E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
06 Nisan 2017 - 18:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.40 oranında düşüşle 88 bin 679 puan seviyesinden kapandı

Güne yurtdışı borsalardaki satış baskısının etkisiyle satıcılı başlayan BIST-100 yüzde 0.40 oranında düşüşle 88.679 puan seviyesinden kapandı. TL'deki değer kaybı ve yurtiçi tahvil faizlerindeki yükselişe rağmen satış baskısı sınırlı kaldı. Zayıf bir seyir izleyen endeks 88.600 desteğinin üzerinde tutundu.Günün en düşük seviyesi 88.527 puan olurken ,işlem hacmi 3.050 milyar TL oldu.Günün en çok hacim yaratan hisseleri  Goodyear,Garanti Bankası ve Türk Havayolları oldu.

ABD piyasaları Fed tutanakları sonrası toparlandı,Dow endeksi 20.685 puan seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Trump ve Xi Jinping'in gerçekleştireceği zirve merakla bekleniyor, Dünyanın en güçlü iki lideri arasındaki toplantının ticaret farklılıkları, döviz kurları ve Kuzey Kore'yi kapsaması bekleniyor.
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ise ABD büyümesine olumlu katkıda bulunması beklenen vergi reformlarının sağlık yasa tasarısından daha uzun zaman alabileceğini belirtti. Fed bilançosunun daraltılma ihtimali ve vergi reformlarının uygulamaya geçirilmesinin vakit alabilecek olması gelişmekte olan ülkelerdeki satış baskısını artırdı.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, para politikası duruşunun değişmesi için daha fazla enflasyon güvenine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Draghi Franfurt'ta yaptığı konuşmada "faiz oranları, varlık alımı ve sözlü yönlendirme gibi duruşumuz bileşenlerinin herhangi bir alternatifini yapmadan önce, orta vadede enflasyonu hedeflerimize yaklaştırmamız için yeterli güveni inşa etmeye ihtiyaç var" dedi.
Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Peter Praet, faiz oranları artırılmaya başlanmadan önce parasal genişleme olarak bilinen tahvil alım politikasının durdurulması gerektiğini söyledi.
ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları açıklandı,beklentisi 250 bin olan veri 25 bin kişi azalarak 234 bin oldu.Bu rakam 5 haftanın en düşük seviyesine inerek işgücü piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini gösterdi.

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

14-15 Mart tarihlerinde yapılan Fed toplantısının tutanakları açıklandı.Tutanaklarda, faizleri kademeli olarak artırmanın uygun olduğu görüşünün sürdüğü belirtildi. Birçok Fed üyesi, ABD ekonomisinde tam istihdamın olduğunu veya ekonominin tam istihdama yakın olduğuna vurgu yaptı. Tutanaklarda Trump politikalarına ilişkin tahminler de yer aldı.Burada üyelerin bir çoğu mali genişlemeye dair reformların 2018 yılına kalabileceğine işaret ettiler. 4,5 trilyon dolar büyüklüğündeki bilançonun küçülebileceği mesajı verildi.

Avrupa Merkez Bankası yönetim konseyi üyesi ve Bundesbank Başkanı Jens Weidmann açıklamalarında, ECB’nin tahvil alımlarının bir yıl içinde durdurulmasına sıcak baktığını belirtti. ECB’nin yavaş yavaş ayağını pedaldan çekmeye başlamasının gerektiğini vurguladı.Bu görüşüne neden olarak ise Avrupa’daki ekonomik durumun iyiye gittiğini ve Euro Bölgesi’ndeki ekonomik toparlanmanın güçlü olduğunu ve devam edeceğini ifadelerinde yer verdi.

Dünya liderleri, Florida’da bir araya geliyor. ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 2 gün sürecek görüşme maratonuna bugün başlayacaklar. Küresel ticaret konularının ön planda olması beklenen görüşmeler öncesinde, piyasaların bekle-gör politikalarına uygun temkinli fiyatlandığı görülüyor.

Günün önemli şirket haberleri 06/04/2017

 Dolar/TL 3.71 üstünde

Çarşamba sabahı 3.6735 seviyelerinde işlem gören Dolar/TL, gün içinde küresel risk iştahının  zayıf seyretmesinin etkisiyle,artan siyasi risklerin etkisiyle son üç haftanın zirvesi olan 3.7292’yi test etti.Gün içinde Merkez Bankası'nın TL depoları karşılığı döviz depo ihalesini 1.25 milyar dolara yükseltmesinden sonra 3.70 TL seviysine inen kur bu seviyelerde kalamayıp  3.71 seviyesinin üzerine çıktı.Dolar/TL saat 18:05 itibariyle 3.7108 seviyesinde bulunuyor.

ABD'deki stok artışı petroldeki yükselişi durdurdu

 

Altın için kritik tahmin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)