E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da yükseliş bekleniyor---

Borsa İstanbul'da yükseliş bekleniyor

Borsa İstanbul'da yükseliş bekleniyor
01 Aralık 2017 - 09:03 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yükselişle açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ CAZİP ÇARPANLARDAN İŞLEM GÖRMESİ EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, hem son dönemde gelişen ülke piyasalarına kıyasla kötü performans göstermesi hem de cazip çarpanlardan işlem görmesi ve yurtiçi tahvil faizleri ile döviz kurlarındaki gerileme paralelinde günü %1,6 yükselişle 103,984 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,1, BIST Sanayi Endeksi ise %0,8 oranında yükseldi. Ayrıca, dün ABD’de Ekim ayı çekirdek kişisel tüketim harcamaları takip edildi. Harcamalar beklentilere paralel olarak aylık bazda %0,2, yıllık bazda ise %1,4 olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
YURTİÇİNDE POZİTİF RİSK İŞTAHI İLE YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Gelişen ülke piyasaları dün %2’ye yakın değer kaybetmesine karşın son dönemde kötü performans gösteren BIST’in bu durumdan negatif etkilenmeyeceğini düşünüyoruz. Mevcut durumda, yüksek iskontolu işlem gören BIST’de, olumsuz gelişmelerin yeterince fiyatlandığından dolayı bundan sonraki dönemde gelişen ülke piyasalarına göre daha olumlu seyir izlemesi beklenebilir. ABD borsaları ise, vergi reformuna ilişkin beklentilerle rekor seviyelere yükselmiş durumda. Ek olarak bu gelişmeler de hem gelişen ülke piyasalarındaki hem de BIST’deki yükselişi destekleyebilir. Bugün global bazda veri akışı sakin seyrederken, sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif satıcılı. BIST 100 Endeksi’nin bugün yükselişle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

SASA…Sınırlı Pozitif… Şirketin Türkiye’de kurulacak 2 polimer fabrikasını Thyssenkrupp’un kuracağı belirtildi. (Bloomberg HT)

GLYHO…Sınırlı Pozitif… Şirket, %75 oranında bağlı ortaklıklarından olan Straton Maden Yatırımları ve İşletmeciliği Anonim Şirketi'nin 2,5 milyon TL olan ödenmiş sermayesinin 24,5 milyon TL artırılarak 27 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verildiğini açıkladı. Straton Maden Yatırımları ve İşletmeciliği Anonim Şirketi'nin %25 oranında pay sahibi olan diğer hissedarın söz konusu sermaye artırım işlemine katılmaması nedeniyle, sermaye artırımı sonrası şirket payı %97,7’ye yükselecek. (KAP)

PINSU…Sınırlı Pozitif… Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, 30 milyon USD’lik yatırımla hayata geçirdikleri tesis ile toplam üretim kapasitelerini %29 artırdıklarını ve yurt içi pazarın yanı sıra 25 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

DENIZ…Nötr… Şirket, ABD'de görülmekte olan Mehmet Hakan Atilla davasında, Rıza Sarraf’ın yaptığı açıklamalara istinaden, Altın Borsası'nda işlem yapan bütün kurumların şirket nezdinde hesap açılışlarının zorunlu olduğunu, yapılan yurt içi işlemlerin takasının müşterilerin çalıştıkları bankalardan gönderilen bedellerle kapatıldığını, işlemlerin yurt içi altın alım satımından ibaret olup, yurt dışı bağlantılı herhangi bir işlem yapılmadığını ve şirketin kamu görevi sorumluluğuyla bu işlemlere aracılık etmiş olup, Rıza Sarraf'ın sahibi olduğunu belirttiği Royal Denizcilik firması ile hiçbir zaman çalışmalarının olmadığını açıkladı. (KAP)

MPARK…Halka Arz… Şirketin halka arzının Şubat 2018’de tamamlanmasının planlandığı belirtildi. (Business HT)

Yabancı İşlemleri… Geçtiğimiz hafta yurtdışında yerleşik kişiler, 182,6 milyon USD Hisse senedi, 87,4 milyon USD DİBS ve 4,7 milyon USD Özel Sektör Tahvil ve Bonosu alımı gerçekleştirdi. (TCMB)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,2 yükselişle 128,675 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 128,000 – 130,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, çekirdek kişisel tüketim harcamalarının beklentilere paralel olarak açıklanmasına karşın harcamalardaki düşüş trendinin devam ediyor olması ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında karışık seyir izlerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,6 düşüşle tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişe bağlı olarak geriledi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın dün, çekirdek kişisel tüketim harcamalarının beklentilere paralel olarak açıklanmasına karşın harcamalardaki düşüş trendinin devam ediyor olması ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)