E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul rekor seviyeden düşüşle kapattı---

Borsa İstanbul rekor seviyeden düşüşle kapattı

Borsa İstanbul rekor seviyeden düşüşle kapattı
11 Mayıs 2017 - 18:10 borsagundem.com

Yeni bir rekor seviyesi test eden BİST-100 günü yüzde 1.12 oranında değer kaybıyla puan 95.114 seviyesinden kapattı

Açılışta tarihi rekorunu yenileyen Borsa İstanbul ABD borsaları açılışına kadar dar bir bantta dalgalandı.Yön bulmakta kararsız kalan endeks ABD borsalarının negatif açılışıyla satış tarafında kaldı.BİST-100 günü yüzde 1.12 oranında düşüşle 95.114 puan seviyesinden kapattı.Bankacılık endeksi yüzde 2.11 oranında düştü,sanayi endeksi yüzde 0.97 oranında değer kaybetti.Endeks en düşük 95.015 puanı en yüksek 96.491 puanı gördü.İşlem hacmi 5.825 milyar TL oldu.  

Dolar/TL 3.58 seviyesinde  

Politik endişeler nedeniyle dün 3.62'yi geçen kur sabaha 3.58 seviyesinden başlamıştı.Gün boyu dar bir bantta dalgalan Dolar/TL en düşük 3.5668 seiyesini gördü.Günün yarısından sonra 3.58 seviyelerinde işlem görüyor.Saat 18:05 itibariyle 3.5840 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Cari işlemler açığı, Mart ayında bir önceki yılın Mart ayına göre 666 milyon ABD doları azalarak 3 milyar 57 milyon ABD doları olarak gerçekleşti. Foreks anketinde de beklenti 3,1 milyar dolar açık geleceği yönündeydi.Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, unun sonucunda, oniki aylık cari işlemler açığı 33.023 milyon ABD doları oldu.
Avrupa Komisyonu, Türkiye için büyüme beklentilerini yükseltti. Avrupa Komisyonu'nun 'İlkbahar Dönemi Ekonomik Görünüm' raporuna göre, bu yıl için büyüme beklentisi yüzde 2,8'den yüzde 3,0'e,gelecek yıl için yüzde 3,2'den yüzde 3,3'e çıkarıldı. Avrupa Komisyonu, bu yıl için tüketici fiyat beklentisi yüzde 8,0'den yüzde 11,1'e, gelecek yıl için beklenti yüzde 7,6'dan yüzde 8,6'ya yükseltildi .
Uluslararası Para Fonu(IMF), Türkiye'nin enflasyonu düşürmek ve yükselen dış kırılganlıkları azaltmak için para politikasını daha da sıkılaştırması gerektiğini bildirdi.IMF bugün yayınladığı Bölgesel Ekonomik Konular raporunda, Orta,Doğu ve Güneydoğu Avrupa'daki ekonomik gelişmeleri ve genişleyen toparlanmayı değerlendirdi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Bir saati aşan görüşme öncesi Lavrov ile kameralar önüne geçen Tillerson, Washington’a geldiği için Lavrov’a teşekkür etti ve ‘Böylelikle çok geniş alanlarda diyalogumuzu ve görüş alışverişimizi sürdüreceğiz’ dedi. İki bakandan başka bir açıklama gelmezken, Lavrov bir gazetecinin ABD seçimlerinde Rusya’nın müdahalesini soruşturan FBI Başkanı James Comey’in görevden kovulması ile ilgili sorusuna, şaşırmış gibi görünerek ‘Kovuldu mu? Şaka yapıyorsunuz, dalga geçiyorsunuz’ diyerek karşılık verdi ve başını bir yana salladı. 
AB Komisyonu, Euro Bölgesi için 2017 yılı ekonomik büyüme tahminlerini yükseltti ve işsizlik oranı beklentilerini aşağı yönlü revize etti.
İngiltere Merkez Bankası(BoE), faiz oranında bir değişikliğe gitmedi.BoE Komite toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, faiz oranı yüzde 0,25 olarak bırakıldı. Piyasalarda da BOE'nin faiz oranında bir değişikliğe gitmeyeceği beklentisi bulunuyordu.BoE, Varlık Alım Programını da piyasa beklentisi doğrultusunda değiştirmeyerek, 435 milyar sterlin olarak bıraktı.
Bank of America Merrill Lynch, Brent petrol için 2017 ve 2018 yılı ortalama fiyat tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Daha önce Brent için 2017 ve 2018 tahminlerini 61 ve 68 dolar/varil olarak duyuran BofA ML, bu tahminlerini 54 ve 56 dolar/varile indirdi.  İngiltere'de sanayi üretimi Mart'ta bir önceki aya göre yüzde 0.5 ile üst üste üçüncü defa daralarak, geçen yılın Brexit oylamasının ekonomi üzerinde etkisini göstermeye başladığının sinyalleri verdi.
Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, küçük faiz indirimlerini tercih ettiğini, enflasyon beklentilerini daha faza düşürmeye ihtiyaç olmadığını belirtti.Nabiullina, "Rusya Merkez Bankası politikasında yavaş yavaş hareket etmeyi tercih ediyor. Faiz oranını ciddi şekilde düşürmek yerine küçük adımlarla aşağı çekmek daha iyi" diye konuştu. New York Fed Başkanı William Dudley, Fed'in bilançosunu normalleştirirken çok dikkatli bir şekilde hareket edeceğini, finansal sistemde yeterli rezerv bırakacağını söyledi.
Dudley, "Yeniden yatırıma yönlendirilen varlıkları bu yıl sonuna doğru veya gelecek yıl kademeli şekilde azaltacağız" dedi.Hindistan'da konuşan Dudley, ABD'nin para politikasında dramatik bir değişiklik beklenmemesi gerektiğini de ifade etti. ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 2 bin düşüşle 236 bin oldu. Piyasa beklentisi başvuruların 6 bin artışla 244 bin olacağı yönündeydi. Morgan Stanley, petrol fiyatında artışın yükselttiği enerji faturasına, düşen turizm gelirlerine işaret ederek Türkiye'nin cari işlemler açığının 2017'de 2016'ya göre artmasını beklediğini bildirdi.

