E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa İstanbul’da değişim başladı---

Borsa İstanbul’da değişim başladı

Borsa İstanbul’da değişim başladı
14 Nisan 2016 - 13:09 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un yeni yönetimi, 4 üst düzey yönetici ile yollarını ayırdı…

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Borsagundem.com’un geçtiğimiz günlerde sermaye piyasalarına bomba gibi düşen “Borsa İstanbul’da yeni yapılanma” manşetinin ardından yönetimde üst düzey değişikliğin başladığı ortaya çıktı. Borsagundem.com’a ulaşan bilgilere göre Seçimli Genel Kurul’da göreve gelen Borsa İstanbul’un yeni yönetimi, ilk etapta iki Genel Müdür Yardımcısı, Denetim Gözetim Kurulu Başkanı ve Hukuk Müşaviri ile yollarını ayırdı.

Dün yapılan Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde Genel Müdür Yardımcıları Aydın Seyman, Çetin Ali Dönmez, Osman Küçükçınar, Mustafa Kemal Yılmaz, Hüseyin Zafer,  Adnan Metin ile Denetim ve Gözetim Kurulu Başkanı Ali Şir Yardım ve Hukuk Müşaviri İltem Dokurlar’la bir araya gelen Yönetim’in, 8 yöneticiden istifa talebinde bulunduğu belirtildi.

Ancak beklenen yanıtın gelmemesi üzerine dün yapılan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nda alınan kararla, Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Zafer, Genel Müdür Yardımcısı Adnan Metin, Denetim ve Gözetim Kurulu Başkanı Ali Şir Yardım ve Hukuk Müşaviri İltem Dokurlar’la yollar ayrıldı. Üst düzey görev yapan ve Kurumla ilişiği kesilen 4 ismin de kazanılmış haklar çerçevesinde istifa çağrısına sıcak bakmadığı belirtildi. Değişim düğmesine basan yeni yönetimin de bu gelişme üzerine Hüseyin Zafer, Adnan Metin, Ali Şir Yardım ve İltem Dokurlar’ın Kurumla ilişiğini kesme yoluna gittiği ifade edildi.

Öte yandan değişim kararının içinde adları geçen ve yönetimle görüşme yaptıkları öne sürülen diğer 4 Genel Müdür Yardımcısı’nın ise göreve devam ettiği öğrenildi.

BORSA İSTANBUL DA AÇIKLADI

Haberimizin ardından manşetimizde yer alan isimlerin Kurum'la ayrılığı, Borsa İstanbul'un resmi internet sitesinde duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi:

"Borsa İstanbul’da Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Zafer, Genel Müdür Yardımcısı Adnan Metin, Denetim ve Gözetim Kurulu Başkanı Ali Şir Yardım ve Hukuk Başmüşaviri İltem Dokurlar görevlerinden ayrılmışlardır. Kendilerine başarılar dileriz. Borsa İstanbul A.Ş. tarafından üst yönetime gelecek isimler kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır."

HÜSEYİN ZAFER HAKKINDA
Genel Müdür Yardımcısı

Hüseyin Zafer, Hacettepe Üniversitesi Matematiksel Ekonomi Bölümü’nü 1980 yılında birincilikle, Northeastern University Boston’da Para ve Finans alanında Master (MA) programını yine birincilikle tamamladı. 1981 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya başlayan Hüseyin Zafer, daha sonra aynı kurumda Genel Sekreterlik, Bankacılık ve Finansal Kuruluşların Gözetim ve Denetimi alanlarında çalıştı. 1994-1998 yılları arasında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun kuruluşunda görev aldı ve Hazine ve Fon Yönetiminden de sorumlu Muhasebe Müdürlüğü görevinde bulundu. 1998-2001 yılları arasında yine Merkez Bankası bünyesinde kurulan İstatistik Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2001-2004 yılları arasında Merkez Bankası’nın New York Temsilciliği görevinde bulunan, 2004-2008 yılları arasında Danışman olarak çalışan Hüseyin Zafer, Ocak 2009-Mayıs 2012 yılları arasında İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü, Mayıs 2012-Nisan 2013 yılları arasında ise İstatistik Genel Müdürü olarak görev yaptı. Hüseyin Zafer, Borsa İstanbul’da Mayıs 2013’te Finansal İşler ve İletişim Grup Müdürü olarak göreve başladı. 1 Ağustos 2013’ten itibaren Genel Müdür Yardımcılığı ve CFO görevini üstlenen Hüseyin Zafer, Şubat-Mart 2015 döneminde Genel Müdür Vekilliği görevini üstlendi. Mayıs 2015 tarihinden itibaren sorumlu olduğu bölümler Kurumsal İletişim, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri'dir.

