E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa modu koruma çabasında---

Borsa modu koruma çabasında

Borsa modu koruma çabasında
15 Nisan 2014 - 09:00 borsagundem.com

Moody’s’e rağmen 72,500 üzerinde kapanış gerçekleştirilmesi ile olumlu görünüm bu haftaya taşındı


Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"MODU KORUMA ÇABASI SÜRÜYOR..   

Cuma günü Moody’s’in kredi notu görünümümüzü negatife çevirmesi ve sonrasında da haftasonu Ukrayna gündeminin ısınması, dün sabah yeni haftaya başlarken de TCMB ile ilgili basında yer alan haberlerin yarattığı temkinlilik ile yurtiçi  piyasalar olumsuz havayı satarak haftayı açsa da devamında seçimler öncesinde başlayan bahar havasının bozulmaması yönünde çabaların yoğunlaştığını ve ikinci seansta görünümün yeniden olumluya dönmeye başladığını izledik..

Bizim görüşümüz zaten Cuma günü Moody’s’e rağmen 72,500 üzerinde kapanış gerçekleştirilmesi ile olumlu teknik  görünümün bu haftaya taşındığı yönündeydi.. Ancak ABD borsalarının da Cuma kapanış itibariyle düşüşe devam ediyor olması da bir endişe unsuru olmuştu ve bu ortamda BIST100 de eskiler ve artılar arasında ama yine de dar bir bantta dalgalanarak ilk seansı temkinli bir modda tamamladı, ikinci seansta ise yatay bir başlangıcın ardından bankacılık sektörüne gelen alımlarla yükselen BIST100 73,500 ara direncini de aşarak 74,000’i hedeflemeye başladı.   
    
Yurtiçinde ajanda çok yoğun değilken dünün gündeminde Euro bölgesinde sanayi üretimi ve ABD’de perakende satışlar verisi vardı. Euro bölgesinde aylık bazda %0,2, yıllık bazda ise %1,7 artış kaydetti ancak bu durum özellikle sonrasında ABD verisinin de etkisiyle EURUSD’deki gevşeme eğiliminin önüne geçemedi. Hatta haftasonu Draghi’den gelen  açıklamalar, her ne kadar şu zamana dek gelen en güçlü açıklamalardan olsa da EURUSD üzerinde kayda değer bir etki yaratmamıştı, parite 1,3850 üzerinde tutunma eğilimini koruyordu, bu da piyasanın Draghi’nin açıklamalarını test ettiğini, Haziran’a dek net bir adım görme beklentilerinin güçlenerek sözlü yönlendirmelerin önüne geçtiğini düşünmemize neden oluyor.. 
   
ABD tarafına gelecek olursak  perakende satışlar verisi %0,9’luk beklentiye karşılık %1,1 artışla iç talebin güçlendiği yönünde bir işaret verdi ki otomobil hariç veri de bu durumu destekliyor. Bu şartlar altında da önceki dönemlerde ekonominin genelindeki zayıf verilerin kötü hava koşullarından kaynaklanabiliyor olduğu görüşleri de şimdilik haklı  çıkmış oldu ki bu da belirsizliklerin yükselmeye yeniden başladığı ortamda (özellikle Ukrayna krizi ve ECB’nin ne yapacağı konusunda) doların elini güçlendirmiş oldu. Tabi bu noktada bu hafta Yellen’ın yapacağı iki konuşma da önem kazanıyor, ilk olarak FOMC sonrası şahince çıkışlarıyla piyasaları ürküten sonra daha güvercin bir tavır takınan Yellen’ın  tutanakların önemli ölçüde rahatlattığı piyasaya vereceği sinyaller yeniden revaçta olmaya başlayan EM’ler (gelişen piyasalar) için de önemli ki biz de her ne kadar daha çok değer kazancına erişmiş olsak da EM’lere yeniden yönelimden olumlu etkilendik, bu nedenle de Yellen’ın TSİ 15.45’te beklenen konuşması bizim içi  de önemli..  

Dün gün içinde 2,13’lerin test edilmesine rağmen yeniden 2,12’nin altına sarkılmasıyla %1,43 primle 73,774 seviyesinden kapanan endeks 73,000 üzerinde kaldıkça 73,000-75,000 bandında harekete yönelebilir ki 2,12’nin altında kalmaya devam eden bir DolarTL’nin bunu desteklemesini bekliyoruz, 72,500 de üzerinde kalındıkça yükseliş denemelerini uyarabilecek bir seviye profili çizmeye başladı ancak yine de geçen haftadan bu yana vurguladığımız gibi  71,500 altının da algıyı tersine çevirme potansiyeline sahip olduğu görüşümüzü yeniden hatırlatmak isteriz… ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMAOL 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)