KÜRESEL PİYASALARDAKİ DÜN NELER OLDU

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika’nın başkenti Washington’da temaslarda bulunuyor. Lavrov, ilk olarak Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüştü, ardından da Başkan Donald Trump ile biraraya geldi.Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Trump görüşmede Rusya’ya,Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esat’ı “dizginlemesi” çağrısında bulundu.
Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta ABD'yi ziyaret edeceğini ve Başkan Donald Trump ile bir araya geleceğini teyit etti.Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Trump ile Erdoğan, terörle mücadeleyi, her açıdan, değerlendirecekler" ifadeleri kullanıldı.
Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, yılın ilk çeyreğine ilişkin cansız ekonomik verilerin kendisini endişelendirmediğini ve Fed'in bu yıl faizleri meslektaşlarının çoğunun düşündüğünden daha agresif bir hızla artırabileceğine inanmaya devam ettiğini söyledi.Fed'in bu yıl 3 faiz artırımı daha yapmasını beklediğini ifade eden Rosengren, aynı zamanda Fed tahvil portföyünün azaltılmaya başlanacağını öngördüğünü de ifade etti.
Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, 2008 yılındaki finansal kriz sonrasında Wall Street'in gözetim-denetiminin sıkılaştırılması için 2010 yılında yürürlüğe konan Dodd-Frank düzenlemelerinin büyük bankalar için gevşetilmemesi gerektiğini savundu.
Japonya Maliye Bakanlığı verilerine göre, Mart ayında cari işlemler hesabı 2 trilyon 908 milyar yen fazla verdi. Cari fazla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 azaldı.
Güney Kore'nin yeni Devlet Başkanı Moon Jae-in yemin ederek göreve başlamasının ardından yapdtığı ilk konuşmada, Kuzey Kore'nin nükleer programının önüne geçilmesi ve ABD ile Çin arasındaki gerilimin azaltılmasına odaklanacağını söyledi.
Japonya'da banka kredileri Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,0 büyüdü. Krediler Şubat'ta yüzde 2,8 ve Mart'ta yüzde 3,0 büyümüştü.Japonya Merkez Bankası verilerine göre, kredi birlikleri de dahil edildiğinde bankaların kredi stoğu 514,53 trilyon yuana ulaştı. Güney Kore'de işsizlik oranında bir önceki ay yaşanan hızlı düşüşün ardından Nisan'da yükseldi.
Güney Kore İstatistik Bürosu'nun açıkladığı verilere göre, bir önceki ay yüzde 3,7 olan mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı Nisan ayında yüzde 4,0'e çıktı.
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Güney Kore'nin yeni Devlet Başkanı Moon Jae-in ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Çin devlet televizlonunun verdiği habere göre Xi ile Moon arasındaki görüşmede Kuzey Kore konusu ele alındı.Xi, Çin'in Kore yarımadasında barışın ve refahın sağlanması için tüm taraflar ile yoğun çekilde çalışmayı sürdürmeye istekli olduğunu vurguladı.

Günün önemli şirket haberleri 11/05/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 11/05/2017

 

Altın fiyatları 8 haftanın en düşük seviyesinde

 

Petrol bu yılın en yüksek kazancını korudu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VE TESLİM OLUYORLAR11 Mayıs 2017 22:02

    ÇÜNKİ YÖNETEMİYORLAR.HİSSE SENEDİ PİYASASINI

  • YALANMI11 Mayıs 2017 22:01

    ŞUNU H,ÇBİRZAMAN UNUTMAYIN.FAİZ LOBİSİ DEDİKLERİ HELİŞMEKDE OLAN EKONOMİLERİN GELİŞMİŞ EKONOMİ BAZ ALINDIĞINDA FAİZ KOLİDORUNA OLAN YATIRIMIDIR..GELİŞMİŞLER İSE GELİŞMEKDE OLAN EKONOMİ YÖNETİMLERİNDE ŞİRKETLERİN HİSSE SENEDİ YÖNETİMİNE DAYALI AKABİNDE İÇ PİYASADA BORÇLANDIRIR

  • KARTALAĞABEYLİ11 Mayıs 2017 21:22

    KREDİ HACMİNDEKİ HER ARTIŞ BANKAÇILIK SEKTÖRÜNÜ DESTEKLİYOR..

