E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'a yabancılar akın ediyor---

Borsa İstanbul'a yabancılar akın ediyor

Borsa İstanbul'a yabancılar akın ediyor
16 Ekim 2018 - 09:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul, rahip Brunson'un serbest kalması ile birlikte yabancı yatırımcıların en gözde borsası oldu

Para Girişi Devam Ediyor

Enflasyonla en etkili mücadele rahip Brunson’un serbest kalması oldu. Dolar kuru TL karşısında oldukça değer kaybı yaşayarak reel sektöre ve bankalara nefes aldırdı. Son 5 gündür Türkiye’ye ciddi yabancı sermaye girişi yaşanırken gelen dolarlar bozdurulup tahville beraber banka ve diğer endeks hisseleri alınmakta. Borsa açısından bakarsak yabancı kurumlardan borsaya gelen alım miktarı Cuma günü 200 milyon TL iken dün de 300 milyon TL oldu. Dolar/TL 5.75’e kadar geriledi.

Global piyasalarda ise geçen hafta gelen satışların biraz soluklandığını görüyoruz. Dün Avrupa piyasalarında sadece Fransa negatif kapanış gerçekleştirirken bugün Asya piyasaları, ABD futurelarıyla birlikte yükseliyor. Şurası bir gerçek ki ABD’de S&P500 Endeksi 3 gündür 200 günlük ortalamasının hemen altında! Ancak bu bir krizin işareti değil. Bilakis ciddi bir yükseliş gelebilir. Çünkü son 20 yılda bu şekilde 200 günlük ortalamanın altına indiğinde sadece 2001 ve 2008 krizlerinde düşüş sürmüş. Diğerlerinde hep bir önceki zirveyi geçen hareketler gelmiş. O yüzden Kasım ara seçimleri ile yükselişin gelmesi beklenebilir.

Amerikan Yatırım Bankası Morgan Stanley, havayolu şirketleri için hazırladığı raporda; Pegasus İçin hedef fiyatını 33 TL'den 19 TL'ye, THY için hedef Fiyatını 19,50 TL'den 16,50 TL'ye indirirken önerisini ağırlığını azalta çekti. Bu hiç iyi bir sinyal değil. Niye? Çünkü Pegasus için Ocak 2015'de sat önerilerine başlamış ve Kasım 2016'ya kadar neredeyse iki yıl satış önermiş. Bu süreçte hisse % 65 düştükten sonra alım önerilerine başlamışken bugün yani yine neredeyse iki yıl sonra yeniden sat önerilerini başlattı. THY için de benzer bir şekilde uzun süre al önerisinden sonra 2016 Nisan'ında sat önermiş ve hisse % 35 düştükten sonra alıma dönmüştü. 2016 Kasımından beri alım öneren şirket % 250 getiri sonrasında bugün sat önermeye başlamış oldu.

STRATEJI

BIST100, para girişiyle 99 bine dayandı. Para girişinin devamı halinde 100,600 direnci görülebilir. Stop noktası 96 bin!

Yurtdışı Cuma kapanışımıza göre gerilemiş ancak TL güçlü olduğu için modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE ve BIST 100’de yatay bir başlangıç öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)