E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da yatay açılış beklentisi---

Borsa İstanbul'da yatay açılış beklentisi

Borsa İstanbul'da yatay açılış beklentisi
31 Ağustos 2016 - 08:46 borsagundem.com

Şeker Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi. Kurum, BİST-100'ün güne yatay bir başlangıç yapabileceğini düşündüğünü açıkladı.

Fed Başkan Yardımcısı Fischer’den gelen ve Eylül ayında bir faiz artırım olasılığını içeren açıklamalar, BİST’in haftaya satışlarla başlamasında etkili oldu. Açılışta gözlenen 76.700 seviyelerinden gevşeyerek 76.000 üzerine kadar geri çekilen BİST, günün devamında da yukarı yönlü tepki vermeye çalıştı.
Londra piyasalarının 1 günlük tatili nedeniyle düşük hacimle dalgalanan BİST, günün kapanışını 76.119 seviyesinden gerçekleştirdi.
Bugün yurt içinde Temmuz ayı dış ticaret verisi ve PPK toplantı tutanakları açıklanacak. Yurt dışında ise Avrupa tarafında TÜFE, ABD’de ise ADP istihdam raporu takip edilecek. Gün içinde ayrıca Fed üyeleri Rosengren (TSİ 10:15) ve Kashkari’den (TSİ 15:00) gelecek açıklamalar da izlenecek. Salı günü ABD’den beklentilerin üzerinde gelen tüketici güveni ardından Dolar endeksindeki yukarı hareket, Dolar/TL tarafında 2.9600 seviyelerinin aşılmasında etkili oldu. Sabah itibariyle de bu seviyelerde yatay hareketler görülüyor. BİST’in bugüne yatay bir başlangıç yapabileceğini düşünüyoruz. Günün devamında ise yurt içinde dış ticaret verisi ve ABD’den gelecek ADP istihdam verileri ardından piyasalardaki hareketliliğin artması beklenmelidir.

Şeker Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 31.08.2016

 

Morgan Stanley'e göre Fed Eylül'de faiz artırmayacak

 

Altın 1315 seviyesinde

 

Piyasalar yoğun veri trafiğine odaklanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)