E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da yükseliş için bu seviyeye dikkat---

Borsa İstanbul'da yükseliş için bu seviyeye dikkat

Borsa İstanbul'da yükseliş için bu seviyeye dikkat
21 Eylül 2016 - 08:52 borsagundem.com

Alan Yatırım, sabah raporunda BOJ kararı sonrası piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

BIST 100 endeksi, dünü 0,46% azalış ile 77.313 puandan tamamladı. Endekste işlemler 77.014 - 77.714 aralığından yapıldı. Küresel piyasalarda veri akışının sakin olduğu günde, endeksler cephesinde hafta başında görülen pozitif seyir dün de etkili oldu. Yurt içi piyasalarda ise hafta başında görülen kazançlar yerini kısmi kar satışlarına bıraktı. Bugün merakla beklenilen haftanın kritik günü. Sabah saatleri itibariyle Japonya Merkez Bankası'nın kararları gündemimize konu oldu. Japonya Merkez Bankası bugünkü toplantısında, getiri eğrisi kontrollü parasal genişleme uygulamasını getirdi ve Japonya tahvillerinin ortalama vade hedefini azalttı. Bununla birlikte parasal tabanı enflasyon yüzde 2'nin üzerinde istikrar kazanana kadar artırmaya devam edeceğini kaydederken, gösterge faizinde herhangi bir değişikliğe gitmedi. Akşam saatlerinde ise gözler Fed cephesinde olacak. Fed'in 2 gün süren toplantısına ilişkin, piyasalarda genel beklenti Fed’in Eylül ayını pas geçerek yılın ilk faiz artışını Aralık ayı toplantısında gerçekleştireceği yönünde. Ancak son zamanlarda Fed’in faiz artışına ilişkin algının hassas olması ve bazı Fed üyelerinin Eylül ayında bir faiz artışının mümkün olduğunun altını çizmesi nedeniyle bizler için çok sürpriz olsa da Eylül ayında bir faiz artışının ihtimaller dahilinde olduğu konuşulanlar arasında yer
alıyor. 

77.000 seviyesi üzerinde kalıcılık önem arz ediyor...

Teknik olarak geniş resimde bakıldığında, endeks cephesinde 2016 yılının Şubat ayından bu yana görülen yükseliş trendi sürüyor. Borsa İstanbul 'da bugün yükselişlerin devam edebilmesi için 77.000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 78.000 direnç seviyesi önemini korumaktadır. Endekste kar satışlarının görülmesi durumunda ise 76.000 ve 75.000 destek seviyeleri izlenebilir.

Alan Yatırım 

Günün önemli şirket haberleri - 21.09.2016

 

BOJ faizleri değiştirmedi ama ek adımlar attı

 

BOJ'un ardından dolarda sert alımlar görüldü

 

Japonya hisseleri “BOJ” ardından yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI 21 Eylül 2016 09:07

    Borsa yatırımcıyı korkutuyor alımlar zayıf olup satışlar agır oluyor bu sebeple çıkış beklentimiz kayboluyor.tavsiyem nakit kraldır.