanatçı, öğretmen, ev kadını, garson, esnaf, patron, CEO, genel müdür, yönetici, genç yaşlı yarınlara güvenle bakmak isteyen herkese açık olan eğitim sürecinde her meslekten, her yaştan grup, borsanın püf noktalarını öğrenmiş katılımcılar olarak yatırım dünyasına yelken açtı.

Borsa 100’de çeyrek ve yıllık bazda karını artıran 20 şirket

ÖDÜLLÜ PORTFÖY YARIŞMASINA BÜYÜK İLGİ

İki etapta 11 Mayıs’tan 22 Mayıs’a dek süren internetten eğitim, yüzleri güldürdü, vizyoner bakış kazandırdı, bir kez daha beyinleri ve gönülleri fethetti. Ayrıca dev organizasyon kapsamında gerçekleştirilen ödüllü portföy yarışması da büyük bir merak ve heyecanla karşılaştı.

Sonuç mu? Ortada:

Borsa Okulu, borsa eğitiminde Türkiye’de bir numara olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kalitesi meçhul, uzman geçinen sahtekarlarla değil, duayen isimlerle, ‘derin tecrübe’lerle, gerçek, güvenilir bir yuva olan Borsa Okulu’nda, vatanın dört bir yanından bilgisayarlarla, tabletlerle, cep telefonlarıyla katıldıkları internetten eğitimle şahlanan tasarruf sahipleri, fırsatlara açık, risklere karşı uyanık birer yatırımcı olarak ayrıldı.

KUTLAMA MESAJI YAĞDI

Ama Borsa Okulu’nda her seminer bitimi, her ayrılık, yeni bir eğitime de hazırlık demektir.  Çünkü, bu dilek, bu arzu, bu istek, “Bir sonra ki eğitim seminerinde görüşmek üzere…” diye yazan katılımcılar tarafından dile getirilir.

İşte, Borsa Okulu öğrencilerinin nasıl birer bilinçli yatırımcı olduklarını gösteren, sosyal medyada hisse tuzakları kuranlara şamar gibi inen o mesajlar… İşte katılımcıların duygu ve düşüncelerini paylaştıkları ‘teşekkür’ mailleri…

Momentumu yüksek hisseler

“ÇOK YARARLI, ÇOK BAŞARILI BİR EĞİTİM”

Fahri Çakaloğlu / İstanbul
Borsa geçmişim uzun, işletme bölümü mezunuyum okul yıllarında tanıştım borsayla ama keşke hiç tanışmasaydım dediğim de oldu. Borsaya başlangıç düzeyindeki kişiler için iyi bir başlangıç eğitimi olduğunu söyleyebilirim. İnternet üzerinden yapılan eğitim bence yararlı bir eğitim, gayet başarılı. Her şey için teşekkür ederim.

“YATIRIMLARIMDA ARTIK SİZLERDEN ÖĞRENDİKLERİMLE HAREKET EDECEĞİM”

Ercüment Ünal / Ankara
Yeni başladığım borsa yatırımları hakkında ne yapacağımı bilmediğim anda borsa gündem internet sitesinde eğitim seminerinizi gördüm ve hemen katılım sağladım, gerçekten de benim için mükemmel bir deneyim oldu. Bundan sonra Borsa yatırımlarımda sizlerden öğrendiklerim doğrultusunda hareket edeceğim. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Bir sonra ki eğitim seminerinde görüşmek üzere.

“DERSLERİ İZLEYİNCE YATIRIM KONUSUNDA BİR ŞEY BİLMEDİĞİMİ ANLADIM”

Saim Gökçen / İstanbul
Bu güzel organizasyon için teşekkür ederim. Derli toplu ve çok profesyonel bir program oldu. Kendi adıma pek te ümitli değildim açıkçası organizasyon için. İnternetten bulup katılım sağladığım ve ne olacağını bilmediğim bir çalışma idi benim için. Ama beklentilerime cevap veren bir eğitim oldu. Öncelikle, değişik enstrümanlara yatırımlarım olmasına rağmen yatırım ile pek de bir şey bilmediğimi anladım. Bir çok şeyde düşünmeyi tercih etmeme rağmen risk iştahımın yüksek olması nedeni ile yatırım konusunda yeterince düşünmediğimi öğrendim. Öğrenilecek ve dikkat edilecek noktalara işaret ettiniz. Bize kalan bu konularda kendimiz daha da geliştirmek. Eğitim önemli.

