E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan rekor kapanış ---

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış
24 Mayıs 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.61 oranında yükselişle 98.313 puan seviyesinden tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Yurtdışı piyasalardan pozitif olarak ayrışan Borsa İstanbul yeni bir rekora daha ulaştı.Zirvesini 98.794 puana taşıyan BİST-100 günü yüzde 0.61 oranında artışla 98.313 puan seviyesinden kapattı.Günün devamında akşam açıklanacak Fed toplantı tutanakları yön açısından önemli olacaktır.Endeks tüm gün en yüksek 98.794 puanı, en düşük 97.700 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.57 oranında,sanayi endeksi yüzde 0.23 oranında artış kaydetti.İşlem hacmi 7.163 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Emlak Konut,Türk Havayolları ve Garanti oldu.

Dolar/TL 3.57'nin altında 

Güne 3.5792 seviyesinden başlayan kur, Çin’in kredi notunun düşürülmesinden etkilenmiyerek dar bir bantta dalgalandı.Akşam açıklanacak Fed tutanaklarını beklentisinde kalan Dolar/TL 3.56-3.58 aralığında gün boyu kaldı.Saat 18:05 itibariyle kur 3.5646 seviyesinde işlem görüyor.  

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Türkiye’de 2017 Nisan ayında 114 bin 446 konut satıldı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,6 oranında  artarak 114 bin 446 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 20 bin 66 konut satışı ve %17,5 ile en yüksek paya  sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 bin 364 konut satışı ve %11,7 pay ile Ankara, 7 bin 170 konut satışı ve %6,3 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 4 konut ile Hakkari, 8 konut ile Ardahan ve 18 konut ile Şırnak oldu.
Tayland Merkez Bankası(BOT), faiz oranını değiştirmedi. BOT'tan yapılan açıklamaya göre, referans olarak kabul ettiği bir gün vadeli repo faiz oranı yüzde 1,50 olarak kaldı. Analist beklentileri de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.
Gelişen piyasalar denildiğinde ilk akla gelen isimlerden milyarder yatırımcı Mark Mobius, Türkiye'ye yeni yatırım yapacaklarını açıkladı.Franklin Templeton Investments'ta fon yönetmekte olan Mobius, "Yatırımcılar açıkça çalışabildiği ve ihtiyaç duyduğu bilgilere ulaşabildikleri sürece Türkiye cazibesini koruyacak." dedi.
İş Bankası/Bali: Türkiye 2012 İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali,"Türkiye 2012 yılından bu yana potansiyelin altında büyüyor" dedi.İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Türkiye 2012 yılından bu yana potansiyelin altında büyüyor" dedi.
Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'da terör endişelerinin arttığına işaret ederek olağanüstü halin 1 Kasım'a kadar uzatılmasını teklif etti.
ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 4,4 artışla 416,2 puan oldu.
Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye’nin mevcut ticari engellerin kaldırılması için temaslara ve görüşmelere devam ettiğini belirtti. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un davetiyle 25-26 Mayıs günlerinde Rusya'yı ziyaret edecek.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, hali hazırda ortaya koydukları politika patikasından ayrılmak için bir neden görmediklerini söyledi."Enflasyon hedefimize doğru bir dönüşü sağlamak için geleneksel olmayan politika enstrümanları uygularken, bu yeni enstrümanların geleneksel enstrümanlarda göre bazı çok telaffuz edilen yan etkileri olabileceğinden haberdardık" diye konuşan Draghi, "Bu yan etkiler kontrol altında tutulmaya devam ediliyor" dedi.
Kanada Merkez Bankası(BOC), referans faiz oranında değişiklikyapmadı.BOC'un bugün düzenlenen konsey toplantısının ardından yaptığı açıklamaya göre, faiz oranı yüzde 0,50 olarak kaldı. Piyasalarda da faiz oranında bir değişiklik yapılması beklenmiyordu.
ABD'de 2. el konut satışları Nisan'da beklentilerden fazla geriledi. National Association of Realtors (NAR) verilerine göre konut satışları yüzde 2.3 düşüşle 5.57 milyon oldu. Stoklardaki azalmanın fiyatları yükseltmesi satışların düşmesinde etkili oldu.Beklenti yüzde 1.1 düşüş olmasıydı. Satışlar yıllık bazda ise yüzde 1.6 yükseldi.  