  • KARTALAĞABEYLİ11 Mayıs 2017 21:07

    DOLARI FED FİYATLANDIRI SÖYLEMLERİNDEN ANLAYIN ARTIK.NASILDA VATANDAŞI KANDIRIYORLAR.BUNLARIN BIR ÇOĞU LONDON VE FED E ÇALIŞIYORLAR.GÜVENİLMEZ.

  • KARTALAĞABEYLİ11 Mayıs 2017 21:06

    VE TC DEN CIKIŞ ALAN BARA FAİZ ARTTIRIMINA DESTEK OLMUŞ OLACAK...EGERKİ HAZİRAN MASALINA UYARSANIZ TOPUNUZ TERS KÖŞE OLMUŞ VE FED İN HERDAİM HER DAİM 1 ADIM ÖNDE İŞLEMLERİNE ARAÇI OLMUŞ OLACAK VE KAZANDIRMIŞ OLACAKSINIZ VE SONRASINDAKİ SATIMDA İSE KAYBEDECEKSİNİZ.VE 2018 YILINDA İSE BU ZARARLA BERABER 2019 YILINA KADAR ZARAR EDECEKSİNİZ HER DAİM

  • KARTALAĞABEYLİ11 Mayıs 2017 21:03

    BU ÜLKEDE ARACI KURUMLAR VE .. EKONOMİ KANALLARINA CIKANLARA GÜVENMEKDENSE BANKALARINIZA YATIRIM YAPIP GÜENSENİZ ÇOK DAHA OLUMLU OLUR..ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN.ZURNANIN ZIRT DELİĞİ LEN BANKAÇILIK.

  • KARTALAĞABEYLİ11 Mayıs 2017 20:46

    FED HAZIRAN AYINDA FAİZ ARTTIRIMI YAPAMAZ.TC NİN SON CEYREĞİNDE YAPACAK...VE TC NIN SON CEYREĞİ ABD NİN İLK CEYREĞİNİ DE DESTEKLEMİŞ OLACAK.PARA ÇIKIŞI.TABİYKİ

  • KARTALAĞABEYLİ11 Mayıs 2017 20:31

    PİYASA YAPIÇISI KURUMLARIN YAPMASI GEREKEN FİYATLANDIRMAYI SİZLER GRUPLAŞIP YAPAR VE BUNADA TRADER LIK İLE SÜSLERSENİZ HER DAİM KAYBETMEYE MAHKUMSUNUZ

  • TRADER AP AYRI KONULAR VE ÖĞRETİLER11 Mayıs 2017 20:20

    PYASA YAPIÇI (YADA TAHTA YAPIÇI )KURUMLARI İŞLEMLERİNİ TRADER LIK OLARAK ANLATIYORLAR

  • VS VS11 Mayıs 2017 20:16

    TRADER UZUN VADE YATIRIM YAPAR.KESİNKİLE STOPLOOST YAPMAZ.ANA PARAYI MİNİMUM 3+1 YATIRM STRATEJİSİ İLE YATIRIM ARACLARINA BÖLER

  • KARTALAĞABEYLİ11 Mayıs 2017 20:13

    :)) TRADER NE DEMEK?TRADER NASIL İŞLEM YAPAR? YATIRIM STRATEJİSİ NEDİR? BU TRADER NEDEMEK BİKEN YOK BU ÜLKEDE.KONUŞULANLAR ÖĞRETİLER HEP YANLIŞ

  • KARTALAĞABEYLİ11 Mayıs 2017 19:48

    NEKADAR ÇOK BİLEN VARMIŞ BU BORSAYI.LENN 19 YILLIK TECRÜBE..BUNUN SON 6 YILI KERİZLİKLER BAZ ALINDIĞINDA GOL ŞAMPİYONU .KURUŞ KURUŞ

  • KARTALAĞABEYLİ11 Mayıs 2017 19:46

    DÜN DEDİK.BANKA HİSSELERİ CIKIŞ TENTİNİ DESTEKLEMİYORSA DİKKAT EDİN DİYE.ÖNCE BANKALAR SONRA YAN TAHTALAR

  • ALİ11 Mayıs 2017 11:56

    96 BİNDE 210 HİSSE EKSİDE. YEMİŞİM BORSAYI

  • Misafir11 Mayıs 2017 10:04

    birde hisse fiyatlarında görsek rekor fiyatlar inanacağız borsa rekoruna....