Buffett’ın havayolu hisselerini satması büyük bir hata

“EĞİTİMDEN ÖNCE YAPTIĞIM HİSSE SEÇİMLERİNDE KAYIPLARIM OLDU AMA ARTIK KAYBETMEYECEĞİM. İŞTE 9 MADDEDE ÖĞRENDİKLERİM…”

Serkant Erdoğan / İstanbul
Borsaya etrafımda yatırım yapan o kadar çok insan vardı ki, ben bunları gördüğümde çok şaşırıyordum çünkü, borsa bana o kadar çok karmaşık geliyordu ki bu kişilere gerçekten imrenerek bakıyordum. Sebebi ise hiçbir şekilde anlamayacağım ve yapabileceğimden emin olmadığım bir yatırım aracı gibi geliyordu bana; etrafımda hem çok para kazanan hem de çok para kaybeden insanları gördüğümde korkmadım desem yalan olur. 1981 yılında rahmetli babamın kurmuş olduğu firmayı 2000 yılında üzerime alarak o tarihten bugüne kadar yürütmekteyim. Hitap ettiğimiz sektör ayakkabı ve tekstil sektörü; bu firmaların etiket ile ilgili tüm ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Bunun yanı sırada 2013 yılından itibaren ayakkabı firmalarına deri temini de yapmaktayız. Yani iki işi bir arada yürütmekteyim.

Fakat malum ekonomik krizlerden bizler de çok etkilendik. Durum böyle olunca Kovid-19 salgın hastalığı sebebinden dolayı eve kapandığımızdan ötürü “Borsayı ben niye öğrenmiyorum?” diye düşünürken kendimi öyle bir araştırmanın içinde buldum ki ben bile kendime çok şaşırdım. Günümün nerden baksanız 6 saatim hem borsada hem Youtube kanallarında hem de kursları araştırmakla geçiyordu. Tam bu sırada telefonuma yüklediğim Borsa Gündem programından gelen kurs bilgisi ile sizlerle tanışma fırsatını buldum ve hiç düşünmeden, araştırma yapmadan 5 günlük kurs kaydımı yaptırdım. Kurs bitiminde borsa yatırımlarıyla ilgili temel bilgileri öğrendim ve bu kursun bana çok faydalı olduğunu hiç düşünmeden söyleyebilirim.

Artık öğrendiklerimle ufak ufak yatırım yapabileceğim kanısındayım. Bu salgın döneminde kendi araştırmalarımla bir miktar yatırım yapmıştım zaten, seçmiş olduğum hisselerden az da olsa bir kazanç sağladım fakat yanlış yaptığım hamlelerden dolayı kayıplarımda oldu. Ama yukarıda anlattığım gibi çok da karmaşık ve korkulacak bir yatırım aracı olmadığını gördüm. Bu eğitimden ilk sefer olmasına rağmen beklentilerimi fazlası ile almış oldum. Bu eğitimin bana katmış olduğu en önemli şeyin borsanın ilk başta tarif ettiğim gibi karmaşık bir yatırım aracı olmaması oldu. Bir başka yönden de borsaya yatırım yapmadan önce çok yönlü araştırma yapmamız gerektiğini öğrendim.

Eğer internet üzerinden veya bire bir alınacak olan kurslarda Gökhan Bey gibi bilgili ve anlatım üslubu çok güzel olan bir eğitmenle karşılaşılırsa alınmış olan eğitimin faydasını görmemek mümkün değil. Hele ki bu eğitim uzaktan alınıyorsa, bu unsurlar daha da çok göz önüne çıkıyor. Ben şahsım adıma tekrar söylüyorum, 5 günlük eğitimden hem çok şey öğrendim hem de çok zevk aldım, kendilerine buradan tekrar teşekkür ediyorum.  