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Çin'in finansal gücünün önümüzdeki yıllarda aşanacağı beklentisine işaret ederek yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını düşürdü.Ekonomik büyümenin yavaşlamasının yarattığı zorluklara ve yükselen borçlardan kaynaklı olarak artan borçlara dikkat çeken Moody's Çin'in kredi notlarını Aa3'den A1'e indirdi. Görünümü ise 'negatif'ten 'durağn'a revize etti. Moody's yaptığı açıklamada, "Not indirimleri potansiyel büyümenin
yavaşladığı ortamda ekonomi genelindeki borçların artmaya devam etmesiyle birlikte Moodys'in Çin'in finansal gücünün önümüzdeki yıllarda bir miktar aşınacağı beklentisini yansıtıyor. Reformlarda
devam eden ilerlemenin zaman içinde ekonomi ve finansal sistemi dönüştürmesi muhtemel, ancak bunun ekonominin genelinde borçta kayda değer artışı ve buna bağlı olarak hükümet için yükümlülüklerin artmasını engellemesi muhtemel değil" ifadelerine yer verdi.
Almanya’dan Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth başkanlığında perşembe günü Türkiye’ye gidecek olan Alman vekiller, ani bir kararla ziyaretlerini iptal etti. Roth, üç milletvekili ile
birlikte pazar gününe kadar Ankara, Diyarbakır ve İstanbul’da temaslarda bulunmayı hedefliyordu.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye krizinin ayrıştırıcı yaklaşımlar desteklenerek çözülemeyeceğini belirterek, “Suriye krizinin çözümünde sahadaki duruma etki eden dış aktörlerin de yer
alması gerekiyor. Buna İran da dahil.” dedi.
Venezuela’nın başkenti Karakas’ta bugün hükümet destekçileri "faşizme, şiddete ve nefrete karşı” sloganıyla sokaktaydı. Devlet başkanı Nicolas Maduro’nun çağrısına uyarak “Büyük Ulusal Yürüyüş”e
katılan binlerce Venezüelalı barış istedi. Kalabalığa seslenen Maduro ise kurucu meclisin yapısına dair detaylar vererek her belediyede bir kurucu meclisin olacağını açıkladı. Maduro "Demokrasi, demokrasi ve daha çok demokrasi. Belediyeye ait bir kurucu meclis. Bundan daha fazla demokrasi imkansız!” dedi. İngiltere'nin Manchester kentindeki konser alanında meydana gelen ve 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının ardından ülkedeki terör tehdidi "en yüksek" seviyeye çıkarıldı. Bu da ikinci bir saldırının her an olabileceği anlamına geliyor.
Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) eski başkanı John Brennan Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda Kongre üyelerinin sorularını yanıtladı. Brennan, Rusya’nın Amerikan seçimlerine müdahale girişimlerinde bulunduğunun geçen yaz aylarında belirlendiğini söyledi. Brennan, bu konuyu Rus İstihbarat Servisi (FSB) Başkanı’na ilettiğini ve bu tür müdahalelerin ikili ilişkilere zarar verebileceği
uyarısında bulunduğunu kaydetti.
Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ABD'de Haziran ayında bir faiz artırımı yapılmasının "bariz bir olasılık" olduğunu söyledi. Bununla birlikte Harker, aylık enflasyon rakamının hayal kırıklığı yaratması halinde Fed'in faiz artırımını bekletebileceğini de vurguladı.
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, negatif faiz oranlarının Banka için etkin bir para politikası aracı olduğunu ve negatif faiz yönlendirmesini değiştirmek için bir neden olmadığını söyledi.
Güney Kore ordusu, dün sınır bölgesinde tespit edilen ve ateş açılan uçan cismin bir insansız uçaktan çok Kuzey Kore'nin propoganda broşürlerini taşıyan bir balon olmasının muhtemel olduğunu bildirdi.
Fed eski Başkanı Ben Bernanke, BOJ'un enflasyonun borç yükünü kötüleştirmeden yüzde 2 hedefinin üzerine hızlanmasına imkan sağlamak için hükümet ile birlikte yeni bir bütçe harcama planı koordine
etmeye ihtiyaç duyabileceğini söyledi.
Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Kongre'deki Cumhuriyetçiler ile Beyaz Saray'ın ABD vergi politikasında yapılması öngörülen reformlar konusunda aynı görüşte olmadıklarını savundu. Harker,
ABD ekonomisinin mali politikalar konusundoa genel olarak daha fazla netliğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Günün önemli şirket haberleri 24/05/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 24/05/2017

