E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan rekor kapanış---

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış
25 Nisan 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.89 oranında yükselişle 94.634 puan rekor seviyesinden kapattı

Güne rekorunu yenileyerek başlayan Borsa İstanbul kapanışındada yeni bir rekor gösterdi.Günü yüzde 0.89 oranında yükselişle 94.634 puan seviyesinden kapattı.Öğlen saatlerinde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin Türkiye kararı ile satışa geçen endeks ABD borsalarının yüksek açılış yapmasıyla kayıplarını geri aldı.Dow endeksi yüzde 1 ,S&P500 endeksi yüzde 0.56 ,Nasdaq yüzde 0.53 oranında yukarıda bulunuyor.Gün içinde en yüksek puanı en düşük 93.188 puanı gören BİST-100'de tüm gün için işlem hacmi 5.169 milyar TL oldu.En çok hacim yaratan hisseler  garanti Bankası,Türk Havayolları ve Ereğli bulunuyor..

Dolar/TL 3.57'nin altını gördü  

Global piyasalarda risk iştahındaki artışla sabah saatlerinde 3.57'nin altını gören Dolar/TL ,öğlen saatlerinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinden gelen Türkiye’yi denetleme sürecine dahil ettiği yönünde gelen haberle birlikte yeniden yükselişe geçerek 3.60'lı seviyeleri test etti.Saat 18:05 itibariyle 3.5955 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Ewald Nowotny, ABD'nin ticaret anlaşmaları ve vergi reformları gibi konularda alabileceği önlemlere yönelik belirsizliğin "endişe verici" olduğunu söyledi.
Aynı zamanda Avusturya Merkez Bankası başkanı olan Nowotny Der Standard gazetesinde bugün yayımlanan söyleşisinde, "Washington'daki muhataplarımızdan bir tanesi bize Trump ve ekibinin (seçimleri) kazanmayı beklemediklerini söyledi. Seçim programları var fakat daha ileriye nasıl gidecekleri konusunda hazır değiller... bu da dünyanın en büyük ekonomisinin bir süreliğine sendeleyebileceğini gösteriyor" dedi.
İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi 8 Haziran'da yapılacak erken genel seçimi kazanması halinde Ülke'de yaşayan AB vatandaşlarının haklarını garanti altına alma sözü verdi.
Avrupa Merkez Bankası'nın bankacılık denetim, gözetiminden sorumlu bölümünün yöneticisi Daniele Nouy, AB Komisyonu'nun ECB'nin bankaları denetleme yetkisini daraltacak bir öneri ortaya koyduğunu söyledi. Nouy, AB Komisyonu önerisinin kabul görmesi halinde bunun ECB'nin bankacılık sektörünü daha güvenli yapma çabalarına zarar vereceğini vurguladı.
DANIŞTAY, CHP'nin referandum sonuçlarına ilişkin başvurusunu reddetti.Danıştay, Yüksek Seçim kurulu (YSK) kararını idari davaya konu olabilecek bir işlem olarak görmeyerek, YSK kararının denetimi başvurusunu reddetti. Danıştay tarafından, CHP'nin itirazına ilişkin 'Karar verilmesine yer olmadığına hükmedildi'denildi.Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi(AKPM), Türkiye'yi yeniden siyasi denetim sürecine alma kararı verdi.Strasbourg'da toplanan AKPM kararı 45'e karşı 113 oyla alırken,12 oy çekimser kaldı.
Kararı twitter üzerinden değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "AKPM Türkiye'yi tekrar denetime alma kararı hiçbir gerekçesi ve anlamı olmayan siyasi operasyondur! Asıl denetime ihtiyacı olanın AB ülkeleri olduğunu, tehditkar, suç içeren, faşizan söylemlerinden görüyoruz! Hukur ve insan hakları kavramları AB yüzünden can çekişiyor!" dedi.
ABD'de büyük mağazalarda perakende satışlar Nisan ayının 3.haftasında geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 1,7 arttı.Satışlar ilk 3 hafta mevsimsel etkilerden arındırılmamış verilerle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 artış gösterdi.Satışlar ilk 3 hafta geçen ayın aynı dönemine göre yüzde 1,2 arttı.
ABD yeni konut satışları beklenmedik biçimde yükseldi. ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre konut satışları Mart ayında %5.8 artarak 621 bin adetle 8 ayın zirvesine çıktı.Beklenti % 1.4 düşüştü. Ortalama konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine kıyasla %1.2 artışla 315 bin 100 dolar oldu. Bu arada Şubat ayı konut satış verisi ise 592 binden 587 bine revize edildi. 