ADNAN METİN HAKKINDA
Genel Müdür Yardımcısı

Adnan Metin, Kayseri Fen Lisesi’nden sonra 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Elan Danışmanlık şirketinde ERP ve Süreç Danışmanı olarak 3 yıl boyunca lojistik, üretim ve satış sektörlerinde çok sayıda projede görev alan Metin, aynı zamanda, Elan’ın ERP satış ve danışmanlık ekibinden sorumluydu. 1998 yılında kurduğu BSP Danışmanlık ile 3 yıl boyunca İsrail’de 15’in üzerinde firmaya kıdemli danışman olarak hizmet verdi. BSP Danışmanlık şirketinin Danışmanlık Birim Yöneticisi olarak Baan ve Oracle Applications iş çözümlerinin satış ve danışmanlık hizmetlerini yönetti. 2001 yılında Ülker Bizim’de IT ve Operasyon Direktörü olarak çalışmaya başladı. Ülker Grubu’nda çalıştığı 4 yıl boyunca şirketin kurucu takımının üyesi olarak stratejik planlama ve iş geliştirme, şirket organizasyonun oluşturulması, perakende iş süreçlerinin tasarlanması ve altyapı-sistem kuruluşları sürecini yönetti. 2005-2008 yılları arasında İnnova Yönetim Danışmanlık şirketinin Yönetici Ortağı olarak farklı sektörlerde danışmanlık hizmetleri verdi. Aynı dönemde İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Danışmanı olarak e-İTO transformasyon projesinde görev aldı. 2008 yılında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Danışmanı oldu. 2009’da THY’de CIO görevine getirilen Adnan Metin, 2014 yılı Nisan ayına kadar geçen 5 yıl süresince THY’nin transformasyon programına liderlik etti. THY’nin dönüşümü sürecini 500 kişilik bir organizasyon ve yıllık 150 milyon dolarlık teknoloji yatırım bütçesi ile yönetti. THY’deki görevine ilaveten, Star Alliance’da Strateji Yürütme Kurulu Üyesi olarak üye havayollarının kısa, orta ve uzun vadeli teknoloji ve iş geliştirme stratejilerinin oluşturulmasında görev aldı. Uluslararası teknoloji firması SITA’da Konsey Üyeliği ve TÜBİSAD’da (Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.2014 yılından itibaren Medyasoft Danışmanlık ve Eğitim A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Adnan Metin, Borsa İstanbul A.Ş’nin 3 Nisan 2015 tarihli Yönetim Kurulu kararı uyarınca, Kurumsal Gelişim ve Bilişim Teknolojilerinden sorumlu olacağı Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Metin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ALİ ŞÎR YARDIM HAKKINDA
Denetim ve Gözetim Kurulu Başkanı

1969 yılında Alanya’da doğan Ali Şîr Yardım 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1993-1994 yıllarında Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’nda bankacılık eğitimi aldıktan sonra aynı bankada Uzman olarak bir yıl çalıştı. 1995’ten 2013’e kadar Borsa İstanbul bünyesinde müfettiş yardımcısı, müfettiş, başmüfettiş, Denetim ve Gözetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Özel Kalem Müdürü olarak görev aldı. Nisan 2013’te Denetim ve Gözetim Kurulu Başkanlığına atandı. Ali Şîr Yardım 2012-2015 yılları arasında Borsa İstanbul’daki görevlerine ilaveten Takasbank A.Ş.’de, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’de, VOBAŞ Vadeli İşlemler Borsası A.Ş.’de, Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) A.Ş.’de yönetim kurulu üyeliği veya denetleme kurulu üyeliği yapmıştır. Takasbank Yönetim Kurulu üyeliği ve Denetim Komitesi Üyeliği hâlen devam etmektedir. Ulusal ve kıtasal meslek örgütlerinin çalışmalarına da katkıda bulunan Yardım, 2006–2010 yıllarında Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, 2007–2010 yıllarında Brüksel merkezli European Confederation of Institutes of Internal Auditing’de (ECIIA) Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Ali Şîr Yardım, evli olup bir oğul, bir kız babasıdır.

İLTEM DOKURLAR HAKKINDA
Hukuk Müşaviri

Çeşitli şirketlerde bir süre çalıştıktan sonra son 7 yıldır Borsa İstanbul'da görev yapıyor. Queen Mary, U. of London'dan mezun. İyi derecede İngilizce biliyor.

Borsa İstanbul’da yeni yapılanma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burgan15 Nisan 2016 22:24

    Zamanında Burgan'daki yolsuzluk iddialarına gözlerini yumdukları, denetim dahi yaptırmadıkları, ihbarlara gözlerini yumdukları iddialarına ses çıkarmayanlar tek tek gidiyorlar. Dalga herkesi saracak gibi. Devlet hiçbir şeyin Peşini bırakmaz... Allah yardımcınız olsun..

  • 4 14 24 34 ...15 Nisan 2016 08:35

    Neler dönüyor ne çabuk kabul görüyor ve daha neler neler olacak ..bekle gör..

  • Banking14 Nisan 2016 22:09

    Bu devlet kurduğu bu borsaya sahip çıkmalı artık. Kervn daki durumlar ülke borsasını çok çirkefleştiriyor imajını çok düşürüyor, kimsenin buna hakkı yok.

  • Ildız14 Nisan 2016 22:00

    Borsanın daltonları kervansaray da yatırımcının burnundan getirdl bakalım yeni yönetim birşeyler yapacak mı

  • borsa14 Nisan 2016 16:42

    inşallah aracıkurum dağılımlı seanslar başlar

  • Borsadan14 Nisan 2016 14:31

    Allah yollarını açık etsin. Hiçbir başarı cezasız kalmaz...

  • Numan14 Nisan 2016 14:30

    Kervansarayda ki operasyonun icerideki ayakları tespit edilmeli. Çok münarek işler dnüyor.