E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'un halka arzı ertelenecek mi?---

Borsa İstanbul'un halka arzı ertelenecek mi?

Borsa İstanbul'un halka arzı ertelenecek mi?
22 Nisan 2015 - 11:04 borsagundem.com

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, Borsa İstanbul'un halka arzının ertelenebileceğinin sinyallerini verdi

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, Borsa İstanbul'a ilişkin özel açıklamalarda bulundu.

AA Finans'a konuşan Dinç, Do&Co'da çok yüksek enerjiyle çalıştığını ve o şirkette dünya birincilikleri olduğunu söyledi.

Sermaye piyasalarına olan ilgisinin yeni başlamadığını belirten Dinç, ilk işinin İMKB olduğunu ve 1996 yılında stajyer olarak işe başladığını kaydetti.

Borsa İstanbul mevzuatında değişiklik yapılmasının gerektiğini belirten Dinç, son birkaç dönemde aşağı yönlü büyümenin sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını sözlerine ekledi.

Dinç sözlerine şöyle devam etti:

Yabancı firmaların paylarının daha fazla Borsa İstanbul'da işlem görmesini istiyoruz. Şu anda görüştüğümüz iki şirket var ancak mevzuat değişikliğine ihtiyaç var. Büyümenin en büyük motoru sermaye piyasası olacak. En büyük iddiam tasarrufların artırılmasına yapacağım katkı olacak. Konjonktürel olarak baktığımızda şu anda ABD güvenli bir liman.
'Hacimleri nasıl büyütürüz, şirketleri nasıl çekeriz?' Bu bizim en önemli çalışmamız olacak. Borsamızda halka açık 423 şirket var, bunun 1.000'in üzerinde olması lazım. Borsa İstanbul'a sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden yatırımcı gelsin istiyoruz. Saniyede 2 bin işlem yapılabiliyor, bunu 100 bine çıkaracağız.

HALKA ARZ ERTELENECEK Mİ?

Borsa İstanbul'un halka arzına ilişkin Tuncay Dinç şunları söyledi:

Borsa İstanbul'un halka açılmasıyla ilgili ilan edilmiş takvimi izlemekten daha çok yeni bir takvim oluşturmak istiyorum. Özel Pazar yapımızla yakın çevredeki ülke şirketlerinin kendilerine müşteri bulmasına aracılık ediyoruz. Başarısız bir halka arz olduğunda sorumluluk hepimizde olsun. Finansal okur-yazarlığı iyi olan yatırımcı ile kötü olan arasında bir fark olacak, onlara ayrı pazar oluşturmamız lazım. Halka arz takviminde iyimser tahminler pek mümkün görünmüyor. 2016 doğru tercih olacaktır.

İHTİSAS MAHKEMESİ HAKKINDA

Borsa İstanbul Başkanı Dinç, ihtisas mahkemeleri ile birlikte manipülasyon davalarında daha efektif sonuçlar göreceklerinden umutlu olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dünya22 Nisan 2015 12:19

    Şirketler kaçıyor yabancı kökenli şirketler borsa kotundan çıkıyor borsa da işlem sırası kapalı ama faaliyet gösteren şirketler varr nasıl olacak da güven vereceksin sen yabancıyı bırak da kendi Türk yatırımcına güven verrr