 

Petrol, ABD'de stokların azalmasıyla kazançlarını korudu

GÜNÜN ÖNEMLİ  VERİ AKIŞI

Yurtiçinde Nisan ayı konut satışları izlenecek

ABD tarafında Mevcut Ev Satışları, Ham Petrol Stokları ve FOMC Tutanakları takip edilecek.
TSİ 21:00'da açıklanacak olan FOMC Tutanakları izlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yonetim tavsiyesi24 Mayıs 2017 20:47

    Borsadaki yükselişin 3 nedeni var. 1. forex piyasasindaki düzenleme buradaki yatırımcıyı borsaya yöneltti. 2.Zorunlu bes ile fonlar alim yapmaya başladı. 3.Varlik fonu ozellikle kendi şirketlerinin hisselerini almaya basladi. Borsa çevreleri kar satışı olabileceginden bahsediyor bana göre 105 bine kadar yükselecek ve ondan sonrada iktidarın ekonomi yonetimine bakacaklar son 1 aydir hacim çok yükseldi oysaki ilk çeyrekte kar yazan firma çok az sirket karlarinda ciddi düşüş söz konusu. Borsada bist 100 dışındaki sirketlerin bir çoğunda balon var . Ayrica borsadan atilacak en az 100 sirket var . kesinlikle y.t.d.

  • KARTALAĞABEYLİ..:))24 Mayıs 2017 20:39

    ULEN GÜLEMSİM HİÇ YOKTU...:))HAHAAAAAAAA

  • alışkanlık ve ezberler=HERZAMAN GECERLİ DEĞİL24 Mayıs 2017 20:38

    9..2012..2015..2017..19..2021 1........3.......5.........8........13.......21 2.........4......6.........10.......16......26 3........7.......11........18.......29.....47 6.......14.....22.......36.........58.....94

  • Garip24 Mayıs 2017 16:08

    30 kağıt harici hep zarar

  • KARTALAĞABEYLİ..:))24 Mayıs 2017 13:40

    BUARADA USDRUP.PARİTESİNİ DE BOŞ KOYMAYIN DESTEKLERDE....KADEMELİ..:))

  • KARTALAĞABEYLİ..:))24 Mayıs 2017 13:38

    ULENN GENE GÜLESİM GELDİ.

  • RAKILAR BENDEN......24 Mayıs 2017 13:37

    BIST 30 121.303,38 % 0,94 2013 yılında dedikki.hedef 121 bın. kimileri öyle sacmaladı ve zırvaladıkı bizler sacmalıklara karşı saçmalasakda HEDEF 121 BIN TEST ETTİ AMA ASLA HEDEFDEN ŞAŞMADIK.BAŞKALARI ŞAŞIRDI.NASIL KIVIRACAKLARINI ŞAŞIRDILAR.

  • KARTALAĞABEYLİ..:))24 Mayıs 2017 13:16

    ne oluyor yavv.....

  • emekli24 Mayıs 2017 12:20

    Birbiriuze satın durun

  • koray24 Mayıs 2017 11:35

    yemin etmişler 100.000 gösterecekler