E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa İstanbul'da gong Moldova Cumhurbaşkanı için çaldı---

Borsa İstanbul'da gong Moldova Cumhurbaşkanı için çaldı

Borsa İstanbul'da gong Moldova Cumhurbaşkanı için çaldı
23 Mayıs 2017 - 15:01 borsagundem.com

Moldova’nın ‘borsacı’ Cumhurbaşkanı Igor Dodan Borsa İstanbul'u ziyaret etti. Dodon'un ziyareti nedeniyle gong töreni düzenlendi.

Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'un Borsa İstanbul'u ziyareti dolayısıyla gong töreni düzenlendi. Moldova Cumhurbaşkanı Dodon ile beraberindeki heyetin, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ve Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman'ın hazır bulunduğu törende gong, 9.40'ta çaldı.

ESKİ MOLDOVA BORSASI BAŞKANI

Törenin ardından bir konuşma yapan Moldova Cumhurbaşkanı Dodon, davet edildiği için teşekkür ederek, uzun zamandır Borsa İstanbul'u ziyaret etmek istediğini dile getirdi. Üniversiteyi bitirdikten sonra ilk adımları Moldova borsasından attığını hatırlatan Dodon, Borsa İstanbul'u çok iyi tanıdığını söyledi. Dodon, şöyle konuştu:

"2001-2002 yılında Moldova borsasının başkanı olmuştum, sonrasında da doktora yazmıştım. Yani çalıştığınız alanlar bana çok yakın. Bir zamanlar da öğretim üyesi olarak Moldova'da İstanbul borsasını eğitmiştim. Bugün burada bulunmak ve tekrar bu piyasaya geri dönmek benim için çok büyük bir mutluluk. Son zamanlarda Türkiye'yle Moldova arasında değişik anlamlarda çok güzel dinamik ilişkiler oluyor. Umarım bizim pazarlarımız arasında da değerli kağıtlar dahil çok güzel ilişkiler olur. Herkese başarılar diliyorum."

"İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİ BAKIMINDAN BÜYÜK BİR ŞANS"

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ da Moldova Cumhurbaşkanı Dodon'u Borsa İstanbul'da ağırlamaktan büyük onur ve şeref duyduklarını dile getirdi.

Karadağ, şunları söyledi:

"İtiraf etmem gerekir ki bugün Sayın Dodon'un borsamızı ziyaret edeceğini öğrendiğimde şaşırdım. Ama daha sonra herşey daha netleşti. Çünkü kariyerinin başlarında kendisi de bu işin içindeymiş. Dahası, kendisi ülkesine neredeyse finans ve ekonominin her alanında hizmet etmiş. Bu bağlamda kendisi, Moldova ve Moldova'nın ekonomik kalkınmasında büyük bir değer.

Aynı zamanda Dodon'un cumhurbaşkanlığını, hem ülkelerimiz hem de Borsa İstanbul ve Moldova pay piyasası arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi bakımından büyük bir şans olarak görüyorum. Borsa İstanbul olarak iki ülke arasındaki ikili ilişkilere katkı yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyacağız."

Moldova Cumhurbaşkanı Dodon, konuşmaların ardından Karadağ eşliğinde Borsa İstanbul bahçesinde kısa bir gezinti yaptI. Dodon, gezintinin ardından Karadağ eşliğinde seans salonunu ziyaret etti ve bilgi aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)