AKPM'den Türkiye kararı 'tekrar siyasi denetim'

 

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, yollar ve hava alanları gibi altyapı yatırımlarına daha fazla para harcamanın ABD'de ekonomik büyümenin hızlanmasını sonucunu ortaya çıkaracağına inanmadığını söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki danışmanlarından kurumlar vergisi oranını yüzde 15'e indiren bir vergi planı taslağı hazırlamalarını istediğini öne sürüldü.Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Trump, geçtiğimiz hafta Oval Ofis'te yapılan toplantıda ekibinden, gelir kaybına yol açacak ve Kongre'de zorluklarla karşı karşıya kalacak olsa da kurumlar vergisinin yüzde 15'e indirilmesi üzerinde çalışılmasını istedi. ABD Hazine Bakanı vergi indiriminin “dinamik” vergi modellerine tabi olduğunu, düşük vergi oranının büyümeye vesile olmasını ve gelirleri artırarak daha fazla vergi toplanmasına yardımcı olacağını belirtti.Dinamik modellerin Cumhuriyetçiler tarafından ne ölçüde destekleneceği şüpheli.
Anayasa değişikliğine ilişkin referandumun millet tarafından kabul edilmesiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partiye üyelik ve genel başkanlık süreci de hızlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,Türk demokrasi tarihi açısından sembolik önemi olan 27 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongresiyle AK Parti'ye genel başkan olarak seçilmesi bekleniyor.AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye,Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun referanduma ilişkin kesin sonuçları açıklaması ve sonuçların Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından partiye üye olacak.

Günün önemli şirket haberleri 25/04/2017

 

Petrol 6 günlük düşüşün ardından yükseldi

 

Altın baskı altında kalabilir

 GÜNÜN ÖNEMLİ VERİLERİ VE AÇIKLANACAK BİLANÇOLAR

ABD'de bugün FHFA ve S&P Case Shiller konut verileri (16:00),

yeni konut satışları, Richmond Fed endeksi ve CB tüketici güven endeksi(17:00) verileri izlenecek.

Arjantin ve Macaristan Merkez Bankaları faiz kararları açıklanacak.

Akbank

Akbank'ın 2017 yılı 1.çeyrek net kâr tahmini 1 milyar 247,6 milyon TL seviyesinde.

Banka'nın bilançosuna yönelik ortalama tahmin 1 milyar 247,7 milyon TL, en yüksek tahmin 1 milyar 301 milyon TL, en düşük tahmin ise 1 milyar 202 milyon TL kâr yönünde oldu.

Akbank 2016 yılı 1.çeyrek konsolide olmayan net dönem kârı ise 1 milyar 7,2 milyon TL.

Türk Telekom

Türk Telekom'un 1.çeyrek net kârının 37,6 milyon TL olması bekleniyor.

Şirketin bilanço rakamlarına yönelik ortalama tahmin 8,5 milyon TL, en yüksek tahmin 163 milyon TL kâr olurken, en düşüktahmin ise 181 milyon TL zarar yönünde oluştu.

Türk Telekom 2016 yılı 1.çeyrekte 407,7 milyon TL net kâr açıklamıştı.

TAV

TAV'ın ilk üç aylık bilançosuna ilişkin kâr tahmini 53,8 milyon TL seviyesinde.

TAV'ın kâr rakamına yönelik ortalama tahmin 54,8 milyon TL, en yüksek tahmin 68 milyon TL, en düşük tahmin ise 48 milyon TL oldu.

Şirket'in 2016 yılı 1.çeyrek net dönem kârı 47,5 milyon TL olarak gerçekleşmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)