1- Yatırım yaparken ilk önce yeni başladığımızdan dolayı BIST30 hisselerine yönelmemiz gerektiğini öğrendim.

2- Kısa vadede yatırım yapmak yerine orta vade ile başlamanın daha mantıklı olduğunu öğrendim.

3- Paramızın hepsi ile değil de bir miktarı ile yatırım yapmaya başlayıp bunu da sepetler oluşturarak yapılmasının daha kazançlı olacağını öğrendim.

4- Yatırımımızı yaparken kesinlikle kredi kullanmamamız gerektiğini ve ihtiyacımız olmayan para ile yapmamız gerektiğini öğrendim.

5- Temel analiz ile teknik analizi yapmayı ve şirketin ileriye dönük yatırımlarına bakmayı ve ileriye dönük bir hikayesinin olmasının şirket seçiminde önemli olduğunu öğrendim.

6- Bilanço incelemesinin çok önemli olduğunu zaten biliyordum, ticaret ile uğraştığımdan dolayı da bu konuda hiç zorluk çekmedim, bir bilançoyu çok rahat bir şekilde inceleyip yorumlayabiliyorum, bunun da bana şirket seçiminde faydalı olacağını düşünüyorum.

7- Her ne kadar 5 günlük eğitimin ardından yatırım yapmaya başlayabileceğimi söylesem de daha çok şey öğrenmem gerektiğinin farkındayım. Bundan sonra yapmam gereken araştırmalarımın içinde bol bol borsa ile ilgili kitaplar alıp okumak olacağını belirtmek isterim.

8- Gün içerisinde yapacağımız trade işlemlerinde her ne kadar para kazansak ta kaybedeceğimiz oranın daha fazla olabileceğini de öğrenmiş oldum, bunu yapmak için daha da fazla tecrübe kazanmamız gerektiğini düşünüyorum.

9- Eğer pandemi dönemi bittiğinde kurslar açılırsa bunlara da seve seve geleceğimi bildirmek isterim.

Salgın mağduru hisseler şaha kalktı

“BAKIŞ AÇIMI DEĞİŞTİRDİ, TEDİRGİNLİĞİM BİTTİ”

Vilma Orancı / İstanbul
Eğitim fazlasıyla beklentimi karşılamış bulunmakta. Sadece kişisel durumumdan dolayı aralıksız takip etmem çok mümkün olamadı. Bunu da video şeklinde izleyerek kapatmak mümkün olabiliyor sağ olun. Profesyonel bakış açısıyla amatör talebini anlaşılabilir bir dille iletilmesi bana kavramlara alışmayı ve bakış açımı değiştirdi. Hep tedirgin bir bakış açım vardı, çevremde kazançtan çok kayıplar olduğundan pek sıcak bakmıyordum. İnceleyerek eğitimde öğrendiğim bilgileri kullandıkça alışıp daha cesaretli olacağımdan eminim. Emeğinize sağlık çok başarılı bir eğitim.

“EMİNİM, BU EĞİTİMİN İŞ HAYATIMDA DA ÇOK OLUMLU ETKİLERİ OLACAK”

Murat Sunar / Bursa
0‘dan 100’e Borsa eğitimi sırasında işlenirken 0‘dan 100’e VİOP eğitimi ilgimi çekmişti.  Özellikle risk yönetimini iş hayatımın içinde kesinlikle kullanmam gerektiğini fark ettim. VİOP eğitiminde dolu dolu süreçleri analiz ettik, uygulamalı örnekler ile pekiştirdik. İş hayatımda olumlu etkileri olacağına kanaatim tamdır. Tekrar elinize ve ağzınıza sağlık.

YENİ EĞİTİM YAKINDA…

Finali, yoğun taleplere bir müjde ile karşılık vererek yapalım: Yeni bir eğitime hazır olun. Tarih mi? Yakında…

Borsa Okulu hayatlara yeni pencereler açtı, teşekkür yağdı

Halka açık şirkette “Bu kadar da olmaz” dedirten hesap oyunları

Manipülatör Fevzi Şahin’in Ral Yatırım Holding operasyonu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)