E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı ---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
11 Nisan 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.37 oranında düşüşle 90.904 puan seviyesinden kapattı

Güne hafif alıcılı başlayan Bist-100 gün boyu 1000 puanlık bir alanda dalgalandı ve günü yüzde 0.37 oranında düşüşle 90.904 puan seviyesinden tamamladı.Dünkü güçlü yükseliş sonrası bugün BIST'te dengelenme çabası ön plana çıktı.Gün içinde son iki yılın zirvesi olan 91.832 puan seviyesini test etti.Bankacılık endeksi yüzde 0.79 oranında düşerken,sanayi endeks yüzde 0.09 oranında düşüş gösterdi.Tüm gün için işlem hacmi 5.191 milyar TL oldu.En çokişlem yaratan hisseler Halkbankası,Garanti Bankası ve Türk Havayolları oldu   

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Sabah saatlerinde  cari işlemler verisi açıklandı.Geçen yılın Şubat ayında 1,96 milyar dolar düzeyinde sınırlı kalan aylık cari açık, bu yılın aynı döneminde 2,53 milyar dolara yükseldi (beklenti 2,6 milyar dolar idi). Böylece,geçen yılı 32,6 milyar dolar ile tamamlayan yıllık açık, bu yılın ikinci ayı sonunda 33,7 milyar dolara çıktı.Söz konusu gelişmede, ödemeler dengesi tablosundaki dış ticaret açığının bir önceki yılın aynı ayına göre 546 milyon Dolar artarak 2 milyar 491 milyon dolara yükselmesi etkili oldu.
Eurostat verilerine göre Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 gerilerken yıllık bazda yüzde 1,2 arttı.
Almanya'da ekonomiye güven, Euro Bölgesi krizinden bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.Nisan ayında, Mart ayındaki 77,3 puandan 80,1 puana yükseldi.
ZEW Başkanı Achim Wambach yaptığı değerlendirmede, yatırımcıların Alman ekonomisinin ilk çeyrekte gösterdiği güçlü performansla cesaretlendiklerini belirterek, "Finansal piyasa uzmanları bu pozitif gelişmenin devam etmesini bekliyorlar" diye konuştu.
Günün boyu ABD,Suriye ve Kuzey Kore'ye ilişkin artan jeopolitik riskler takip edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Suriye'yi vurmasının,kendisine 2003'teki Irak işgalini hatırlattığını söyledi.Sputnik.com'da yer alan habere göre, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüşmesinin ardından Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Putin, Suriye ordusunun İdlib'in Han Şeyhun kasabasında kimyasal saldırı düzenlediği iddialarını 'provokasyon' olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Trump, nükleer programı uluslararası krize sebep olan Kuzey Kore'nin "belasını aradığını" söyleyerek, Çin'den Kuzey Kore konusunda destek istedi.ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e, Kuzey Kore sorununu çözerlerse, ABD ile yapacakları ticari anlaşmanın çok daha iyi olacağını açıkladığını" söyledi."Kuzey Kore belasını arıyor," diye yazan Trump, "Eğer Çin bu konuda yardım etmeye karar verirse, harika olur. Eğer yardım etmezlerse de, biz sorunu onlar olmadan çözeriz," diye ekledi.

    ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya'nın ABD ile iyi ilişkiler ve İran ile Suriye Cumhurbaşkanı Esad'a destek arasında seçim yapması gerektiğini bildirdi.Rex Tillerson açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Suriye halkının çektiği acıyı azaltmak istiyoruz.Rusya bunda önemli rol oynayabilir. Rusya isterse bunun yerine, uzun vadede kendi çıkarlarına uymayan gruba destek sağlamaya devam edebilir."

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU 

Yellen, Michigan Üniversitesinde yaptığı konuşmada, Amerikan ekonomisi ve Fed'in para politikasına dair değerlendirmelerde bulundu. Yellen ayrıca olağanüstü teşvik edici para politikası döneminin sonuna gelinmekte olduğunu söyledi.
ABD ekonomisinin Fed'in hedefleri olan tam istihdamı ve yüzde 2'lik enflasyon seviyesini yakaladığına işaret eden Yellen, "Kademeli faiz artışları büyük ihtimalle izleyeceğimiz yol olarak gözüküyor. Enflasyon eğrisinin gerisinde kalmak istemiyoruz." dedi.
ABD'den yapılan Suriye açıklaması diğer bir önemli gelişmeydi. ABD'nin Suriye'yi aynı koşullar tekrarlanırsa vuracağını Beyaz Saray Sözcüsü açıkladı. ABD Savunma Bakanı Esad'ı caydırmak için bu saldırının yapıldığını ve bu tür kimyasal silahlı saldırılara sessiz kalınamayacağını açıkladı.

Petrol kazançlarını korudu

 Dolar/TL 3.71 seviyesinde 

Güne 3.72 seviyesinden başlayan Dolar paritesi gün içi gelen cari işlemler dengesi rakamlarıyla gerilemeye devam etti.3.71 sınırına kadar geriledi.Dolar endekside 101'in altına gevşemiş olması düşüşte etkili oldu.Saat 17:52 itibariyle 3.7142 seviyesinde bulunuyor.

Altın jeopolitik gerilim ortamında sakin seyretti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)