E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da hedef 120 bin puan mı?---

Borsa İstanbul'da hedef 120 bin puan mı?

Borsa İstanbul'da hedef 120 bin puan mı?
28 Eylül 2018 - 15:57 borsagundem.com

Ak Yatırım, piyasaya yönelik değerlendirmelerde bulundu

Ak Yatırım strateji raporunda güncellemeye gitti. Kurum, 10 yıllık TL devlet tahvil getirisinin yüzde 18,0- yüzde 18,5 aralığında yerleşeceği düşüncesiyle, risksiz getiri oranı varsayımını 300 baz puan artırarak yüzde 17,0'ye yükseltti. 

Yüzde 5,5 hisse senedi risk primi de ekleyerek piyasa için sermaye maliyetini yüzde 22,5 olarak hesapladı.

12 aylık BIST00 endeks hedefini yüzde 20 getiri potansiyeli ile 120.000 olarak belirledi, piyasa görüşü 'nötr' oldu.

Ak Yatırım'ın yayınladığı strateji raporunun detayları şöyle:

10 yıllık TL devlet tahvil getirisinin öngörülebilir dönemde %18,0‐%18,5 aralığında yerleşeceği düşüncesiyle, risksiz getiri oranı varsayımımızı 300 baz puan artırarak %17,0 seviyesinde oluşturmaya karar verdik. Buna göre %5,5 hisse senedi risk primi de eklediğimizde piyasa için sermaye maliyetini %22,5 olarak hesaplıyoruz. Yeni hisse senedi değerlemelerimize dayanarak, 12 aylık endeks hedefimizi 120 bin olarak belirledik. Yeni endeks hedefimiz bir yıllık vadede %20 getiri potansiyeli taşımaktadır. Son birkaç yılda finansal sektör hisselerinde gözlediğimiz sert satışların
ardından, ekonomide yeniden dengelenme işaretlerinin belirmesiyle değerlemelerde daha da yukarıya gidebileceğini dair bir iyimserlik taşıyoruz. Ancak, önümüzdeki dönemde gelişmekte olan ülkelere dönük genel küresel risk iştahının zayıf kalabileceği ve son dönemde ekonomideki şokların şirketler kesimi üzerindeki etkilerinin yeni yeni görülmeye başlanacağı beklentisi nedeniyle temkinli hareket edilmesi görüşündeyiz. Bu nedenle genel piyasa görüşümüzü “Nötr” olarak koruyoruz.
Yüksek faiz ve düşük büyüme bir süre kalıcı olabilir. 10 yıllık tahvil faizi Ağustos sonunda %23,4 gibi rekor bir seviyeye ulaştıktan sonra %18,0’in altına kadar geriledi. Yeni Ekonomik Program (YEP) hedefleri dikkate alındığında önceki yıllara göre bir süre daha faizlerin yukarıda, büyümenin ise daha sakin seyredeceği anlaşılıyor. Dolayısıyla Hisse senetlerindeki son bir yıllık sert düşüşe rağmen, BIST‐100 endeksi için öngördüğümüz %20’lik getiri potansiyeli sermaye maliyeti beklentisinin çok üzerine çıkamıyor.
Bankalarda daha sert bir fiyat revizyonu yaptık. Endeks hedefimizdeki artış hem (i) değerlemelerimizi iki çeyrek ötelememizden, hem de (ii) döviz kazanan ve düşük borçluluk taşıyan (çelik, savunma sanayi ve petrol sektörleri gibi) şirketlere kurdaki değişimin olumlu etkisinden kaynaklanıyor. Diğer taraftan, iç Piyasa riski taşıyan, faize daha duyarlı ve döviz yükümlülüğü olan şirketlerin 12 aylık fiyat hedeflerinde keskin düşüşler kaydettik. Bu veriler ışığında, bankalar, GYO'lar, çimento şirketleri, ve teknoloji için daha muhafazakar bir değerleme yaparken; iç pazardaki daralmanın etkisinden nispeten uzak ve döviz borç yükü taşımayan şirketler için daha kuvvetli değerlendirmede bulunduk.

Önümüzdeki dönemin belirleyici faktörlerine baktığımızda:

‐ GSYH'deki artışın hız kaybedeceğini, hatta YEP’te öngörülenin altına düşebileceğini,
‐ TCMB'nin para politikası adımları ve makro yeniden dengelenme ile kurda dalgalanmanın azalacağını,
‐ Enflasyonun 2018'in son çeyreğinde zirveye ulaşıp daha sonra hafifçe ve kademeli olarak düşeceğini,
‐ Faiz oranlarının yüksek kalarak ve iç tüketim talebini baskı altında tutacağını öngörüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)