E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da düşüş bekleniyor---

Borsa İstanbul'da düşüş bekleniyor

Borsa İstanbul'da düşüş bekleniyor
05 Eylül 2017 - 09:27 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılmasına karşın gün içerisinde yatayda kalması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ BAYRAM TATİLİ ÖNCESİNDE HAFİF GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi Perşembe günü, önemli gündem maddesi olmaması ve bayram tatili öncesinde yarım gün açık olmasına bağlı olarak günü %0,4 düşüşle 110,010 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,8, BIST Sanayi Endeksi ise %0,2 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 10:00 TÜRKİYE AĞUSTOS AYI ENFLASYON…
ABD/KUZEY KORE GERİLİMİNE RAĞMEN YATAY SEYİR…

Günün en önemli gündem maddesi yurtiçinde açıklanacak Ağustos ayı enflasyon verisi olacak. Bloomberg anketlerine göre beklenti, enflasyonun aylık bazda %0,13, yıllık bazda ise %10,24 artış göstermesi yönünde. Bizim beklentimiz ise, döviz kurlarında sağlanan stabilizasyon ile birlikte enflasyondaki düşüş eğiliminin süreceği ve enflasyonun yıl sonunda tek haneli rakamlarda olacağı şeklinde. Bununla birlikte, enflasyonda düşüş eğilimi sürmesine karşın TCMB tarafından parasal gevşeme adına herhangi bir aksiyon alınmamasını ve enflasyonda kalıcı iyileşme sağlanana kadar sıkı duruşun devam etmesini beklemekteyiz. Haftanın geri kalanında ise piyasaların yakından takip edeceği gündem Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası para politikası toplantısı, Cuma günü ise yurtiçinde açıklanacak Temmuz ayı sanayi üretimi olacak. Sabah itibariyle Kuzey Kore’nin yeni nükleer füze denemesinin ardından Asya hisse piyasaları karışık seyrederken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif düşüşte. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılmasına karşın gün içerisinde yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Nötr… Şirket, koltuk kapasite baz alınarak hazırlanan listede Lufthansa, British Airways, Air France gibi havayollarını geride bırakarak Ryanair ve Easyjet şirketlerinin ardından üçüncü sırada yer aldı. (Hürriyet)

VESTL…Nötr… Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, iki yıl içinde üretecekleri her ürünün akıllı ev teknolojileri kapsamında bağlantıya açık olacağını belirtti. Şirketin Akıllı Şehir konsepti, cihazların birbirine bağlandığı ‘Nesnelerin İnterneti' platformunda, geleceğin akıllı dünyasını tüketicilere sunacağı belirtildi. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, bu kapsamda Amazon ile işbirliği yaptıklarını söyledi. (Dünya)

ASUZU…Nötr… Şirketin, 24 metre uzunluğunda ve 300 yolcu taşıma kapasiteli elektrikli toplu taşıma aracı geliştirmek üzere çalışmalara başladığı belirtildi. (Dünya)

DOCO…Nötr… Şirket, Los Angeles'taki gurme mutfağının açılışı gerçekleştiğini açıkladı. (KAP)

Otomotiv Sektörü…Sınırlı Pozitif… Otomotiv ihracatı Ağustos ayında %9,4 artarak 1,836 milyon USD oldu. Otomotiv sektörünün Ağustos'ta Türkiye ihracatından aldığı pay ise %14,8 olarak gerçekleşti. Otomotiv ihracatı Ocak-Ağustos döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre %23 artışla 18,624 milyon USD’ye yükseldi. (BusinessHT)

Taraf Bilgisi Gösterilecek Hisseler… 05/09/2017 tarihinden itibaren TUPRS, ENKAI, OTKAR, SAHOL ve GARAN paylarında taraf bilgisi yayını kapatılacak olup; ARCLK, KOZAL, SODA, TCELL, TKFEN ve TTKOM paylarında taraf bilgisi yayını başlayacağı belirtildi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,2 düşüşle 137,800 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 137,000 – 138,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı karışık seyir izlerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Türk Lirası günü ABD Doları karşısında %0,15 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Trump ve Güney Kore lideri Moon, ellerindeki tüm imkanları kullanarak, Kuzey Kore üzerindeki baskıyı azami düzeye çıkarma konusunda anlaşmaya vamasının ardından altın yükseliş kaydetti. Altın günü ABD Doları karşısında %0,66 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Euro günü ABD Doları karşısında %0,30 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)